Alcedo şi Vantage: Parteneriatul fermierilor pentru „agricultura iscusită“ a zilei de azi!
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Evenimente
Recent, la Hotel Capitol din Bucureşti a avut loc un eveniment care a vizat prezentarea portofoliului „iscusit“ Alcedo, organizat cu prilejul parteneriatului dintre Alcedo şi Vantage. Tematica întrunirii a cuprins discuţii privind „Agricultura viitorului“ şi modificările care apar în portofoliul companiei, an de an.
Vantage – Dedicați agriculturii de precizie
Compania Alcedo și-a completat portofoliul cu soluții de eficientizare și automatizare pentru fermieri marca Vantage, iar începând de anul acesta vor pune la dispoziția acestora echipamente, utilaje și servicii pentru o agricultură de precizie, care să facă față cerințelor tehnologiilor moderne, specifică Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo. „I-am ales pe aceştia pentru experienţa pe care o au în teren, dovedită nu numai prin parteneriatele pe care le au cu fermierii, dar şi prin colaborările cu o serie dintre furnizorii noştri; vorbesc despre firmele furnizoare de inputuri pentru Alcedo. Cu toate că agricultura de precizie este un concept destul de larg, noi în clipa de faţă facem automatizare la nivel de fermă, deci asta se face astăzi, până la agricultura de precizie mai avem“, a mai menţionat Gabriela Rizescu.
Din partea companiei Vantage, Florin Mişcodan, directorul de vânzări, a prezentat pe scurt fermierilor aflaţi în sală ceea ce face compania pe care o reprezintă, şi a punctat cât de important este conceptul de agricultură de precizie în fermele românilor. „Oferim soluţii de ghidare GPS atât manuală cât şi automată şi credem că suntem în momentul de faţă cei mai performanţi din lume (...). De altfel, cartarea agrochimică şi tehnologizarea culturilor agricole, prin satelit, oferă o situaţie exactă, în fiecare secundă, a culturilor, fiind un sistem destul de complex care furnizează o serie de informaţii pertinente“, a specificat Florin Mişcodan.
Anul 2020 începe cu derogări...
În cea de-a doua parte a evenimentului, preşedintele Alcedo, Vicenţiu Cremeneanu, a prezentat portofoliul de soluţii şi produse „iscusite“ ale companiei cu prilejul celor 30 de ani de activitate, dar şi noutăţile şi derogările pentru anumite produse din portofoliu. „Firma Alcedo schimbă prefixul, facem 30 de ani anul acesta în luna mai. Avem un portofoliu complet, care an de an se îmbunătăţeşte şi, chiar dacă mai apar restricţii în utilizarea produselor de protecţia plantelor, oferta rămâne destul de consistentă, practic avem atât erbicide, fungicide, produse pentru tratamentul seminţelor, adjuvanţi cât şi inoculanţi (…). Noutate: RIVAL TOP 20 SG este un erbicid de tip sulfonilureic, cu aplicare în postemergenţă, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene. Rival 75 GD, ce conţine clorsulfuron, va fi retras, fiind ultimul an în care îl putem utiliza în fermele noastre. De asemenea, este unul dintre erbicidele pe care le recomandăm la aplicarea încă din toamnă. Metsulfuron metil este un erbicid sulfonilurea la fel de bun care poate fi aplicat încă din toamnă, începând de la faza de trei frunze ale grâului până la faza de burduf; fermierii îl pot găsi şi în compoziţia altor erbicide, cum este PELICAN DELTA 606 WG, recomandat de noi pentru aplicarea încă din toamnă (…). Dintre insecticide, ACTARA 25 WG, care este pe bază de thiametoxam, CALYPSO 480 SC, BISCAYA 240 OD şi PROTEUS OD 110, mai pot fi utilizate doar în acest an“, a mai adăugat preşedintele companiei.
Noutăţi pentru sezonul de primăvară
Începând cu acest sezon portofoliul Alcedo se îmbogăţeşte şi cu erbicidul FIGHTER pentru culturile leguminoase care acţionează împotriva buruienilor dicotiledonate, dar şi cu KIDEKA de la Nufarm, un erbicid pe bază de mesotrione, bun partener cu ASTRAL 4 OD, pentru o combatere completă a buruienilor din cultura de porumb, şi ROUNDUP EXTRA, un erbicid total, neselectiv şi universal. Dintre insecticide, pentru viermi sârmă se poate utiliza LANGIS în doză de 2 l/t. Pentru partea de protecţie în vegetaţie împotriva răţisoarei sau a viermelui vestic al rădăcinilor de porumb se pot utiliza: MOSPILAN 20 SP, FASTER DELTA şi FASTER 10 EC. Din acest sezon în portofoliul companiei a apărut şi insecticidul biologic DIPEL DF.
