Lumea satului 750x100

update 26 Oct 2020

Sănătatea populației asigurată de ANSVSA prin parteneriatul cu industria alimentară

Preocuparea generală este realizarea profitului în condiții de deplină siguranță alimentară; acestea sunt obiectivele comune ale tuturor celor care activează în industria alimentară din România și, desigur, în sectoarele de carne și lapte. Totodată, prin statutul de partener activ al acestora, ANSVSA contribuie la asigurarea sănătății populației, din perspectiva siguranței alimentare.

 

Instituție de primă importanță în lanțul de producție, procesare, comercializare și autorități, ANSVSA va avea o participare deosebit de consistentă la cea de-a II-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk 2013, care va avea loc în perioada 26-27 iunie 2013 la Poiana Brașov, hotel Alpin. Delegația ANSVSA va fi compusă din: Vladimir Mânăstireanu-Subsecretar de Stat, Vicepreședinte, Cristian Duicu-Director General al Direcției Generale Sanitar Venetinare pentru Siguranța Lanțului Alimentar, Dana Tănase-Director al Direcției Trasabilitate și Siguranța Alimentelor de Origine Animală și Alina Monea, Șef Birou Comunicare și Relația cu Presa.

 

Specialiștii ANSVSA vor fi prezenți pe toată durata evenimentului, urmând a avea intervenții în cadrul tuturor dezbaterilor care vor aborta teme legate de trasabilitate, calitate, siguranță sanitar-veterinară și siguranță alimentară.

 

Cu precădere, echipa ANSVSA va viza următoarele titluri: ”Asigurarea trasabilității în fermă-Noi metode și echipamente de analiză”, ”Analiza ADN a produselor din carne/Noi metode impuse de CE” (26 iunie, workshop Carne), ”Impactul abandonării Cotei și conformitatea laptelui” (26 iunie, workshop Lapte), ”Calitatea cărnii materie primă” (27 iunie, workshop Carne), și ”Parteneriate credibile între fermieri, procesatori, retail și autorități” (27 iunie, workshop Lapte).

 

Pe lângă acestea, de un deosebit interes vor fi temele ”Piața neagră și evaziunea, cancerul sectorului de carne”, din ziua de 27 iunie, în care reprezentanții ANSVSA vor vorbi despre implicațiile substituirii cărnii de vită cu aceea de cal și ”Adevărul despre lapte”, din aceeași zi, titlu sub care, pe lângă prezentarea domnului Martin de Jong-Olanda, specialiștii ANSVSA vor vorbi despre scandalul aflatoxinei.

 

Unul dintre momentele importante în va reprezenta dezbaterea cu titlul ”ANSVSA, un partener al industriei, un apărător al sănătății publice”, dezbatere în cadrul căreia, specialiștii instituției vor vorbi despre modul în care acționează pentru asigurarea siguranței alimentare, precum și despre colaborarea efectivă cu firmele din domeniul cărnii și laptelui.

Cea mai importantă intervenție o va avea domnul Vladimir Mânăstireanu, acela care, în ședința generală din dimineața zilei de 27 iunie se va adresa tuturor participanților, făcând o sinteză a acțiunilor întreprinse de ANSVSA în cursul acestui an dar, mai ales, făcând referire la acțiunile prezente și viitoare.

 

Subliniem faptul că reprezentanții instituției vor fi în permanență la dispoziția participanților pentru a oferi ultimele informații și pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care le vor primi din partea fermierilor și procesatorilor.

Articole înrudite