Scris de Lumea Satului în . Publicat în Actualitate.
Roger Pyle este noul CEO al AgroConcept
AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România și distribuitor al altor peste cincisprezece mărci internaționale de utilaje agricole, anunță numirea lui Roger Pyle ca nou CEO al companiei, ca urmare a plecării lui Jaydeep Singh.
Roger Pyle este un profesionist cu peste 30 de ani de experiență în domeniul agriculturii, de la proprietar de fermă în Africa de Sud, la președinte și CEO al mai multor companii și operațiuni agricole mari, inclusiv proiecte extinse de irigații și panouri solare în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și România.
Are o experiență vastă în gestionarea cu succes a operațiunilor agricole mari și în conducerea organizațiilor integrate vertical, fiind specializat în transformarea și dezvoltarea companiilor în care s-a implicat. A condus echipe multiculturale pe patru continente și este pe deplin dedicat creșterii sectorului de agrobusiness, cel mai recent proiect al său fiind cel de management al activitățiilor de expansiune agricolă ale Vectr Holdings.
Numirea lui Roger Pyle ca CEO al AgroConcept este un pas firesc în dezvoltarea companiei. Consiliul de Administrație consideră că experiența sa va contribui la evoluția AgroConcept într-o corporație matură, care continuă să ofere servicii de înaltă calitate comunității agricole din România, fiind în același timp un angajator de top și un partener de încredere pentru mărcile pe care le reprezintă.
Cunoștințele sale aprofundate despre operațiuni agricole, irigații și agricultură de precizie vor contribui la consilierea clienților AgroConcept spre alegeri sustenabile pentru fermele lor. AgroConcept se va concentra pe tehnologii inovatoare care ajută fermierii să răspundă noilor provocări de mediu, asigurând un echilibru optim între productivitate și profitabilitate.
”Suntem încrezători în viitorul agriculturii locale ca parte a rețelei globale de securitate alimentară și un sector important al economiei românești. Cu mărci globale puternice în portofoliul nostru, precum New Holland & Kverneland, vom face tot posibilul ca împreună cu clienții și partenerii noștri să asigurăm un viitor durabil și de succes.” Roger Pyle, CEO AgroConcept
Consiliul de Administrație își exprimă și pe această cale recunoștința pentru activitatea lui Jaydeep Singh în cadrul companiei și aprecierea pentru contribuția sa la dezvoltarea și succesul AgroConcept.
New Holland, AgroConcept, Kverneland Group, Roger Pyle
- Articol precedent: A fost publicat proiectul de Ordin pentru aprobarea în anul 2023 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe decuplate Prec
- Articolul următor: Peste 36.000 de vizitatori au participat la (r)evoluția digitală din agricultură și industria alimentară - INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 Următor
Alte articole:
Cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore. AgroConcept România în Cartea Recordurilor
Scris de Lumea Satului în .
AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România, a stabiliprimul record de recoltare din România, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS: Cea mai mare cantitate de grâu recoltată de o singură combină în 8 ore (de o echipă), cu un total de 403,64 tone.
Potrivit unui comunicat AgroConcept, recordul a fost atins cu o combină de serie, New Holland CR8.90 Revelation (cu tehnologie Twin Rotor™) echipată cu un heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, în prezența unui arbitru oficial Guinness World Records, doamna Seyda Subasi-Gemici, dar și în prezența domnului Ovidiu Ranta, prof. dr. ing. USAMV Cluj-Napoca, în calitate de observator independent și a patru martori externi.
„Dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă majoritară AgroConcept“, a declarat Florin Marin, directorul tehnic al AgroConcept.
Recordul a fost realizat în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar SRL, aflată în proprietatea domnului Gheorghe Preda. Combina New Holland CR8.90 a intrat la recoltat la 10.07 și a recoltat non-stop, până la semnalul de final dat de arbitrul oficial GUINNESS WORLD RECORDS la 18.07. Echipa de operatori a inclus 4 membri: 3 angajați AgroConcept, Florin Marin (Director Tehnic), Cristian Catana și Eduard Gîlcevoiu (Specialiști de Produs) și un reprezentat New Holland în persoana lui Florian Schmitt, Bussines Manager combine New Holland (zona Balcanilor), trainer de produs pentru combinele New Holland de o lungă perioadă.
„Sunt foarte mândru de echipa AgroConcept! Am început să gândim acest proiect acum un an și ni s-a părut atunci un obiectiv greu de atins. Erau prea multe variabile de luat în calcul. Sezonul acesta de recoltare ne-a ridicat ștacheta și mai mult, dar am decis să nu renunțăm, orice ar fi și, cu suportul partenerilor de la New Holland, cu sprijinul necondiționat al gazdei noastre, domnul fermier Preda și, mai ales, bazându-ne pe o echipă ultra-dedicată și 2 produse care ne-au dovedit în timp rezultate remarcabile, combina New Holland CR8.90 și hederul MacDon FD140 de 12,2 m, am reușit!“, a declarat Jaydeep Singh, CEO AgroConcept.
