Au fost desemnate "vinurile de aur" din Vrancea

O Tămâioasă românească de la Pietroasa şi o Fetească neagră de la Senator Focşani au fost desemnate reginele vinurilor la concursul de vinuri din acest an. Vinurile din concurs au mai fost premiate cu 69 de medalii de aur şi argint.
Concursul de vinuri de la Festivalul Viei şi Vinului Bachus 2012 şi-a desemnat câştigătorii. Marea Medalie de Aur pentru vin alb a fost câştigată, la cea de-a IlI-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri "Bachus 2012", de către Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Pietroasa, judeţul Buzău, cu o Tămâioasă românească din 2003, iar Marea Medalie de Aur pentru vin roşu a fost câştigată de către compania Senator Prodimpex SRL Focşani cu o Fetească neagră din 2009. "Tămâioasa românească şi Chardonnay-ul de Vrancea sunt vinuri care au început să fie apreciate în toată lumea. Marile note în concursurile internaţionale le-a luat Tămâioasa, Feteasca neagră şi Cabernetul. Clima dulce, cu un grad mai puţin temperatura anuală, în zonele viticole face să crească mult calitatea strugurilor", ne-a spus Gheorghe Crăciunescu, membru al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.
Vincon Vrancea SA a obţinut la rândul său Marea Medalie de Aur pentru Jad, un vin ars vechi de 28 de ani, una dintre cele mai sofisticate băuturi din portofoliul companiei de vinificaţie.
32 de medalii de aur şi 37 de medalii de argint
La cea de-a treia ediţie a concursului, organizat în municipiul Focşani de către Consiliul Judeţean şi Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, membrii juriului au acordat, pentru cele 246 de probe înscrise, 32 de medalii de aur şi 37 medalii de argint. Cele mai multe medalii de aur - şase - au fost câştigate de către Vincon Vrancea SA.
Medalii de aur au mai fost câştigate de: Apcovin Impexp SRL Focşani (1 medalie), Bucium SA (2 medalii), Budureasca SRL, Gura Vadului (1 medalie), Cari Reh Winery SRL (1 medalie), Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), DVFR Sahateni (1 medalie), Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com Internaţional (2 medalii), Natura SRL Ţifeşti (1 medalie), Nicoară şi Fiul SRL Bucureşti (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Senator Prodimpex SRL Focşani (1 medalie), Speed SRL Huşi (1 medalie), Vinex Odobeşti SRL (3 medalii), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), Vinicola Avereşti (3 medalii).
Medaliile de argint
Câte 4 medalii de argint au fost câştigate cu vinurile de la Vincon Vrancea SA, Senator Prodimpex SRL Focşani şi Speed SRL Ffuşi. Au mai câştigat medalii de argint: Agrofarm Grup SA Piteşti (1 medalie), Bucium SA ( 2 medalii), Budureasca SRL Gura Vadului ( 1 medalie), Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), Grand Via (1 medalie), Jalba Ionel - Unirea Odobeşti (1 medalie), Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com SRL International (2 medalii), Mustăţea Nicuşor (1 medalie) Natura SRL Ţifeşti (3 medalii), PF Nica Vasile (1 medalie), Rovit SA Valea Călugărească (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Vinex Odobeşti SRL (1 medalie), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), VioVin Prodserv SRL Odobeşti (1 medalie) şi Vitipomicola SA Sâmbureşti (1 medalie).
Concursul Naţional de Vinuri "Bachus 2012" s-a desfăşurat la Ateneul Popular "Maior Ghe. Pastia" din Focşani, fiind înscrise în concurs probe de vin alb, vin roşu, şampanie şi cognac din podgoriile Vrancei, dar şi din restul regiunilor viticole din România.
Concursul Naţional de Vinuri organizat la Focşani, în prioada 20-21 octombrie 2012, în cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului, a devenit deja o tradiţie, cu fiecare ediţie înregistrându-se un număr din ce în ce mai mare de participanţi, după cum susţin organizatorii. La ediţia precedentă, marele câştigător al Concursului Naţional de Vinuri a fost Vincon Vrancea SA, care a luat cele două medalii de aur ale festivalului, pentru o Tămâioasă Românească din 2008 şi pentru o Fetească Neagră din 2009.
În anul 2010 Concursul Naţional de Vinuri, la care au participat 38 de podgoreni, a fost câştigat de către societatea viti-vinicolă din Vrancea, Mera Com Internaţional, cu o Fetească Regală din 2009 (Marea Medalie de Am' pentru vin alb) şi Apcovin cu un Cabernet Sauvignon din 2009 (Marea Medalie de Aur pentru vin roşu).
Sursa: Ziarul de Vrancea
- Articol precedent: Mehedinţi: Soluţii pentru stoparea fenomenului de deşertificare
- Articolul următor: Legumele putrezesc pe câmp