Turism 19 August 2020, 18:32

Brazilia: Ilha Grande, o insulă cu un parfum aparte

Scris de

În anii în care am lucrat pe vapoare de croazieră am avut ocazia să călătoresc în locuri speciale, să cunosc culturi și tradiții ale altor popoare și să înțeleg că, de fapt, toți suntem unul.

Brazilia este una dintre țările unde am călătorit aproape jumătate de an, timp în care am putut să văd locuri minunate și să cunosc oameni deosebiți și mereu cu zâmbetul pe buze.

Chiar dacă este o destinație îndepărtată, Brazilia merită vizitată. Poate cel mai avantajos mod de a călători până acolo este chiar un vapor de croazieră. Sezonul de vară începe în decembrie și se termină în aprilie-mai. Dar merită vizitată și în restul anului, în extra sezon.

Pentru cei care își doresc un loc sălbatic, departe de lumea dezlănțuită, o recomandare este Ilha Grande, o insulă rămasă mai puțin dezvoltată.

Situată la mai puțin de 200 de kilometri de Rio de Janeiro, cam două ore cu mașina, Ilha Grande atrage cu plajele sale minunate, cu nisip fin, apă curată, dar și cu flora și fauna deosebite. De altfel, insula este acoperită de păduri dese și mangrove în care se găsesc diferite formațiuni de vegetație marină, cu un rol important pentru pescuit.

Tot aici pot fi văzute specii rare de iguane, șerpi, păsări.

Pe vremuri, Ilha Grande (Insula Mare), parte a municipalității Angra dos Reis, a fost o colonie de leproși pentru ca mai apoi să găzduiască o închisoare de maximă securitate. Aici erau aduși cei mai periculoși infractori. Din 1994, închisoarea a fost închisă, iar insula a intrat în circuitul turistic.

Devenită o destinație preferată de vacanță, insula are o suprafață de 193 de kilometri, iar zona în care se găsește poartă denumirea de Orgaos Saw, o zonă ce aparține erei proterozoice, unde se găsesc roci vechi de 500 milioane de ani.


Pentru schimbarea banilor, este recomandat să se folosească serviciile băncilor. ATM-urile nu sunt întotdeauna o soluție deoarece există riscul să nu elibereze bani pentru carduri străine. ATM-urile băncii Banco de Brasil funcționează cu majoritatea cardurilor bancare Visa, dar trebuie să fiți atenți la comision.

Dacă mergeți în Rio de Janeiro sau în alte zone aglomerate este bine să fiți precauți. Nu luați niciodată sume mari de bani și nu purtați bijuterii sau haine scumpe. Este mult mai simplu să preveniți. Faptul că acolo sunt polițiști echipați cu veste antiglonț și arme la tot pasul ar putea să vă confirme că sunt zone periculoase, cu un grad ridicat de infracționalitate.


Dacă vreți să cumpărați ceva, încercați produsele realizate în Brazilia. Veți observa o calitate înaltă și prețuri foarte avantajoase.

De altfel, tot ce este produs în Brazilia este comercializat la prețuri mici comparativ cu tot ce vine din afara granițelor. Este o formă de protecție a economiei locale, pentru a păstra banii în interiorul țării. În vreme ce oricine își permite să cumpere produse autohtone, cele de import sunt doar pentru bogătași.

Un sfat: dacă alegeți comerțul stradal, negociați. Nu dați din prima prețul cerut. Veți vedea diferențe de preț...


Simona Nicole David


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti