Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 12 May 2021

Victor Ponta: România are un interes special pentru eficienţa energetică

Premierul Victor Ponta a exprimat marţi, la Copenhaga, interesul României pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică, arătând că ţara noastră ocupă ultimul loc la acest capitol, în timp ce Danemarca se clasează pe primul loc.

Întrebat într-o conferinţă de presă comună cu premierul danez dacă investitorii din Danemarca sunt interesaţi de România, şeful Executivului a răspuns afirmativ, precizând că i-a asigurat pe oamenii de afaceri de la Copenhaga că România a devenit o ţară stabilă şi predictibilă.

"Cu siguranţă sunt interesate (companiile), dar mediul de afaceri danez este obişnuit cu transparenţa şi cu o legislaţie stabilă şi primul lucru de care i-am asigurat a fost că România este o ţară stabilă, predictibilă în ceea ce priveşte politica şi legislaţia", a afirmat premierul Victor Ponta.

El a susţinut că Executivul de la Bucureşti are strategii pentru a convinge companiile daneze să investească în energie şi agricultură.
"Avem un interes special pentru eficienţa energetică. Vă voi da un exemplu important: Danemarca şi România sunt printre primele state europene în ceea ce priveşte independenţa energetică, ceea ce este un aspect foarte bun pentru ambele state, dar în ceea ce priveşte eficienţa energetică Danemarca e pe primul loc iar România pe ultimul - aici e diferenţa uriaşă şi suntem optimişti că unii dintre şefii companiilor cu care m-am întâlnit astăzi vor continua să investească în România, alţii vor demara noi investiţii", a declarat premierul Victor Ponta.

Primul-ministru s-a întâlnit la Copenhaga cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri daneze.

Guvernul României a anunţat că îşi doreşte lansarea unui Parteneriat între cele două state, pentru intensificarea cooperării strânse în vederea reluării creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă, obiectiv promovat intens de Danemarca în perioada în care a asigurat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în 2012 şi la care România a aderat cu entuziasm.

Obiectivele principale ale relaţiilor dintre cele două state vizează creşterea cooperării economice dintre Regatul Danemarcei şi România prin diversificarea comerţului bilateral şi pe terţe pieţe, cu focalizare pe tehnologii şi produse ecologice, creşterea reciprocă a investiţiilor, iniţierea de proiecte şi programe comune de cercetare pentru tehnologii ecologice, transferul de tehnologie către România, în domenii în care Danemarca deţine know-how.

Sursa: AGERPRES

Articole recente - Lumea Satului