Adama Sultan iulie 2020
update 23 Sep 2020

Zilele Culturii Sârbe la Muzeul Național al Satului 5 - 8 octombrie 2016

  • Publicat în Evenimente

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” găzduiește evenimentul cultural Zilele Culturii Sârbe, organizat în  perioada 5 – 8 octombrie 2016 de Uniunea Sârbilor din România (USR).

În data de 5 octombrie, de la ora 14:00, este prevăzută deschiderea oficială a manifestării la sediului Uniunii Sârbilor din Bucureşti, eveniment care va fi urmat de lansarea cărții jurnalistului Raico Cornea - ”Limbajul urii”.

Joi, 6 octombrie, ora 14.00, va avea loc, la sediul Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, Foaier H.H.Stahl, vernisajul expoziţiei de fotografie “Sârbii în Cămpia Bărganului” - instantanee din viața sârbilor din Banat deportați în Bărăgan de regimul comunist.

Zilele Culturii Sârbe se vor încheia în ziua de sâmbătă, 8 octombrie, la sediul Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, unde începând cu ora  10.00 și până la ora 18.30, va fi prezentat la Scena Dumitra, un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Cultural ”Plavi Delija” din Sâmpetru Mare (Timiș), Orchestra de Tamburași ”Batini bećari” din Sânnicolaul Mare (Timiș) și Grupul Vocal-instrumental ”Generacija” din Timișoara.