Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 28 Nov 2021

Unităţile româneşti de procesare carne interesante să exporte în Federaţia Rusă, verificate din 5 noiembrie

Unităţile româneşti de producţie şi procesare carne interesate să exporte pe piaţa rusă vor fi verificate, începând din 5 noiembrie, de specialiştii serviciilor veterinare din Federaţia Rusă, care se vor afla în România pentru o perioadă de 14 zile. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, remis luni AGERPRES, Serviciul Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzor) al Federaţiei Ruse a anunţat că va da curs solicitării României de a trimite specialişti, începând cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioadă de 14 zile, la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne, interesate să exporte pe piaţa rusă. Acest demers va permite producătorilor români de produse de origine animală să intre pe o piaţă cu un potenţial de consum uriaş.

"Acest pas, pe care Federaţia Rusă îl face acum, este unul extrem de important pentru producătorii români. Vorbim de o piaţa nouă, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, şi o piaţă care a fost inaccesibilă României de foarte mulţi ani. De când am venit la minister, producătorii şi procesatorii de produse din carne, interesaţi m-au rugat să le înlesnesc comerţul cu produse de origine animală, pe piaţa din Rusia. În acest scop am avut o întrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat că în cel mai scurt timp posibil vor fi începute verificările la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne", a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieţei proprii pentru comercializarea produselor româneşti de origine animală, în urma întrevederii dintre ministrul român al Agriculturii şi omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc în data de 10 octombrie 2012.

Sursa: AGERPRES