Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 15 May 2021

Asociația Degustătorilor Autorizați din România – 20 de ani aniversari

În perioada 28 februarie – 2 martie 2014, Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) sărbătorește douăzeci de ani de la înființare. Evenimentul va avea loc la Hotel Palace din Sinaia în prezența celor 130 de membri.
 
ADAR s-a înființat în 1994, la inițiativa unor profesioniști entuziaști din domeniul vitivinicol. Din asociație fac parte degustători de vinuri și băuturi alcoolice atestați și autorizați. Obiectul de activitate al asociației îl constituie reunirea specialiștilor atestați – autorizați ca degustători - într-un cadru autorizat, menținerea în formă a degustătorilor de vin prin antrenamente trimestriale  în zonele vitivinicole ale României, susținerea intereselor degustătorilor autorizați, organizarea și desfășurarea concursurilor de vinuri și băuturi alcoolice, organizarea de sesiuni tehnice, cursuri, instruiri care să asigure pregătirea și perfectionarea specialiștilor.
 
Un alt obiectiv fundamental al ADAR îl constituie  actualizarea informațiilor din industria vinului: tehnologii moderne de fabricare, echipamente și materiale oenologice, dar, în primul rând, calitatea vinurilor obținute în toate regiunile viticole. Astfel, an de an, în fiecare trimestru, ADAR-ul  organizează simpozioane în diferite podgorii, unde se stabilește câte o tematică pentru anumite categorii de vinuri. Fiecare producător - membru ADAR - aduce cu sine cele mai reprezentative vinuri din tematică, creându-se astfel premizele cunoașterii specificului anumitor terroir-uri, a condițiilor anului de recoltă, a “mâinii” oenologului și, nu în ultimul rând, a trend-ului în piață.
Membri ADAR pot deveni doar specialiştii (cu studii superioare sau medii) testaţi din punct de vedere al capacităţii senzoriale prin programul organizat de A.D.A.R. şi cărora li s-a atribuit calitatea de degustător autorizat de vinuri şi băuturi alcoolice (valabilitatea testării este de 5 ani); să fie specialişti din cercetare sau învăţământul superior; să fie producători de vin sau băuturi alcoolice, oenologi, chimişti analişti în vin, comercianţi de vin sau băuturi alcoolice, materiale şi utilaje oenologice.
 
www.adar.ro
contact:
Dan Boboc, Președinte ADAR
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole recente - Lumea Satului