reclama youtube lumeasatuluitv

Daniel Constantin: Vom lansa o serie de măsuri menite să asigure păstrarea terenurilor agricole în agricultură

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat, joi, că în 2013 vor fi lansate o serie de măsuri menite să ne asigure că după 2014, când se va liberaliza piaţa funciară pentru persoanele fizice străine, terenurile agricole vor rămâne în agricultură.

"Pe parcursul anului 2013 vom lansa o serie de măsuri care să ne asigure că după 2014, când se va liberaliza piaţa funciară pentru persoanele fizice străine, că terenurile agricole vor rămâne în agricultură. Acesta este obiectivul principal, iar măsurile vor fi convenite de comun acord cu toţi cetăţenii acestei ţări şi cu persoanele care participă la aceste dezbateri", a spus Constantin.

Acesta a subliniat că Agenţia Domeniilor Statului (ADS) poate juca un rol extrem de important după 2014 pe această piaţă respectiv să avizeze fiecare tranzacţie de terenuri agricole care se realizează în România.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat joi, la Boldeşti-Scăieni, în judeţul Prahova (sud), la inaugurarea unei fabrici moderne de procesare a laptelui, în incinta fermei Ecoferm, ce aparţine grupului Cris-Tim.

Sursa AGERPRES

Articole înrudite