Fermierii... şi producţiile lor
Din Călăraşi a răspuns invitaţiei Florin Bold, care ne spune că are un parteneriat cu firma Alcedo de 15 ani. „Un parteneriat destul de lung (...) întotdeauna merg pe recomandările şi produsele pe care ei le promovează, cu toate că sunt multe produse pe care, an de an, le schimbă, de exemplu TENDER, Astral 40 SC, CEREDIN SUPER 40 SL, plus multe altele. Având în vedere că suntem în Lunca Dunării şi nu avem niciun metru pătrat de irigaţii, a fost un an destul de productiv: la cerealele păioase, de la 3.500 kg/ha pe anumite sole până la 6.000 kg/ha pe alte sole; la floarea-soarelui, de la 2.000 kg/ha până la 3.500 kg/ha, iar la porumb, în funcţie de hibrizii folosiţi şi de tehnologia aplicată, am avut o producţie care a variat de la 5.000 kg/ha la 9.000 de kg/ha“, specifică fermierul din Călăraşi.
Daniel Badea, de la societatea agricolă Ciolpani, din localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov, precizează că are 225 de ha cultivate cu cultură mare şi colaborează cu Alcedo încă de când s-a înfiinţat, imediat după ’91. „Folosim Rival 75 GD ca erbicid, TOPSIN 500 SC dintre fungicide şi FASTER 10 dintre insecticide, plus multe alte produse. Pot spune că producţia culturilor de anul trecut nu a fost cea mai reuşită, media la grâu a fost de 4.000 kg/ha, la porumb în jur de 5.000 kg/ha, la floarea-soarelui undeva la 2.500 kg/ha şi mazăre nu am făcut deoarece nu a răsărit“, adaugă Daniel.
Un alt fermier prezent a fost George Luţescu din localitatea Dascălu, judeţul Ilfov, care cultivă o suprafaţă de 400 de ha. „De când am început activitatea, în anul 2007, Alcedo a fost principalul partener în materie de protecţia plantelor; am o relaţie specială cu aceştia, bazată pe prietenie şi pe asistenţă în permanenţă în fermă. 2019 a fost un an bun, care ne-a asigurat o profitabilitate de 13% din cifra de afaceri deoarece am produs cu 600 de tone mai mult la floarea-soarelui, rapiţă, porumb şi la grâu.“
Beatrice Alexandra MODIGA
Articole înrudite
-
300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
-
Agricultura în zona montană, potențial de dezvoltare și limitări
in Agrotehnica -
Producția de biomasă, alternativă pentru asigurarea stabilității sistemului energetic din România, cu beneficii pentru agricultură
in Actualitate -
Turbulențe în Agribusiness. Trenduri și Soluții
in Actualitate -
Agricultura, pilonul principal în dezvoltarea orașului Slobozia
in Actualitate -
SØREN JENSEN, ambasadorul Danemarcei: „Suntem fascinați de munte, de satele istorice, de mâncare și de vinurile românești“
in Interviu -
Agricultura din Italia. Paradisul aromelor de la Montagnana
in Agrotehnica -
Divizia europeană a BASF Agricultural Solutions are o nouă conducere
in Actualitate -
Syngenta a sprijinit plantarea a 8.000 de puieți forestieri la Stațiunea Didactică și de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească
in Actualitate -
Clubul Fermierilor: „România este o țară puternică agricol, care are capacitatea de a asigura securitatea alimentară a cetățenilor săi”
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- Prețul grâului a explodat. India interzice exportul cerealelor de bază
- 300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
- Fermierii din Moldova se adună la SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022
- Rolul stratului de mulci la îmbunătățirea fertilității solului
- Agricultura în zona montană, potențial de dezvoltare și limitări
- Cool Ice, o înghețată de familie cu o tradiție de 30 de ani
- O nouă specie de țestoasă fosilă, descoperită în Țara Hațegului
- Comuna Unirea oferă teren de pășunat pentru fermieri
- 65 de ani de la înființarea cercetării agricole la Fundulea
- Île-de-France, rasa care aduce profit în ferma unui tânăr