Lumea satului 750x100 19 martie
update 28 Mar 2020

Comisarul european Dacian Cioloş în China, pentru întărirea cooperării în domeniul agriculturii

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, efectuează până miercuri o vizită în China pentru întărirea cooperării în domeniul agriculturii, 'pentru care există încă un enorm potenţial de dezvoltare în beneficiul ambelor părţi', informează un comunicat dat publicităţii luni de Comisia Europeană (CE).

'Agricultura este de o importanţă strategică atât pentru UE, cât şi pentru China în eforturile noastre de a răspunde unor provocări precum asigurarea securităţii alimentare, combaterea schimbării climatice şi realizarea unei dezvoltări echilibrate a teritoriilor rurale. Bazate pe o colaborare pe termen lung, de încredere şi deschisă, relaţiile noastre comerciale se dezvoltă. După acordul de anul trecut privind un plan de cooperare în agricultură, care a început deja să producă rezultate concrete, cred că există încă un potenţial enorm de dezvoltare în beneficiul ambelor părţi', a declarat Dacian Cioloş, citat în comunicat.

Principalele puncte care vor fi abordate în cadrul vizitei sunt întărirea cooperării în domeniul combaterii contrafacerii în sectorul vinului şi al băuturilor spirtoase, precum şi în cel al securităţii alimentare şi al cercetării în agricultură, cu un accent special pe creşterea productivităţii în agricultură şi pe un management sustenabil al resurselor naturale. De asemenea, comisarul european Dacian Cioloş va încerca să aprofundeze dialogul cu China în chestiuni comerciale legate de produsele agricole, precum şi de acordul UE-China privind echivalenţa alimentelor organice.

Dacian Cioloş se va întâlni la Beijing cu vicepremierul Wang Yang, cu ministrul agriculturii, Han Changfu, precum şi cu alţi miniştri relevanţi.AGERPRES

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului