Lumea satului 750x100

update 19 Oct 2020

Comunicat de presa - VINTEST 2013

14 iunie 2013

Salonul Național de Vinuri al României VINTEST București, ediția a 3-a, s-a desfășurat în perioada 6-9 iunie 2013, la Sala Palatului. Evenimentul a fost organizat pentru a sublinia importanța prezenței reprezentanților OIV în România, cu ocazia celui de-al 36-lea Congres care a avut loc la București dupa 45 de ani.

Au fost prezenți 25 de expozanți: Budureasca, Domeniile Sâmburești, Cramele Voievodului, Domeniile Franco-Române, Casa de Vinuri Cotnari, Wine Ro, Vincon România, Crama Oprișor, Casa de Vinuri Huși, Galeria Polona 89, Vinarte, Unicom Wood Production, Domeniile Anastasia, Domeniile Dealu Mare Urlați, Domeniile Sara, SCDVV Pietroasa, Scharfenberger, Agrofam Holding Fetești, Autoritatea Națională pentru Turism, Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Radio Antena Satelor, Bistro Jezebelle, House of Guides, Comuna Prundeni-Drumul Vinului Valcean, Radio România, Mihai Hristu & Travel MixTV, Casa Lux & Restaurant Jubilee.

Partenerii principali ai celei de-a 3 –a ediții VINTEST au fost Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională pentru Turism, Agerpres, Radio România și Revista Millesime.

Numărul de vizitatori a fost de 4200, dintre care în jur de 100 au fost reprezentanți OIV. Ne-au vizitat delegații ale ambasadelor din Brazilia, Pakistan, Japonia, Franța, Portugalia, Serbia, Chile, Bosnia-Herzegovina, Spania, Polonia, Ungaria, Africa de Sud, Canada, Statele Unite ale Americii, delegații ale Camerelor de Comert Bilaterale România – Coreea și România – Tunisia. Din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au fost prezenți Dan Botănoiu și Dan Ionescu, iar din partea Autorității Naționale pentru Turism - Daniela Prelipcean, alături de Romulus Romașcanu, Adrian Altarescu și alți colegi. Din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului - Laboratorul de Analiză a Vinului - ne-a onorat cu prezența Daniela Potmischil. De asemenea, Sergiu Nedelea și somelierii de la Agenția de Somelieri pe care o reprezintă au fost alături de noi și de această dată. Actorul Valentin Uritescu și academicianul Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, ne-au făcut marea cinste de a degusta vinurile românești în compania organizatorului, Lucia Pîrvu. Printre cei care s-au implicat activ în desfășurarea evenimentului se numără și reprezentanții Asociației Degustătorilor Autorizați din România, Cornelia Toma – somelier, Iulia Creangă – somelier, Istvan Pentek – vicepreședinte OSR 2011, jurnaliști din diferite domenii: cultural, economic, agricol, turism rural și vitivinicol, vie și vin.

Cu ocazia celei de-a 3-a ediții VINTEST, Mihail Gălățanu și Rabbit Media au lansat revista Vinuri de top, iar Razvan Adam de la wine bar 1000 de Chipuri și Cristian Pitulice de la vinland.ro au prezentat proiectul Drumul Viilor, un circuit care presupune vizitarea unor crame din Dealu Mare și se adresează tuturor iubitorilor de vin, dar în mod special companiilor multinaționale care-și pot îmbogăți activitățile de team building prin practicarea turismului viticol.

Prof. Ada Nămoloșanu ne-a împărtășit din experiența de organizator a Congresului OIV din 1968, iar Răzvan Stoenescu de la vin2.ro ne-a oferit cu generozitate câteva opinii personale despre misiunea unui blogger de vin pe care le puteti găsi aici http://www.vintest.ro/misiunea-unui-blogger-de-vin-o-parere-personala/

Mulțumiri tuturor expozanților și partenerilor media care au susținut acest eveniment.

www.vintest.ro
www.facebook.com/vintest