Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului
Scris de Lumea SatuluiAșa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în ceea ce privește combaterea buruienilor din cultura porumbului.
Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.
Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.
Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 9 frunze:
► erbicide care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);
► erbicide complete care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale și perene: Principal® Plus (9.2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron), Principal® Forte (6.25% nicosulfuron, 3.13 % rimsulfuron, 51.04 % dicamba, 3.13% isoxadifen-etil);
► erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene: Mustang™ (6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE).
Din punctul de vedere al perioadei de aplicare a erbicidelor destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul CORTEVA, acestea pot fi clasificate astfel:
■ erbicide cu aplicare în postemergență, stadiul de 4-6 frunze ale culturii porumbului – Principal® Forte, Principal®, Mustang și Principal® Plus;
■ erbicide cu aplicare în postemergență târzie, stadiul de 6-8 frunze ale culturii porumbului – Principal®.
Erbicide precum Principal® Forte – Tehnologia completă împotriva buruienilor și Principal® Plus – Soluția „totală“ în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum: costrei, mohor, pir, pălămidă, volbură și samulastră de floarea- soarelui.
Anul trecut, compania Corteva a lansat erbicidul Principal® Forte destinat combaterii în postemergență a buruienilor atât monocotiledonate, cât și dicotiledonate din cultura porumbului.
Noutatea și caracteristicile principale ale acestui nou erbicid sunt următoarele:
■ tehnologia Safener încorporată în formularea produsului;
■ fereastră mai mare de aplicare a produsului;
■ combinație unică de substanțe active.
Erbicidele din portofoliul CORTEVA destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor doar acolo unde buruienile sunt prezente.
Utilizați cu încredere produsele companiei Corteva ce se pot aplica în postemergență pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului!
Alexandra Maria PETCUCI
Category Marketing Manager Erbicide – Romania & Moldova
Articole recente - Lumea Satului
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences
- Fermierii campioni la rapiță din județul Mureș
- APIA anunță că a fost aprobat bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în anul şcolar 2024-2025
- APIA plătește peste 55 milioane lei pentru crescătorii de animale
- Soluții pentru fermierii români în creșterea biodiversității agricole