Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

„Mediurg“ Ploiești a investit 250.000 euro în ambulanțe noi

„Mediurg“ Ploiești a investit 250.000 euro în ambulanțe noi
Distribuie:   

Dr. Cristian Anton Vintilescu, directorul general al unității

În comuna Păulești, unitatea sa de elită „Spitalul Sfântul Anton“, care găzduiește și o parte a Serviciului de Ambulanță „Mediurg“ Ploiești, a sărbătorit primirea unei ambulanțe noi și dotarea modernă a altor cinci mașini de salvare. Ambulanțele au fost aduse de la Ambulanz Mobile, cea mai modernă fabrică de profil din Europa, aflată în orașul german Schonebeck. În cadrul acestui eveniment Lutz Fischer, manager de vânzări al acestei unități, a vorbit în fața celor peste o sută de ambulanțieri ai „Mediurg“ despre dotările, calitățile și modul în care trebuie utilizate noile mașini realizate la Schonebeck, dar și despre șansa ca, în perioada următoare, personalul de la „Mediurg“ Ploiești să beneficieze de susținerea tehnică a specialiștilor germani. Prezent la eveniment, doctorul Cristian Anton Vintilescu, directorul general al „Mediurg“ Ploiești, a acceptat un interviu, în exclusivitate, pentru revista Lumea Satului.

– Domnule doctor, sunt aceste mașini apte și pentru drumurile din satele noastre?

– Toate noile mașini ale noastre se pliază pe drumurile pe care le cunoaștem cu toții. Atât cele din lumea satului prahovean, cât și din alte zone rurale ale țării. Serviciile sunt egale atât pentru cei de la orașe cât și pentru cei de la sate. Evident, asta, în principiu... Din păcate, în momentul acesta suntem blocați în Ploiești și în zona Prahovei și nu suntem prezenți și în alte zone din țară. Este o realitate dureroasă că populația de la sate are acces mai greu la serviciile medicale comparativ cu populația de la orașe, cauzele le știm – condițiile financiare ale momentului, dar și distribuirea inegală a serviciilor medicale. Mai clar spus, este vorba de o defavorizare a zonei rurale față de cea urbană!

– Mai aveți și alte puncte de lucru în afară de acest spital și de comuna sa de reședință, respectiv comuna Păulești?

– Da. „Mediurg“ dispune de trei puncte ale Serviciului propriu de Ambulanță. Este vorba de Ploiești și de Păulești, localitatea unde se află amplasat și Spitalul nostru, „Sfântul Anton“, plus municipiul Câmpina. Cât privește zona rurală propriu-zisă, în afară de comuna Păulești mai avem alte două puncte de lucru, unde oferim servicii de medicină generală și medicină de familie, și anume la Cosminele și la Păcureți, tot în Prahova...

– Practic, ce anume marcați la serbarea de astăzi, la acest spital?

– Pentru noi este un moment special. Astăzi lansăm cea mai mare investiție pe care am făcut-o în serviciul de ambulanță. Este vorba de o investiție de aproximativ 250.000 de euro, utilizată la achiziționarea acestei noi ambulanțe, precum și la dotarea cu aparatură și mobilier a altor cinci ambulanțe, produse de aceeași unitate de elită din Germania, în fapt, un carosier nou, care se numește Ambulanz Mobile, din orașul german Schonebeck. Această achiziție din Germania este destinată serviciilor de medicină de urgență – terapie intensivă. Mașina germană – „nemțoaica“, denumită de noi – dispune de cea mai modernă aparatură de gen, amplasată în condiții de siguranță în interiorul ei. Această ambulanță poate face față cu deplin succes oricărei solicitări din zona și din teritoriul pe care-l deservim în prezent.

– În perspectivă, există o posibilitate mai apropiată și pentru o eventuală solicitare din țară sau chiar din afara țării a ambulanțelor „Mediurg“?

– Transporturile medicalizate sunt un lucru comun la această oră atât în țară cât și în Europa și în Asia. Realizăm la această oră, în medie, câte două drumuri pe lună în afara țării. Ambulanțele noastre au lăsat urme în aproape toate țările din Europa, ba chiar și în Asia. Am avut servicii în Turcia, în zona asiatică. Am ajuns cu ambulanțele „Mediurg“ până în inima Angliei, la Bedford, precum și în Nordul Europei, la Malmo, în Suedia sau în sudul Europei, la Roma. Deci, putem spune că ambulanțele circulă, în mod curent, în toată Europa. Serviciile sunt apreciate atât de persoanele din România, cât și de persoane din alte state ale Europei. Avem parteneriate cu multe dintre societățile de asigurări medicale din Europa, prin intermediul cărora primim solicitări pentru astfel de transporturi.

– Puteți spune că pe plan local și județean există o bună conlucrare, în situații în care toată lumea are nevoie de aceste servicii?

– Desigur, Serviciul de Ambulanță „Mediurg“, prin contractul său cu Casa de Sănătate Prahova, asigură transporturi nemedicalizate la solicitarea Dispeceratului Unic Integrat 112 de la care primim comenzi în fiecare zi, atât în Prahova cât și în țară. Avem o cooperare excelentă și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, colaborăm strâns și cu Serviciul de Ambulanță Prahova și cu Serviciul SMURD. Serviciul de Ambulanță „Mediurg“ este integrat în sistemul de intervenție în caz de catastrofă, iar participarea noastră este declarată ca fiind, cu tot parcul său auto, într-o situație de necesitate.

– Cum vedeți dvs., în perspectivă apropiată de viață, sprijinirea acțiunilor de apărare a sănătății în Prahova?

-– În momentul de față există o relație mai amplă cu Casa de Asigurări de Sănătate în ceea ce privește serviciile de urgență, care, deocamdată, conform legislației în vigoare, sunt apanajul exclusiv al serviciului public de ambulanță. Sigur, ne dorim să avem această integrare a Serviciului de Urgență cu Casa de Asigurări de Sănătate și ne dorim, de asemenea, ca serviciile de urgență private să poată primi același regim de finanțare ca și cel public, astfel încât cetățenii care apelează la noi să nu fie nevoiți să plătească serviciile de urgență, așa cum se întâmplă în momentul de față.

– În acest caz se pune acut problema ca raporturile pe care le aveți cu populația, mai ales cu cea de la sate, să fie una care să nu implice niciun cost, în cazul în care apelează la dumneavoastră?

– Observația dvs. este foarte bună. Dar aceasta nu depinde însă de noi.

– Totuși, în cazul apelului la serviciile private de ambulanță, sătenii vor trebui să plătească o taxă...

– Taxa nu este prea mare, de aproximativ 70 de euro. Aceasta este suportabilă, în gene­ral, și pentru solicitantul de la țară. Trebuie să spunem că pentru unii dintre cei care solicită serviciile noastre este totuși cam mare. Cu timpul, este posibil ca această taxă să poată părea ca fiind una prohibitivă pentru populație. În condițiile în care am fi finanțați și pentru aceste servicii de către Casa de Asigurări de Sănătate, prin echipajele suplimentare venite din mediul privat, s-ar putea scurta timpii de așteptare atât pentru solicitanții de la orașe, cât și pentru cei de la sate.

Așadar, dacă astfel de probleme își vor găsi în curând rezolvarea, serviciile medicale private de ambulanță ar putea fi deschise către lumea satului mult mai mult decât în momentul de față. Aceasta ar fi foarte bine pentru toată lumea.

– Să vă audă Cel de Sus ! Noi vă dorim mult succes!

GALERIE FOTO


 

Cristea BOCIOACĂ

Prahova, ambulanta, Ploiesti, Mediurg

Alte articole: