cemrom doloflor
update 23 Mar 2018
Publicitate

Publicitate (2)

Un fermier care a gândit lucrurile bine

Mulți dintre fermieri s-au întrebat care este povestea acestui producător de utilaje despre care s-a auzit în întreaga lume. Totul izvorăște din vremurile demult trecute, când fiecare agricultor își construia singur câte o grapă rigidă cu colți, pentru a nivela solul și a sparge bolovanii. Acestea erau confecționate din lemn și nu rezistau niciodată prea mult. Un fermier din micuța localitate Väderstad din Suedia, pe nume Rune Stark, a construit o grapă rigidă cu colți pentru uzul propriu. Era atât de eficientă încât câțiva dintre vecinii săi fermieri l-au rugat să le construiască câte una. Acesta a fost numai începutul a ceea ce urma să devină unul dintre cei mai importanți producători de echipamente agricole din lume, care poartă numele localității din care a pornit totul.

Lansarea semănătorii de precizie Tempo

foto VV19758 38714

Motorul dezvoltării constructorului suedez a fost alimentat întotdeauna de soluții inovative, printre care crearea de utilaje rapide, precise și flexibile pentru lucrările solului și semănat. Cel mai important proiect de dezvoltare din istoria Väderstad a condus la apariția semănătorii de precizie Tempo sau așa-numitul „Planter“ (temenul utilizat pentru tipurile de semănători care pot semăna de exemplu porumb, soia, floarea-soarelui și bumbac, culturi mai puțin cultivate în Suedia, dar importante în alte zone ale lumii). Este important ca semințele să fie plasate la distanțe relativ exacte și la adâncimi precise pentru o dezvoltare optimă a plantei. Visul de a furniza utilaje de semănat de precizie către fermierii din întreaga lume i-a aparținut lui Crister Stark, fiul fondatorului Rune Stark. În călătoria acestuia în Argentina în 1996 a văzut ce proporție importantă o au culturile de plante prășitoare în cultura mare, mondială.

Tur de studiu prin SUA

Și cum elementul declanșator deja se propagase în interiorul companiei, unul dintre prestigioșii ingineri, Gert Gilstring, a început să schițeze toate aceste gânduri și idei ce aveau în prim-plan mult dorita semănătoare de precizie Väderstad într-un proiect care avea să dureze câțiva ani. A început prin a călători de-a lungul Statelor Unite în zona centurii porumbului și a purta discuții cu fermierii pe tema semănatului de precizie. Suplimentar, el a vizitat și Ungaria și Ucraina pentru a învăța mai mult despre cultivarea porumbului, a florii-soarelui și a culturii de soia, studiind inițial patentele existente în cele mai mici detalii.

„La început a fost foarte important să înțelegem dezvoltarea istorică, alte soluții și tendințe viitoare. Desigur, competitorii aveau un avantaj enorm datorită anilor de experiență în față. M-am întrebat adesea cum va putea Väderstad să-i prindă din urmă. Putem spune că spiritul de pionierat a fost cel care m-a călăuzit înainte, dorința de a învăța ceva nou, iar în particular de a face mai bine decât toți ceilalți“, a spus Gert Gilstring.

Era o bogăție de invenții în proiectele de dezvoltare, iar Väderstad a aplicat pentru un număr de patente legate de Tempo, de-a lungul proiectului.

După aproximativ un an de studii de semănat, Gert Gilstring a decis să aplice măsurarea la fiecare rând și să sufle fiecare sămânță în sol. Această idee fenomenală a însemnat că semănătoarea nu mai este sensibilă la vibrațiile și ondulațiile solului și devine mai robustă în direcție laterală. Decizia respectivă a fost critică pentru restul procesului de dezvoltare. Pentru a asigura contactul bun cu solul, fiecare secție este dotată cu o roată specială de presiune direct în spatele tubului de semănat. Din moment ce secția de semănat are o unitate motorizată electric, fiecare secție poate fi închisă individual.

foto VV19736 38692

Proiectul prinde contur

În 2007 proiectul a început să prindă contur și să ia avânt. Diferite tipuri de dozatoare, secții de semănat, șasiuri și plieri au fost testate în laborator și în câmp și peste 100.000 de măsurători au fost efectuate. Semănătoarea Tempo a fost lansată în 2011 la Agritehnica în Germania. „Suntem convinși că lansăm un utilaj cu o precizie de neegalat datorită testelor intensive pe care le-am făcut. În total aproximativ 84.000 de distanțe între plante au fost măsurate, iar asta spune ceva despre cât de serios testăm produsele noastre“, spunea Magnus Eriksson, un membru al echipei de testare Väderstad.

