Adama Sultan iulie 2020
update 13 Aug 2020

Tulcea: Pescarii aşteaptă modificarea ordinului de prohibiţie

  • Publicat în Pescuit

Pescarii din judeţul Tulcea aşteaptă modificarea ordinului de prohibiţie din acest an astfel încât să-şi poată desfăşura activitatea şi în Marea Neagră.

Conform ordinului privind prohibiţia pescuitului emis în acest an de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, după ce în urmă cu o săptămână s-a interzis pescuitul în complexul Razelm-Sinoe până pe data de 29 iunie inclusiv, începând de luni este interzis pescuitul comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale până pe data de 6 iunie inclusiv.

În aceeaşi perioadă, pescuitul este interzis şi în faţa gurii Dunării, în zona Sfântu Gheorghe-Ciotic.

În plus, în apele de frontieră ale României, începând de luni până pe data de 22 mai, este permisă doar capturarea rapanelor, specie de scoică a cărei carne este comestibilă, pescuitul urmând să se desfăşoare doar cu echipamente selective pentru specie.
Până pe data de 6 iunie, pescarii din judeţul Tulcea sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea doar pe braţele Dunării, cei din zona complexului Razelm-Sinoe exprimându-şi la finele lunii trecute nemulţumirea din cauza restricţiilor impuse de autorităţi şi solicitând autorităţilor judeţului Tulcea modificarea ordinului de prohibiţie.

Începând de luni, pescuitul la ştiucă este permis în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării doar cu echipament specific pescuitului recreativ/sportiv şi cu momeli artificiale, fiind obligatorie eliberarea capturii în mediul acvatic natural.

Sursa AGERPRES

Articole recente - Lumea Satului