Sănătatea populației asigurată de ANSVSA prin parteneriatul cu industria alimentară
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Comunicate
Preocuparea generală este realizarea profitului în condiții de deplină siguranță alimentară; acestea sunt obiectivele comune ale tuturor celor care activează în industria alimentară din România și, desigur, în sectoarele de carne și lapte. Totodată, prin statutul de partener activ al acestora, ANSVSA contribuie la asigurarea sănătății populației, din perspectiva siguranței alimentare.
Instituție de primă importanță în lanțul de producție, procesare, comercializare și autorități, ANSVSA va avea o participare deosebit de consistentă la cea de-a II-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk 2013, care va avea loc în perioada 26-27 iunie 2013 la Poiana Brașov, hotel Alpin. Delegația ANSVSA va fi compusă din: Vladimir Mânăstireanu-Subsecretar de Stat, Vicepreședinte, Cristian Duicu-Director General al Direcției Generale Sanitar Venetinare pentru Siguranța Lanțului Alimentar, Dana Tănase-Director al Direcției Trasabilitate și Siguranța Alimentelor de Origine Animală și Alina Monea, Șef Birou Comunicare și Relația cu Presa.
Specialiștii ANSVSA vor fi prezenți pe toată durata evenimentului, urmând a avea intervenții în cadrul tuturor dezbaterilor care vor aborta teme legate de trasabilitate, calitate, siguranță sanitar-veterinară și siguranță alimentară.
Cu precădere, echipa ANSVSA va viza următoarele titluri: ”Asigurarea trasabilității în fermă-Noi metode și echipamente de analiză”, ”Analiza ADN a produselor din carne/Noi metode impuse de CE” (26 iunie, workshop Carne), ”Impactul abandonării Cotei și conformitatea laptelui” (26 iunie, workshop Lapte), ”Calitatea cărnii materie primă” (27 iunie, workshop Carne), și ”Parteneriate credibile între fermieri, procesatori, retail și autorități” (27 iunie, workshop Lapte).
Pe lângă acestea, de un deosebit interes vor fi temele ”Piața neagră și evaziunea, cancerul sectorului de carne”, din ziua de 27 iunie, în care reprezentanții ANSVSA vor vorbi despre implicațiile substituirii cărnii de vită cu aceea de cal și ”Adevărul despre lapte”, din aceeași zi, titlu sub care, pe lângă prezentarea domnului Martin de Jong-Olanda, specialiștii ANSVSA vor vorbi despre scandalul aflatoxinei.
Unul dintre momentele importante în va reprezenta dezbaterea cu titlul ”ANSVSA, un partener al industriei, un apărător al sănătății publice”, dezbatere în cadrul căreia, specialiștii instituției vor vorbi despre modul în care acționează pentru asigurarea siguranței alimentare, precum și despre colaborarea efectivă cu firmele din domeniul cărnii și laptelui.
Cea mai importantă intervenție o va avea domnul Vladimir Mânăstireanu, acela care, în ședința generală din dimineața zilei de 27 iunie se va adresa tuturor participanților, făcând o sinteză a acțiunilor întreprinse de ANSVSA în cursul acestui an dar, mai ales, făcând referire la acțiunile prezente și viitoare.
Subliniem faptul că reprezentanții instituției vor fi în permanență la dispoziția participanților pentru a oferi ultimele informații și pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care le vor primi din partea fermierilor și procesatorilor.
Articole înrudite
- Centrele de sacrificare pentru păsări și iepuri de la nivelul fermelor înregistrate sanitar veterinar vor putea să își desfășoare activitatea și după data de 31 decembrie 2020
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 6 noiembrie 2020
- USAMV Iaşi - Centru de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze şi siguranţă alimentară
- Guvernul a aprobat legislația necesară acordării sumei de 10.000 de lei medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, imputerniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 10 iulie 2020
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 3 iulie 2020
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 26 iunie 2020
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 19 iunie 2020
- Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 12 iunie 2020
- Metode de apreciere a calității nutriționale a cărnii
Articole recente - Lumea Satului
- Programul „De la fermă la furculiță“ în opinia unui specialist. „Pentru fermieri vin vremuri grele“…
- Să diminuăm prin toate mijloacele consumul și pierderile de apă din sol
- Cum putem proteja recoltele cu plantele companion
- Gospodar fără pereche cu 1.000 de oi în satul Iacobeni, județul Sibiu
- Exemplare deosebite din rasa Merinos de Palas, înscrise în Registrul Genealogic
- Cu „țoalele pe măgar“ până la stâna din Baia de Aramă
- PREPELIȚESCU - un pas important spre o franciză românească
- Cu definitivarea organizării Camerelor Agricole să se rezolve și problema consultanței agricole
- România promovează încă foarte puțin femeile în înalte demnități publice
- Programul Start-Up Nation. Fabrică de sucuri natural în valoare de 200.000 lei, la Oneşti