CULTIVATING TOMORROW, eveniment marca FMC „Noutăți în combaterea biologică a dăunătorilor de la FMC
FMC România a început anul în forță cu un eveniment de amploare, organizat în luna ianuarie, la Hotel Internațional din Sinaia, dedicat combaterii biologice a dăunătorilor. În cadrul acestei întâlniri, Compania FMC Agro Operațional România şi-a dorit să prezinte partenerilor săi obiectivele de viitor, dar și produsele, inovațiile care urmează să fie lansate în cursul acestui an.
Fermierii au putut afla informații despre insecticidele noi de ultimă generație din gama Cyazypyr, cum ar fi BENEVIA și VERIMARK, dar și despre noul insecticid EXIREL, cu aceeași substanță activă, care este destinat sectorului pomicol şi care va fi lansat anul acesta de FMC.
Din prezentarea „Produse FMC pentru combaterea biologică a organismelor de dăunare – prezent și viitor“, atât fermierii cât și ceilalți prezenți la eveniment au aflat care sunt produsele biologice pe care FMC le comercializează la nivel global, dar și planurile de viitor ale companiei în ceea ce privește dezvoltarea de produse biologice.
„Având în vedere două proiecte majore la nivelul Comisiei Europene – Green Deal și Farm to Fork, prin care se dorește reducerea cantităților de pesticide utilizate pe unitatea de suprafața, FMC inovează și dezvoltă produse biologice, soluții de combatere care vor crea o sinergie cu produsele sintetice existente în portofoliu“, a dezvăluit Cătălin Cosmin Viziru, marketing manager al FMC România.
Monitorizarea dăunătorilor periculoși
În ultima parte a evenimentului, reprezentanții FMC România au vorbit despre programul Evalio®, precum și despre implementarea acestuia la nivelul întregii țări.
„Anul acesta ne dorim să implementăm programul Evalio® la nivelul întregii țări, extinzând monitorizarea dăunătorilor periculoși pentru cultura de porumb, și anume Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera. De asemenea, ne dorim ca Evalio să stea la baza deciziei fermierilor din întreaga țară de a aplica corect și la timp produsele de protecția plantelor, extinzând programul de la faza de Pilot din 2019 la faza de primul Program Digital de Prognoză şi Avertizare dedicat cultivatorilor de porumb, program furnizat gratuit de către o companie multinațională“, a mai spus reprezentantul FMC România.
daunatori, combaterea daunatorilor, FMC Romania, daunatori periculosi
- Articol precedent: Bursa profitabilității în agricultură
- Articolul următor: AGROW - dialog deschis între fermieri și experții în agricultură