update 30 Jan 2023

Alimentatie

Situaţia economică din România pentru perioada 2012-2013 este percepută ca fiind una dificilă în contextul unei pieţe nefiscalizate evaluate la aproximativ 46% din valoarea industriei alimentare româneşti, dar cu valori semnificative mult mai mari, de până la 80%, în industria de morărit şi panificaţie, sectorul de fructe şi legume sau…
Industria berii din România este un model de utilizare a producţiei agricole pe tot lanţul, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de profil. "Industria berii din România este un model de utilizare în producţie pe tot lanţul agricol. Cred că lucrurile au evoluat destul…
Unităţile româneşti de producţie şi procesare carne interesate să exporte pe piaţa rusă vor fi verificate, începând din 5 noiembrie, de specialiştii serviciilor veterinare din Federaţia Rusă, care se vor afla în România pentru o perioadă de 14 zile.  Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, remis luni AGERPRES, Serviciul Federal…
România participă cu 56 de companii la ediţia din acest an a târgului de industrie alimentară SIAL 2012, - al doilea mare târg alimentar din Europa, după ANUGA - eveniment care se desfăşoară, în perioada 21-25 octombrie 2012, la Paris (Franţa). "O parte dintre expozanţii români de la SIAL 2012…
Pentru majoritatea românilor nu este masă fără pâine şi cartofi, care au devenit alimentele de bază în ultimii ani. Ultimele date furnizate de Institutul Naţional de Statistică arată că românii consumă în medie pe an 200 de kilograme de pâine şi aproximativ 100 de kilograme de cartofi, iar peştele alături…
Miercuri, 17 Octombrie 2012 11:04

Bio-România: Bine la producție, rău la consum

România îşi creşte considerabil suprafaţa cultivată bio şi numărul de producători de profil de la an la an. Şi vânzările de astfel de produse sunt în creştere, dar consumăm de trei ori mai puţine produse bio decât media europeană. La fiecare supermarket sau hipermarket găseşti, de ani buni, un raion…
Un test din salivă pe baza căruia se va putea prevedea la copii şi adulţi eventualitatea dezvoltării unor boli grave va fi disponibil şi în România, a anunţat medicul nutriţionist Ligia Alexandrescu marţi, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua mondială a nutriţiei. În conferinţă, prof. dr. Chirilă Pavel a…
România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, deşi are un potenţial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO în România, Bogdan Bazgă. "Cu părere de…
În data de 15 octombrie 2012, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte, alături de FAO, Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi “Ziua Porţilor deschise la MADR”. Tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2012 o reprezintă “Asociaţiile agricole – cheia alimentaţiei pentru omenire!” Deschiderea oficială a „Zilei…
Evaziunea fiscală şi majorarea taxei pe valoarea adăugată sunt principalii factori care au contribuit la creşterea inflaţiei în ultima perioadă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Romalimenta, precizând că pentru perioada următoare este posibilă o stagnare sau o creştere a fenomenului inflaţionist. 'Majorarea taxei pe valoarea adăugată,…
Abonează-te la acest feed RSS