Este un rezultat românesc, pentru fermierul român, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS, autoritatea globală numărul 1 în materie de recorduri.
Detalii recoltare: Cantitate totală în 8 ore: 403,64 tone; suprafață recoltată: 65,68 ha; soi de grâu semănat: Glosa – Categoria biologică C2; producție medie: 6,15 t/ha în condiții de umiditate cuprinse între 7,6% și 8,7%; capacitate maximă: 57,5 tone/oră; capacitate medie: 50,45 tone/oră; pierderi măsurate în mai multe etape pe tot parcursul zilei: de maxim 0,5%; consum combustibil: 1,91 litri/tonă; condiții climatice: cca. 35°C cu înnorări periodice în prima parte a zilei; locație: Șindrilița, Ilfov, ferma Geo & Costi Agrostar SRL. S-au folosit 2 tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, 2 remorci de transfer de 30 m³ și 3 camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.
Inovația, prioritatea New Holland pentru următorii 10 ani în agricultură
Scris de Lumea Satului în .
Machine of the Year 2020 la categoria recoltarea furajelor (BigBaler 1290 High Density), Tractorul Anului 2020 pe segmentul lucrări specializate (T4 F/N/V), SIMA Innovation Awards 2021 (NutriSense și CR IntelliSense) și recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore (Combina CR10.90) sunt doar câteva dintre trofeele obținute în ultimii ani cu care compania New Holland se poate mândri. Secretele din spatele acestor succese sunt cercetarea și dezvoltarea, subiecte despre care am ales să vorbim cu Florin Marin, directorul tehnic al companiei AgroConcept, importatorul oficial al New Holland în România.
Rep.: De ce ați ales să vindeți utilaje în România?
Florin Marian: Am ales să vindem utilaje aici pentru că România are mare nevoie de tehnică agricolă modernă, iar noi, împreună cu partenerii noștri cei mai importanți, New Holland și Kverneland, avem posibilitatea să furnizăm această tehnică atât de necesară fermierilor.
Rep.: Care sunt cele mai bine vândute mașini agricole din portofoliul dumneavoastră și ce le evidențiază pe segmentul lor?
F.M.: În portofoliul nostru există o gamă foarte variată de produse de la doi dintre cei mai mari producători de mașini agricole din lume, New Holland și Kverneland; este dificil de spus care sunt preferatele clienților. Totuși, dacă vorbim de New Holland, combinele sunt în topul vânzărilor. Avem o gamă foarte largă de combine, de la combine cu patru scuturători, până la cea mai productivă combină, cea care deține încă din 2014 recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, modelul CR10.90. New Holland găsește un echilibru foarte bun între calitate și preț, la un cost total de exploatare foarte avantajos. Clienții noștri sunt foarte atenți la aceste detalii și atunci când vine vorba despre achiziția unei combine New Holland este alegere numărul 1. Lucrul acesta se aplică nu doar la CR10.90, ci și la celelalte combine sau la tractoare, care sunt foarte apreciate de fermieri.
Rep.: Recent ați câștigat două premii la SIMA Innovation Awards, despre ce inovații este vorba și cum îi ajută pe fermierii români acestea?
F.M.: Aș menționa faptul că în cadrul grupului CNH Industrial, din cei 65.000 de angajați la nivel mondial, 6.500 lucrează în cercetare și dezvoltare. Drept urmare, în fiecare an New Holland obține diferite distincții la cele mai importante expoziții și concursuri care se desfășoară la nivel mondial. De această dată premianții sunt senzorii de analiză, mai precis NutriSense (NIR) și senzorul de presiune de la sistemul de curățire a combinelor.
NIR măsoară calitatea nutrienților din grâne, lucru care în mod normal se face în laborator, dar care, în acest caz, se realizează concomitent cu procesul de recoltare. Astfel știm care este calitatea grânelor pe care noi le-am recoltat încă din buncărul combinei și putem să stocăm și să utilizăm producția separat. De exemplu, dacă într-o zonă a câmpului avem cereale de calitate crescută nu le amestecăm cu celelalte și se poate obține un preț mai bun pentru ele; dacă, dimpotrivă, există o parte a solei unde grânele sunt de calitate scăzută, le putem stoca separat și le putem utiliza pentru furajarea animalelor. Practic, fermierul poate lua decizii logistice mult mai devreme, obținând profitabilitate și randamente mai bune.
La fel și cel de-al doilea senzor reduce pierderile și crește randamentul printr-o monitorizare mai bună a sistemului de curățire.
Rep.: Care sunt formulele de finanțare la care un fermier poate apela pentru a achiziționa utilaje de la dumneavoastră?
