reclama youtube lumeasatuluitv
update 17 Jan 2020

Lipsa precipitaţiilor îngreunează însămânţările de toamnă

  • Publicat în Horticultura

Însămânţarea culturilor de toamnă s-a efectuat în judeţul Teleorman pe aproximativ o treime din programul de circa 216.500 de hectare, lipsa îndelungată a precipitaţiilor îngreunând lucrările mecanice din câmp.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, Stelian Găină, a declarat joi, că rapiţa, al cărei semănat trebuia încheiat conform perioadei optime din tehnologie, a fost înfiinţată pe circa 60% din suprafaţa totală de 28.900 de hectare, propusă de fermieri.

Agricultorii din judeţul din sudul ţării au finalizat totuşi programul modest de la orz, de peste 17.500 de hectare.

Cea mai importantă lucrare de sezon, semănatul grâului, s-a făcut pe o cincime dintr-un total de 164.430 de hectare, această cultură cerealieră deţinând în fiecare an în Teleorman cea mai mare suprafaţă.

"Cum o ploaie adevărată nu a căzut de mult peste Câmpia Teleormanului, pământul este tare şi se lucrează anevoios, ceea ce a obligat majoritatea agricultorilor să înlocuiască arăturile adânci cu pregătirea patului germinativ prin treceri repetate cu discurile grele, costurile fiind astfel mai mari", a afirmat inginerul Stelian Găină.

Sursa: Antena Satelor