Acesta nu a fost decât începutul unei povești adevărate care de la an la an a luat o amploare din ce în ce mai mare, ajungând astăzi una dintre cele mai populare semănători de precizie din lume. În următoarele două materiale vă vom descrie principiile care stau la baza semănătorii de precizie Tempo, informații despre cota de piață pentru Väderstad, dar și despre distribuția acesteia realizată de Titan Machinery România, desemnat în această iarnă cel mai bun importator și distribuitor Väderstad din lume.

Bogdan CONSTANTIN

1. Manager fabrica de lapte

Angajez manager cu experienta pentru fabrica de lapte cu capacitate de 15.000l/zi. (Flamanzi, Jud Botosani)

Anuntul nu este pentru persoanele lenese si nepasatoare, ci pentru persoanele dinamice corecte, serioase, carora le place munca și stiu ce inseamna Echipa si dau 100%.

Ce cautam?

 • sa fii gospodar si sa vrei sa fii cel mai bun
 • sa iubesti in aceeasi masura oamenii, animalele, natura
 • sa gandesti pozitiv si sa actionezi in consecinta
 • sa fii pasionat de ceea ce faci si sa nu vii doar pentru a ocupa un loc vacant
 • sa fii punctual, organizat, dinamic si cu intiativa
 • sa fii atent la detalii si sa ai spirit de observatie;
 • sa detii abilitati de comunicare si negociere.
 • sa fii minutios si sa nu tratezi lucrurile cu superficialitate.

Ce oferim?

 • plan de cariera;
 • educatie si pregatire continua;
 • pachet salarial avantajos;
 • recompensarea performantei;
 • conditii negociabile de relocare, daca este necesar.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimită un CV pe mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 08.01.2018. Persoanele selectate vor fi contactate si programate ulterior pentru interviu.

Persoana de contact: Andreea Topciu

Telefon: 0756/227.227

2, Șef de sectie lactate

Angajez sef de sectie lactate, om priceput si cu experienta in lucru cu laptele. (Flamanzi, Jud Botosani)

Nu cautam un angajat impersonal care sa ocupe locul vacant, ci TE cautam pe tine, cel care iti doresti o cariera in aceasta profesie.

Ce cautam?

 • sa ai incredere in tine, sa fii proactiv, tenace, insistent si ambitios;
 • sa nu fii egoist si sa nu-ti pui propria persoana inaintea intereselor echipei
 • sa fii corect si obiectiv.
 • sa fii punctual, organizat, dinamic si cu intiativa

Ce oferim?

 • plan de cariera;
 • educatie si pregatire continua;
 • pachet salarial avantajos;
 • recompensarea performantei;
 • conditii negociabile de relocare, daca este necesar.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimită un CV pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 08.01.2018. Persoanele selectate vor fi contactate si programate ulterior pentru interviu.

Persoana de contact: Andreea Topciu

Telefon: 0756/227.227

“Elly Food Traditional este o companie 100% românească, ferma noastră fiind situată în Jud. Botoșani, Loc. Flămânzi, într-o zonă cu tradiție îndelungată în producția și procesarea laptelui. Laptele folosit în fabricarea produselor noastre lactate provine de la ferma proprie de vaci, capre și oi ceea ce garanteaza trasabilitatea și calitatea produselor.”

Elly Food Traditional SRL
Flamanzi, jud. Botosani
Str. Dumitru Iov, nr. 282
CUI: RO34183336
J7/76/2015

 

Abonează-te la acest feed RSS