F.M.: În fiecare perioadă compania noastră are o anumită campanie de finanțare și lucrăm constant cu mai mulți parteneri pentru ca orice fermier care apelează la noi să își aleagă un plan de finanțare adaptat la nevoile și disponibilitățile pe care le are. În momentul acesta noi avem mai multe oferte de finanțare atât pentru utilajele Kverneland, cât și pentru Tractoarele T4 F/N/V, care au câștigat anul trecut competiția Tractor of the Year la secțiunea tractoare specializate pentru livezi și podgorii, și care beneficiază în oferta noastră de o garanție de până la 5 ani.
Rep.: Să spunem că suntem eleve la liceu și una dintre perspectivele de viitor ar fi să ne dezvoltăm o afacere în domeniul agricol, prin măsurile privind instalarea tinerilor fermieri. Ce recomandări ne-ați da și ce soluții tehnologice ne-ați propune pentru a avea o exploatație agricolă performantă pe o suprafață inițială de 10-20 ha?
F. M.: Depinde ce tip de business vă doriți. Pe 10 ha ați avea nevoie de utilaje de dimensiuni mai mici, adaptate la nevoile fermei. Deși în general noi avem clienți care dețin suprafețe mari, cred că s-ar găsi soluții și pentru o exploatație mai mică: mă gândesc la un tractor T3 sau T4 cu utilaje și echipamente specifice. Dacă pe 10 ha faceți pomicultură, viticultură sau cultivați afine s-ar putea merge pe un tractor specializat din gama T4, dacă aveți solarii și produceți legume aveți nevoie eventual de un T3 sau un T4 multifuncțional. Ca tânăr fermier, care acum pornește de la zero, cred că marea diferență o face informația, iar cunoștințele dobândite te pot ajuta să alegi cele mai bune soluții tehnologice pentru noua ta exploatație. Este greu să compensezi experiența de 20-30 de ani pe care o au fermierii seniori, dar cu dedicare și cu o bună informare un tânăr fermier poate să reușească în agricultură.
Rep.: Cum credeți că va evolua tehnologia agricolă în următorii 5-10 ani?
F.M.: Automatizarea va juca un rol foarte important. Dacă în urmă cu 10 ani existau foarte puține echipamente care erau ghidate de GPS, în următorii 10 ani cred că nu va mai exista utilaj care să nu vină echipat cu acest sistem. De asemenea, cred că în 10 ani vom avea destul de probabil tractoare și mașini agricole autonome care vor lucra în câmp, New Holland testează deja astfel de soluții.
Apoi, pe partea de inovație în fiecare an apar lucruri noi. Agricultura de precizie a început cu ghidarea, care deja a ajuns un standard în domeniu, iar în acest moment se pune accent pe cartografierea solelor care va deveni și ea o normă, mai ales că acum se realizează suprapunerea hărților și distribuția controlată digital, cu rată variabilă, a îngrășămintelor și soluțiilor de protecție a plantelor. Cred că în 10 ani ne putem aștepta să avem o aplicație care să permită fermierului să realizeze un management integrat al exploatației doar cu un telefon sau laptop. Probabil va crește și nivelul de pregătire a personalului în ceea ce privește sistemele automatizate, și un inginer agricol va fi capabil să monitorizeze mai multe mașini și procese agricole în același timp, intervenind în câmp doar dacă va fi nevoie.
Autori: Iasmina Împușcatu și Melania Mandreș, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau“ – Brănești, sub coordonarea lui Daniel Plăiașu
Articolul face parte din proiectul de susținere a învățământului preuniversitar agricol: A.P.A.R Next Generation – Profesiile Agriculturii Viitorului, organizat de Fundația WorldSkills în colaborare cu Asociația Presei Agricole din România, la care publicația noastră a fost partener.
AgroConcept lansează în România noua gamă New Holland T8 GENESIS® cu PLM Intelligence™ integrat
Scris de Lumea Satului în .
- Echipat cu noua cotieră personalizabilă SideWinder™ Ultra și afișajul IntelliView™ 12.
- Dispune de cele mai avansate soluții de management PLM Intelligence™, complet integrate.
- Motor Cursor 9 ce respectă normele de poluare Stage V cu ajutorul tehnologiei ECOBlue™ HI-eSCR2, fără a fi nevoie de întreținere.
- Nou în gamă, primul tractor din gama T8 cu putere nominală de 400 CP și transmisie Full Power Shift – T8.435 UltraCommand™.
Genesis, cunoscut de fermieri ca și Seria 70, o celebră gamă de tractoare New Holland lansată în Europa în urmă cu 25 de ani, este asociat acum cu un nou concept de tractor, proiectat pentru agricultura modernă și în continuă schimbare a secolului 21.
Noul T8 Genesis cu PLM Intelligence™ este primul tractor de pe piață care integrează complet platforma digitală New Holland PLM Intelligence™ pentru agricultura de precizie. Platforma este proiectată intern, oferind clienților și distribuitorilor un nou nivel de productivitate.
Prin această inovație, tractorul se poate adapta automat la solicitările individuale ale fiecărui fermier. Dispune de conectivitate avansată atât între operator şi proprietar, cât și între tehnicianul de service şi operatorul tractorului. Fermierul are astfel un suport constant și reduce considerabil timpii morți și costurile.
