Adama Sultan iulie 2020
update 18 Sep 2020

Aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA pe 2013

Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2013 a primit, marţi, aviz favorabil cu 34 de voturi ' pentru' şi nouă împotrivă din partea comisiilor parlamentare reunite de specialitate. 

"Bugetul ANSVSA este mai mic cu cel puţin 30% faţă de anul trecut, iar obiectivele principale ale acestui buget sunt în primul rând programul de supraveghere, prevenire şi control pentru eradicarea bolilor la animale, identificarea animalelor şi protecţia mediului şi a animalelor, identificarea ovinelor, caprinelor, bovinelor, suinelor. (...) Am mai avea nevoie de cel puţin 40.000 de lei pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele privind eradicarea bolilor la animale", a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ţurcanu, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Deputaţii şi senatorii nu au depus niciun amendament la bugetul ANSVSA.

Discuţiile pe bugetul ANSVSA au avut loc în faţa membrilor Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală din Camera Deputaţilor şi a celor din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Senat.

Bugetul de stat al Autorităţii pe 2012 se ridică la 448,08 milioane lei, cu 2,98 procente mai mic decât execuţia preliminată a anului 2012 de 461,84 milioane lei şi cu 11,24% faţă de programul iniţial din 2012 de 504,83 milioane lei.

Sursa: AGERPRES

Articole înrudite