Călătorește în timp, în Biertan

Anul acesta, vacanța se mută la Biertan. Privilegiatul sătuc din nordul județului Sibiu vă așteaptă să petreceți cu dans și cântec, preparate alese, după rețete tradiționale, dar și cu proiecții de filme în aer liber.
Luna lui Cuptor va sărbători regește: țuică de prune, finomșaguri delicioase, gemuri parfumate, șuncă afumată, cântece și filme în aer liber. Dacă doriți să gustați din acest festin, drumul are două variante: cu trenul, până în Mediaș, și apoi cu microbuzul sau cu mașina spre Sighișoara și de aici încă 20 km. Destinația e una singură: Biertan.
Ideal pentru cuplurile cu probleme
Aer curat, dealuri spectaculoase și terasate, un verde năucitor și așezări săsești care încă își mai păstrează din farmecul arhitectural original. În cadrul acestui spațiu ușor idilic, o prezență exotică: „Camera Împăcării“. Aici erau încuiați, timp de două săptămâni, soții care nu se mai înțelegeau. Aveau la dispoziție un pat, o masă, o farfurie și o furculiță. Sătenii spun că, de-a lungul vremii, nu s-a înregistrat decât un singur divorț.
Loc însuflețit
Vizitați bisericile, nu doar din motive de ordin estetic, cât mai ales pentru oamenii zonei. Străinii sunt fermecați de încântătoarele căsuțe tradiționale și de cultura locală pe care o descoperă din poveștile sașilor. În plus, biserica-cetate ce pare a fi desprinsă dintr-o poveste cu prinți și prințese îi impresionează. Datorită modului în care a fost conservată arhitectura săsească, dar mai presus de asta, grație farmecului bisericii sale fortificate existente încă din Epoca Medievală, Biertanul a devenit, în ultimii ani, o atracție pentru străini, fiind vizitat de turiști veniți din toate colțurile lumii.
Ruxandra Hăbeanu
- Articol precedent: Repere rurale din croaziera fluvială Sankt Petersburg - Moscova (IV). Bisericile și mănăstirile din Uglich
- Articolul următor: Madagascar, tărâmul lemurilor și baobabilor (IV)