Datorită sistemului ISOBUS clasa III este facilitată și o mult mai eficientă utilizare a tractorului în tandem cu utilajul din spatele său, operatorul având posibilitatea să controleze automat viteza de deplasare a tractorului, pentru a menține totul la capacitatea maximă de lucru.
Cabina a fost, de asemenea, complet redesenată, ca răspuns la cererile clienților din lumea întreagă. Cu ajutorul noii cotiere Side Winder Ultra™ și a ecranului IntelliView™ 12, ambele intuitive, cabina este acum personalizabilă în funcție de cerințele specifice ale utilizatorului.
Cotiera SideWinder™ Ultra și afișajul IntelliView™ 12
Dotat cu funcții și tehnologii noi, noul T8 asigură operatorului o experiență de condus facilă și ireproșabilă.
Toate comenzile principale sunt grupate pe cotiera SideWinder™: accelerație, transmisie și sistem hidraulic. Proiectată ergonomic, asigură acces rapid la toate funcțiile, inclusiv la cele mai avansate: de la comenzile „centralizate“ pentru controlul media și climatic la comenzile ridicătorului și tastele de comandă rapidă care permit navigarea cu o singură atingere și până la meniurile de reglare.
11 butoane personalizabile pot fi localizate în poziții strategice: unul pe maneta multifuncțională, două pe joystick, două pe panoul principal, patru pe panoul posterior şi unul sau două pe panoul accelerației/transmisiei.
Cotiera este reglabilă și poate fi mutată în poziția dorită de operator cu ajutorul a două manete manuale care o reglează atât în poziție verticală cât și în poziție orizontală.
Comenzile cuplelor hidraulice pot fi alocate butoanelor sau joystick-ului la alegerea operatorului, iar setările individuale ale tractorului pot fi salvate în funcție de numele echipamentului și reutilizate la revenirea pe același utilaj.
Noua structură a cabinei, cu patru stâlpi, asigură o vizibilitate maximă, îmbunătățită de camerele video plasate strategic în jurul tractorului, facilitând trecerea ușoară de pe câmp pe drumurile aglomerate, chiar și cu un utilaj atașat.
Afișajul InfoView™ este poziționat direct în fața volanului și funcționează ca o planșă de bord care permite vizualizarea imediată a principalilor parametri operaționali ai utilajului, printre care turații motor, viteză de înaintare, treaptă de viteză cuplată, dar și cameră video frontală.
Luminile de lucru cu LED, cu acoperire 360°, oferă un nivel de iluminare similar celui de pe un stadion, oferind operatorului cu până la 30% mai multă lumină vizibilă.
Soluții de management PLM Intelligence™
Soluțiile inovatoare se extind și dincolo de cabină, prin integrarea completă a platformei inteligente PLM New Holland și utilizarea aplicației MyPLM™ Connect și a opțiunii de Data Sharing.
Folosind o interfață de utilizare similară tabletelor, fermierul este capabil să analizeze și să partajeze date, totul cu sprijinul direct, interconectat, al dealerului.
Gestionarea și utilizarea utilajului sunt îmbunătățite prin intermediul New Holland IntelliView Connect, ce permite accesul la monitor și asistența de la distanță.
Actualizarea software-ului sistemului de operare PLM Intelligence se face tot de la distanță, ca în cazul unui smartphone.
New Holland IntelliView Connect permite managerului fermei și dealerului să vizualizeze de la distanță afișajul IntelliView 12 și să monitorizeze performanța tractorului T8 în timp real, asigurând productivitate și reducând timpii morți.
Dealerii New Holland își pot administra proactiv flota de clienți, identificând cerințele de întreținere mai aproape de intervalul de service și reducând timpul de călătorie.
Respectarea normei de poluare Stage V cu motorul Cursor 9 și tehnologia ECOBlue™ HI-eSCR2, fără întreținere
Motoarele FPT Industrial Cursor 9 de 8,7 litri, dotate cu tehnologie ECOBlue™ HI-eSCR2 (High Efficiency Selective Catalytic Reduction – reducere selectiv catalitică), continuă să definească standardele în ceea ce privește performanțele, fiabilitatea și eficiența motoarelor, respectând în același timp cele mai recente norme Stage V privind emisiile. Consumul de combustibil este de asemenea printre cele mai reduse, iar frecvența de doar 600 de ore a intervalelor de întreținere este un argument hotărâtor.
T8.435 Ultra Command™ se alătură gamei New Holland T8
Gama Genesis include și un nou model de tractor full-powershift de 400 CP. Acest nou powershift are o transmisie de viteză 21Fx5R și va fi disponibil numai pe modelul de vârf T8.435 Ultra Command™, atât în versiunea cu roți, cât și în cea SmartTrax™, cu șenile.
Clienții își pot alege astfel nivelul de putere cel mai potrivit pentru activitățile lor: Ultra Command full-powershift pentru proiecte grele, pe câmp, sau Auto Command™ pentru activități de viteză și transport.
Combinele New Holland CX5 și CX6, cea mai bună performanță cu sistemul unic de batere
Scris de Lumea Satului în .
Noi standarde de recoltare
Combinele New Holland CX5 și CX6 stabilesc noi standarde de eficiență și productivitate, oferă o calitate superioară a boabelor recoltate și flexibilitate la trecerea de la o cultură la alta.
Generația CX5 și CX6 dintr-o privire:
Fermierii care vor să vadă dintr-o privire principalele caracteristici ale combinelor CX5 și CX6 au la dispoziție în acest tabel detaliile tehnice - cheie prin care aceste combine se diferențiază net față de alte modele din aceeași clasă existente pe piață.
ECHIPĂRI |
CX5.80 |
CX5.90 |
CX6.80 |
CX6.90 |
Heder (lățime în metri) |
4,9-6,7 |
4,9-6,7 |
5,18-7,6 |
6,1-9,15 |
Căișori (număr) |
5 |
5 |
6 |
6 |
Motor |
FPT Industrial NEF, de 6,7 l, HI-eSCR 2 ECOBlue |
FPT Industrial NEF, de 6,7 l, HI-eSCR 2 ECOBlue |
FPT Industrial NEF, de 6,7 l, HI-eSCR 2 ECOBlue |
FPT Industrial Cursor 9, 8,7 l, HI-eSCR 2 ECOBlue |
Putere nominală (CP/kW) |
238/175 |
279/205 |
279/205 |
306/225 |
Putere maximă (CP/kW) |
258/190 |
313/230 |
279/205 |
340/250 |
Buncăr (litri) |
8.300 |
8.300 |
9.300 |
9.300 |
Viteză de descărcare buncăr (litri/sec) |
90 |
100 |
100 |
100 |
Atuuri pentru performanță, eficiență și productivitate
Fermierii pot alege una sau multe combine din gama CX: CX5.80, CX5.90, CX6.80 sau CX6.90, cu 5 sau 6 căișori.
Radu Grigorașcu, specialist de produs al AgroConcept a sintetizat principalele atuuri ale acestora:
- Flux liniar de material de la intrare până la iesire, fără restricții, chiar și în condiții de recoltă mai umedă
- Sistem de batere format din 4 zone de batere, ceea ce facilitează obținerea de boabe curate și paie de calitate cu sisteme de reglaj suplimentare : Opti-Thresh si Multi - Thresh
- Grătar secțional la zona de batere, pentru trecerea rapidă de la o cultură la alta
- Sistem de curățare în triplă cascadă
- Cabină insonorizată și cu acces foarte facil la comenzi
- Cel mai mic consum de carburant la combinele din clasa sa existente pe piață
Puteri de 340 CP cu motoarele Cursor 9 și Nef
Pentru a vedea ce pune în mișcare toate aceste funcții speciale și performanțe la cele mai noi standarde din clasa acestor combine, e bine să aruncăm o privire asupra caracteristicilor motoarelor care le echipează. În funcție de model, combinele CX sunt dotate cu motoare Cursor 9 și Nef realizate de FPT Industrial. Tehnologia ECOBlue HI-eSCR II care le echipează permite respectarea normelor de poluare Stage 5 și, fiind un sistem post-tratare separat de motor, facilitează aspirarea doar a aerului curat, fapt ce îmbunătățește performanțele combinelor și reduce consumul de carburant.
Aceste motoare pot dezvolta, la 2.100 rpm și cu sistem ECE R 120, puteri nominale de 238 CP, 272 CP sau 306 CP. În cazul în care terenul, tipul culturii și calitatea ei necesită puteri suplimentare, motoarele pot majora necesarul la 258 CP, 300 CP sau 340 CP.
Hedere de mare capacitate pentru orice tip de teren
Combinele CX pot fi echipate cu unul dintre următoarele trei tipuri de hedere pentru păioase:
- High-Capacity, cu lățimi de tăiere de la 5,18 m la 7,32 m,
- Heavy Duty Varifeed, cu lățimi de tăiere de la 5,49 m la 7,62 m,
- High-Capacity Hillside (pentru terenuri în pantă), cu lățimi de la 4,57 m la 6,10 m (pentru modelul CX5.90).
Oricare dintre aceste hedere asigură protejarea spicelor și o alimentare în flux continuu a elevatorului central care, la rândul său, asigură alimentarea tobelor de batere fără gâtuiri și fără blocaje majore chiar și în condiții de recoltă mai umedă. Totuși, dacă materialul recoltat începe să se aglomerezze pe elevator din cauza umidității, la combinele CX5 și CX6 nu trebuie oprit sistemul de batere, ci doar alimentarea cu material. Există un reversor hidraulic cu dublu sens care deblochează elevatorul, apoi se reia alimentarea cu material.
Sitele inteligente extrag toate boabele
Dar aceste sisteme performante au nevoie la rândul lor de o capacitate de treier pe măsură, iar specialiștii New Holland au echipat combinele CX cu sistem de site fix sau cu autonivelare Smart Sieve, respectiv Autofloat II. O altă echipare care intră în acțiune în această fază este sistemul Opti-Tresh, care facilitează adaptarea la diferitele cerințe de treier, prin repoziționarea părții posterioare a contrabătătorului. Un alt sistem care permite adaptarea combinei la diferite tipuri de cereale sau la gradul de umiditate al acestora este Multi-Thresh.
Până acum am parcurs o serie de etape de prelucrare a materialului recoltat și iată-ne ajunși la sistemul inovator de curățare în cascadă triplă Triple-Clean, care oferă o sporire cu 15% a performanțelor întregului sistem de curățare. În această fază intră în acțiune funcția specială (optional) din dotarea combinelor CX.
Este vorba de Opti-Speed, sistemul de reglare a turației scuturătorilor în funcție de gradul de înclinare al pantei, la care se adaugă și acțiunea sistemului Opti-Fan, iar ambele permit extragerea eficientă din materialul recoltat a tuturor boabelor, ce sunt trimise apoi curate în buncăr.
La prima vedere, par cam multe sisteme în mișcare, iar un operator care încă nu a văzut combinele gamei CX ar putea crede că va pierde ore în șir ca să greseze toate angrenajele. Dar inginerii New Holland s-au gândit și la acest aspect: punctele de lubrifiere sunt mai puține cu 37% față de cele ale unor combine similare și sunt montați rulmenți cu lubrifiere pentru întreaga durată de utilizare, care reduc cu 30% timpul alocat gresării.
Cabina Deluxe – centrul de comandă al combinelor CX
Operatorul care urcă pentru prima dată în cabina Harvest Suite Deluxe ce echipează modelele gamei CX se va simți cu adevărat ca într-un centru de comandă. În primul rând, el va constata un nivel foarte redus de zgomot, iar în timp ce se va așeza în scaunul deosebit de confortabil, va avea o vedere clară și de ansamblu asupra hederului și câmpului, datorită unei suprafețe vitrate mari și a cadrului lat al cabinei. Ca să dea „viață” acestui centru de comandă, operatorul are la îndemână toate comenzile la vârfurile degetelor, datorită echipării cu noua consolă laterală dotată cu maneta multifuncțională CommandGrip.
Și pentru că suntem în era digitală, operatorul are la îndemână și monitorul cu ecran tactil IntelliView IV, cu diametru de 26,4cm. Prin atingerea unor simboluri simple și prin setări intuitive, de pe acest monitor se pot selecta o serie de comenzi, inclusiv lubrifierea unor angrenaje sau acționarea reductorului hidraulic pentru eliberarea elevatorului central de eventuale blocaje, scutindu-l astfel pe operator să coboare din cabină.
5 ani de AgroConcept in Romania, un parteneriat pe termen lung
Scris de Lumea Satului în .
AgroConcept sărbătorește anul acesta 5 ani de activitate ca importator exclusiv al mărcilor New Holland și Kverneland în Romania, două mărci istorice a căror tradiție în domeniu însumează nu mai puțin de 270 de ani.
Cu o rețea de 14 centre regionale, 255 de angajați și un vârf al Cifrei de Afaceri de 90 Milioane Euro, AgroConcept s-a ridicat in scurt timp la nivelul angajamentului ambițios din 2016. In urma a numeroase investiții si datorita fermierilor care au ales sa ii fie parteneri, AgroConcept este astazi unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața utilajelor agricole din Romania.
„ 2020 ne-a ridicat tuturor stacheta si ne-a determinat sa ne depășim multe limite. A fost un an greu nu doar datorita pandemiei care a bulversat comunitatea de afaceri si a rescris interacțiunea umană, dar si datorită secetei care a schimbat total planurile multor fermieri și a pus pe hold întregi regiuni agricole. Am reușit, și prin încrederea partenerilor noștri fermieri, sa traversăm acest an cu o echipă intactă și cu rezultate care păreau imposibile în martie anul trecut. Ne concertam acum pe anul agricol 2021 și ne pregătim, printre altele, de inaugurarea unui nou sediu, al 15-lea in numai 5 ani de la deschidere, într-o locație pe care o vom anunța în curând.” a declarat Jaydeep Singh, CEO al AgroConcept din martie 2020.
Jaydeep Singh este parte din echipa AgroConcept încă din primele zile de activitate si a coordonat inițial dezvoltarea întregii rețele de centre regionale, pentru ca ulterior să supervizeze departamentele de Sales, Marketing și Aftersales.
Numirea sa ca CEO este un pas firesc si deschide o noua etapa pentru AgroConcept. Cea de consolidare, după ritmul alert de dezvoltare pe care compania și l-a impus timp de 5 ani. În acest context, dezvoltarea rețelei de centre regionale a fost kilometrul zero al AgroConcept in momentul semnării acordului cu New Holland.
