reclama Nusees
update 29 Nov 2022

Culturile de grâu pentru anul viitor sunt salvate de precipitaţiile din octombrie

Culturile de grâu însămânţate pentru anul viitor sunt salvate datorită precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/.

'Fenomenul de secetă din România a fost atât de dur din iunie până în octombrie, încât dacă, până în octombrie, nu ar fi plouat atunci recolta de toamnă ar fi putut fi compromisă. Culturile de grâu însămânţate pentru anul viitor sunt, după părerea mea, salvate. Întotdeauna, prognozele pe termen lung, estimări cu trei-patru luni înainte, au o probabilitate de realizare de 60%. Ceea ce anunţam, în urmă cu trei luni, şi anume că va ploua în octombrie, s-a realizat din fericire şi este esenţial acest lucru pentru agricultură', a afirmat Sandu.

Administraţia Naţională de Meteorologie organizează, joi, o conferinţă de presă în care este prezentată perspectiva meteorologica pentru intervalul noiembrie 2012 - ianuarie 2013.

Potrivit estimărilor sezoniere realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) la începutul acestei luni, regimul termic mediu lunar se va situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, în următoarele trei luni, exceptând sudul şi sud-estul ţării unde, local, sunt posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Sursa AGERPRES

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului