Lumea satului 750x100

Salonului Naţional VINTEST aşteaptă între 6.000 şi 7.000 de vizitatori

Salonului Naţional VINTEST aşteaptă între 6.000 şi 7.000 de vizitatori la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Lucia Pîrvu, expert degustător şi director al Salonului.

'Avem un nou concept, artă, cultură, civilizaţie, vin, gastronomie, spectacol, unde în altă parte decât la Sala Palatului. Vom avea cursuri de degustări. Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism vor face demonstraţii de artă culinară şi au organizat Cupa României de Artă Culinară. Somelierii vor asocia vinurile cu mâncarea şi vor da informaţii despre servire, asezonare, asortare, asociere vin cu mâncare. Vom avea demonstraţii despre cum se serveşte un vin, cum se degustă, cum se decantează, cum se serveşte, la ce temperatură. Toate acestea fac parte din acest nou concept', a spus Pîrvu.

Potrivit acesteia, la Salon sunt circa 21 de participanţi din sectorul de vin 'dar bineînţeles sunt şi accesoriile prezente întotdeauna lângă vin, precum butoi de lemn de stejar, sticlărie, dopuri, utilaje pentru micii producători, pentru marii producători au venit din Germania'.
'România, prin excelenţă, este o ţară a vinului şi începe să intre într-un circuit şi etno-turistic. Eu cred că după aderarea la Uniunea Europeană pe sectorul vitivinicol se regăsesc astăzi în paharele de la acest eveniment. Măsurile de piaţă care au fost accesate de către viticultori de după 2007 se regăsesc astăzi într-un vin de calitate. Vinurile din România nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din Uniunea Europeană şi cred că potenţialul sectorului vitivinicol din România încă nu şi-a exprimat adevărata valoare şi cu susţinere financiară importantă în continuare putem ca în 2020 să avem probabil o suprafaţă însemnată plantată cu viţă de vie destinată producerii vinurilor cu denumire de origine şi indicaţie geografică', a declarat Emil Dumitru, director în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cea de-a doua ediţie a Salonului Naţional VINTEST şi-a va deschide porţile în vineri la Sala Palatului din Bucureşti.

Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toţi iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români şi de invitaţii din străinătate. Salonul este deschis între orele 10:00 - 19:00 vineri şi sâmbătă, iar duminică va fi între orele 10:00 - 17:00.

Organizatorii pregătesc şi cea de a III-a ediţie a Salonului VINTEST, care va avea loc în intervalul 6 - 9 iunie 2013, la Sala Palatului, în aceeaşi perioadă cu cel de-al 36-lea Congres al Viei şi Vinului. După 45 de ani congresul va avea loc, din nou, la Bucureşti.

Evenimentul internaţional va reuni cele 45 de ţări membre şi ca în fiecare an principalii cercetători ai viticulturii, vinificaţiei, economiei şi dreptului vor discuta ultimele dezvoltări din sectorul vitivinicol, incluzând în program şi sesiuni tehnice.

Sursa AGERPRES