Cu intenția clară de a aduce constant utilaje moderne și inovatoare în sprijinul fermierilor romani, pe lângă New Holland și Kverneland, AgroConcept și-a lărgit constant portofoliul de produse și prin semnarea a 27 de alte parteneriate cu companii reprezentative din industrie, printre care se numără marca italiana de irigații Casella, dar și producători precum Cochet, Olimac, Joskin, Moro Aratri, Oros și Nardi și parteneri financiari ca Deutche Leasing si BNP Leasing.
O nouă gamă pe piața utilajelor - New Holland Light Equipment
Scris de Lumea Satului în .
Compania Agroconcept a organizat de curând evenimentul de lansare a unei noi game de utilaje – New HOLLAND Light Equipment. Cu acest prilej, atât președintele New Holland Carlo Lambro, cât și vicepreședintele Alessandro Maritino au fost prezenți la București și au apreciat întreaga activitate a tuturor celor 250 de angajați ai Agroconcept.
„Nu se întâmplă foarte des să fie prezenți la un eveniment președintele New Holland, vicepreședintele, acționariatul și top managementul companiei. Agroconcept este o companie tânără, de aceea este extraordinar să primim validarea unei companii precum New Holland. A fost un eveniment reușit în cadrul căruia am lansat și noua divizie de utilaje, pe care am adus-o în piață în urma cerințelor fermierilor“, a declarant Iulia Tudor, director marketing Agroconcept.
Primele 4 utilaje care intră în oferta AgroConcept sunt încărcătorul telescopic seria TH, buldoexcavatorul Serie C, încărcătorul frontal seria D și încărcătorul multifuncțional seria L. Pe lângă acestea se vor mai regăsi și un miniexcavator, încărcătorul multifuncțional șenilat și încărcătorul frontal de capacitate mică.
Noile modele de încărcătoare pe roți din seria D - W110D, W130D și W170D sunt ideale pentru sarcini cum ar fi remanipulare, compost, gunoi de grajd, cereale, lemn și alte materiale vrac. Sunt capabile să țină pasul cu cele mai mari producții și au tracțiunea de a lucra în noroi sau pe o panta de siloz abrupta. Modelul W170D este echipat cu o transmisie cu cinci trepte Ecoshift cu convertizor de cuplu, în timp ce celelalte două modele sunt echipate cu o transmisie cu patru viteze și o viteză maximă de 38 km/h, cu selecție automată sau manuală. Încărcătoarele pe roți din seria D sunt alimentate de motoarele de 4,5 și 6,7 litri și au tehnologia de reducere a emisiilor EcoBlue HI-eSCR de la New Holland pentru a îndeplini standardele Tier 4B. Motorul si sistemul de catalizare au fost proiectate împreună pentru a funcționa cât mai optim. Cabina de nouă generație oferă vizibilitate sporită, confort și siguranță. Parbrizul curbat, dintr-o singură bucată, oferă o vedere clară și neîntreruptă a brațului încărcătorului și o vedere excelentă spre partea frontală atunci când brațul este ridicat. Modulul de comandă ergonomic, cu cotieră reglabilă complet, comanda joystick-ului montat pe scaun și consola laterală, pun toate funcțiile cheie la îndemâna operatorului. Filtrarea excelentă a aerului din cabină cu o gamă de filtre de carbon CAT2 HVAC și CAT3 oferă un mediu confortabil și sigur.
Buldoexcavatoarele din seria C sunt dotate cu același motor FPT industrial de 3,4 litri, cu patru cilindri, ca și tractoarele din seria New Holland T5. Acestea respectă standardele de emisii Tier 4B cu sistemul exclusiv compact HI-eSCR dezvoltat de FPT Industrial, care combină tehnologia SCR dovedită cu recircularea gazelor de eșapament pentru a respecta reglementările stricte privind emisiile fără un filtru de particule diesel. Buldoexcavatoarele din seria C sunt oferite cu două modele de pompe hidraulice. Pompa cu două roți dințate este simplă, robustă și potrivită pentru aplicațiile în care există o cerere constantă de debit hidraulic. Acesta oferă un debit maxim de
156 l/min la 2.200 rpm și o presiune maximă de funcționare de 205 bari. Pompa cu debit variabil asigură debitul la cerere – de la 6 l/min la 165 l/min – economisind combustibil în aplicații, cum ar fi împingerea, nivelarea sau transportul.
