Imprimă această pagină
Fitosanitar 03 Martie 2023, 07:42

Combaterea buruienilor din cultura de cereale păioase

Scris de

Recomandări Corteva

Compania Corteva, lider detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, deține soluții inovatoare, cele mai eficace și sigure destinate combaterii buruienilor, atât monocotiledonate cât și dicotiledonate, fie cu aplicare în toamnă, fie în primăvară, din culturile de grâu, orz, triticale sau secară.

Produsele de protecția plantelor din portofoliul Corteva sunt în așa fel dezvoltate încât să vă ofere soluții problemelor dumneavoastră.

Pentru segmentul de erbicidare în primăvară, în portofoliul Corteva se regăsesc cele mai eficace, sigure și inovative produse destinate combaterii atât a buruienilor monocotiledonate, cât și a celor dicotiledonate, erbicide precum: Pallas, Floramix, Pixxaro Super, Cerlit Super și Mustang.

- Aveți infestare cu buruieni graminee și cu frunză lată în cultura grâului?

Recomandarea Corteva – erbicidul Pallas™ 75 WG sau Floramix™

Pallas™ 75 WG și Floramix™ sunt erbicidele cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor graminee și cu frunză lată din culturile de grâu.

Pallas™ și Floramix ™ sunt cele mai performante și utilizate erbicide cu spectru combinat pentru controlul buruienilor graminee, respectiv: iarba vântului (Apera spica-venti), ovăscior (Avena fatua), obsigă (Bromus spp.), samulastra de orz (avantaj care evită situația declasării loturilor semincere de grâu din cauza impurităților cu orz) și buruieni care încep să se extindă și în România precum coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Pe lângă combaterea excelentă a buruienilor graminee din culturile de grâu, erbicidele Pallas™ 75 WG și Floramix™ combat și un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, controlând foarte bine buruieni problemă, cum ar fi: mușețelul (Matricaria spp.), turița (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) și chiar macul (Papaver rhoeas), în cazul produsului Floramix™.

- Aveți infestare cu buruieni cu frunză lată anuale și perene în culturile de grâu, orz, triticale sau secară?

- Doriți să nu fiți restricționați de stadiul culturii în momentul aplicării erbicidului?

Recomandarea Corteva: pachetul PIXXARO™ SUPER

PIXXARO™ SUPER reprezintă inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase.

Pachetul Pixxaro™ Super conține 1L Pixxaro™ (fluroxipir 280 g/L și halauxifen-metil 12 g/L, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ Active, prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinate) și 120 g Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 3,2-4 hectare, în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale atât de toamnă, cât și de primăvară: grâu, grâu durum, orz, orzoaică, triticale și secară. Atenție: nu se utilizează la cultura de ovăz!

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și pălămida (Cirsium arvense).

Pachetul Pixxaro™ Super, comparativ cu soluțiile existente pe piață, are eficacitatea cea mai ridicată în combaterea turiței (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare în care se află această buruiană.

Pachetul Pixxaro™ Super are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale păioase (BBCH 45).

- Doriți să combateți buruienile din cultura de cereale păioase încă din toamnă?

Recomandarea Corteva: erbicidul Bizon™

Produsul Bizon™ este un erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase, cu o eficacitate de peste 95% în combaterea buruienilor precum: iarba vântului, samulastră de rapiță, speciile de mușețel, mac, albăstrea, viorele de ogor, rocoină, speciile de veronica, turiță și multe altele.

Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Bizon™ are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun chiar și în condiții mai puțin favorabile, fiind independent de precipitații.

Erbicidul Bizon™ se aplică numai toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale și secară, în doză de 1.0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate, cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la stadiul de 3-4 frunze.

Conform cercetărilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamnă cu Bizon™ oferă un spor de producție potențial de 10% comparativ cu erbicidarea de primăvară. Bizon™, aplicat conform recomandărilor din etichetă, poate menține cultura curată de buruieni până la recoltare.

- Doriți un erbicid de referință cu utilizare atât în cultura de cereale păioase, cât și pentru cultura porumbului?

Recomandarea Corteva: erbicidul Mustang™

Avantajele utilizării erbicidului Mustang™ sunt nenumărate, dar cele mai importante pot fi sintetizate astfel:

  • aceeași doză de aplicare la două culturi diferite: cereale și porumb;
  • combate buruienile dicotiledonate anuale și perene din momentul răsăririi până în stadii avansate de dezvoltare;
  • este absorbit de către buruienile țintă în mai puțin de 1 oră de la aplicare;
  • efectul de combatere a buruienilor poate fi sesizat în mai puțin de 1 zi de la tratamentul cu erbicidul Mustang™.

Mustang™ este un erbicid sistemic utilizat în combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene (peste 100 de specii), având o eficacitate excelentă în combaterea samulastrei de floarea-soarelui și rapiță, turiței (Galium aparine) și mușețelului (Matricaria spp.) chiar și în stadii avansate de dezvoltare, Amaranthus spp., Ambrosia artemisiifolia, Anthemis arvensis, Atriplex spp., Brassica spp., Centaurea cyanus, Chenopodium spp., Helianthus annuus, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Sonchus spp., Stellaria media.

La doza de 0,4 L/ha erbicidul Mustang™ combate în procent de peste 95% buruienile aflate în primele faze de vegetație. Pentru combaterea buruienilor perene și a celor aflate în stadii avansate de dezvoltare se recomandă doza de 0.6 L/ha.

Alexandra Maria PETCUCI

Category Marketing Manager Erbicide – Corteva Agriscience România & Moldova


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite