Lumea satului 750x100

Acțiune la nivel național a Poliției Române pentru combaterea evaziuni fiscale cu produse din carne

Poliția Română a coordonat, în ultimele două zile, o acțiune la nivel național, pe linia combaterii evaziunii fiscale și a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor și comercializării de carne și produse din carne congelate, fiind aplicate amenzi de aproape un milion de lei.

Controalele, desfășurate în perioada 25-26 septembrie, au vizat descoperirea ilegalităților comise cu ocazia efectuării importurilor/operațiunilor intracomunitare și comercializării acestor produse pe teritoriul României. Au fost efectuate controale la agenții economici din marile complexe comerciale și din 10 complexe comerciale en-gross din București și județul Ilfov, în vederea stabilirii operațiunilor și circuitelor comerciale derulate de societățile comerciale.

S-a avut în vedere identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfășurarea de operațiuni de achiziție intracomunitară/import, fără evidențierea activităților comerciale.

Astfel, au fost verificate 889 de societăți comerciale, fiind constatate 80 de infracțiuni, dintre care 60 de evaziune fiscală.

Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalități a fost estimat la 6.820.631 de lei.

În această perioadă, au fost monitorizate și transporturile cu aceste categorii de produse, polițiști de investigarea fraudelor și poliție rutieră instituind filtre pe principalele căi de acces în Capitală, cât și în județele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu și Călărași.

Au fost identificate, în vederea confiscării, 117.948 kg de mărfuri din categoria carne și produse din carne congelate, precum și alte mărfuri, în valoare totală de 576.860 de lei, a căror proveniență legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidențele contabile ale societăților verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalității operațiilor comerciale desfășurate.

Au fost aplicate 1.031 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 927.091 de lei.AGERPRES