update 7 Feb 2023

Olanda: Peste o mie de magazine au vândut carne de cal etichetată drept carne de vită

Peste o mie de măcelării, restaurante şi magazine de comercializare a cărnii din Olanda au vândut carne de vită ce conţinea carne de cal, a anunţat marţi postul de televiziune NOS citat de agenţia EFE.

Cele 1059 de magazine, 25 de măcelării şi un depozit au primit produsele de la societatea de comercializare a cărnii Selten, ce are sediul în localitatea Oss.

Datele au fost furnizate de Autoritatea sanitar-veterinară din Olanda (NVWA), care însă a refuzat să dezvăluie numele centrelor comerciale în cauză. Pe data de 10 aprilie această autoritate a fost nevoită să retragă 10.000 de tone de carne a cărei origine era neclară.

Anunţul survine după polemica declanşată în ultimele luni în mai multe ţări europene în urma descoperirii de carne de cal în produsele etichetate drept carne de vită, ceea ce a determinat UE să înăsprească controalele. Se estimează că societatea Selten a vândut în toată Europa între 1 ianuarie şi 15 februarie 2013 circa 50.000 de tone de carne de vită amestecată cu carne de cal.

Sursa AGERPRES

Articole înrudite