Seria miniexcavatoare din seria L se remarcă prin flexibilitatea și manevrabilitate. Miniexcavatorul din seria L are o mare varietate de aplicații, de la construcția și întreținerea schemelor de cale ferată, de irigare și drenaj, până la construirea de garduri, clădiri temporare și culturi a susține. Modelele din seria L vor pune la dispoziție puterea de construire a unui excavator pentru a acționa atașamentele acționate hidraulic, cum ar fi uneltele de împrăștiere a solului, mașinile de tuns iarba și garniturile, tăietoarele și ferăstraiele. Același braț poate lucra cu foarfece hidraulice, ciocane și articole grele pentru a include mașinile de șlefuit. Cu kitul de manipulare a obiectelor instalat, toate modelele pot ridica în siguranță încărcături grele suspendate, folosind un cârlig de ridicare pe cuplajul încărcătorului. Fiecare model rulează un motor selectat pentru a se potrivi dimensiunii și capacității sale și oferă performanțe optimizate și economie de combustibil.
Larissa SOFRON
AGXTEND - un nou pas către agricultura viitorului
Scris de Lumea Satului în .
În ultimii ani, agricultorii români sunt tot mai interesați de tot ceea ce înseamnă agricultura de precizie, iar furnizorii de astfel de echipamente îi surprind mereu cu inovații de ultimă oră, care promit o mai bună rentabilitate în ferme. Ținând cont de această tendință, compania AgroConcept a mai făcut un pas important în acest demers, iar în cea de a doua jumătate a lunii martie a lansat AGXTEND – prima marcă specializată în agricultura de precizie și în soluții ISOBUS.
Premieră la Cenad
AGXTEND cuprinde 5 sisteme inovatoare, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor, FarmXtend și Xpower, dintre care primele patru vor fi lansate și pe piața din România. Primele două sisteme au fost prezentate pentru prima oară la Cenad, acolo unde reprezentanții companiei au prezentat fermierilor cum funcționează acestea și care sunt beneficiile lor.
„Suntem prima țară din lume și primul dealer New Holland care începe oficial comercializarea acestor noi produse inovatoare și este o onoare pentru noi să primim din nou votul de încredere al CNH Industrial care vede în noi un deschizător de drumuri și un partener de încredere. Preluarea portofoliului AGXTEND este o confirmare că fermele și fermierii români constituie o piață importantă la nivel mondial și că există o capacitate reală de a construi împreună o agricultură a viitorului. Suntem foarte mândri să deschidem acest drum și să ne unim forțele cu CNHI și cu New Holland pentru acest scop comun“, a declarat Marco Tronchi, CEO AgroConcept.
Astfel, primul echipament, SoilXplorer, este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze și să descopere întregul potențial al solului. Acesta conține un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la 4 adâncimi diferite: 0-25 cm, 15-60 cm, 55-95 cm, 85-115 cm. Aceste măsurători foarte precise pot fi utilizate în scopuri importante, în agricultura de precizie:
– cartografierea precisă a solului pentru înregistrarea componenței/eterogenității acestuia și pentru determinarea hărților tipului de sol și a hărților conținutului de apă;
– setarea automată a adâncimii de lucru în operațiile de cultivarea a solului, determinată de zonele de compactare identificate de sistem. Practic, sistemul controlează adâncimea variabilă de lucru a organelor active astfel încât acestea să lucreze la adâncimea maximă numai acolo unde este necesar, ducând astfel la reducerea uzurii și la scăderea consumului de combustibil.
Al doilea sistem, CropXplorer, poate părea un simplu senzor de biomasă, însă este mai mult decât atât. Având în spate un sistem care utilizează caracteristici și algoritmi de precizie, senzorul determină rata de fertilizare bazându-se pe necesitățile imediate ale plantei și pe starea sa de dezvoltare. Sistemul are doi senzori optici de înaltă precizie care pot măsura atât conținutul de biomasă din plantă, cât și pe cel de azot, iar modul Map+Overlay le permite operatorilor să folosească și să exporte hărți de producție și diverse măsurători pe care senzorii le fac din mers. Sistemul citește date, le procesează și le interpretează în timp real și comandă mașina de împrăștiat amendamente pe baza datelor citite anterior. Senzorul dispune de un terminal dedicat, compatibil cu mașinile de împrăștiat ISOBUS, dar și cu majoritatea non-ISOBUS.
Senzorul NIR, dedicat recoltelor, poate fi montat pe mai multe tipuri de echipamente de recoltat – combine și mașini de recoltate furaje, balotiere sau cisterne. Senzorul permite fermierilor să determine umiditatea recoltei, precum și componența cerealelor în termeni de fibre, amidon, pleavă și grăsimi crude. Toți acești parametri oferă date relevante pentru prețul de vânzare a cerealelor și pentru dozarea corectă a hranei animalelor din fermă.
FarmXtend este o aplicație inteligentă care funcționează cu un set complet de senzori interconectați. Aceasta permite agricultorilor să monitorizeze datele meteorologice în teren și facilitează un proces complex de luare a deciziilor în timpul lucrului.
Aplicația se bazează pe 3 senzori interconectați, astfel:
– stația WeatherXact care detectează temperatura și umiditatea la o înălțime de 1 metru deasupra culturilor;
– RainXact, un indicator al precipitațiilor sub formă de ploaie;
– SoilXact, indicatorul ce înregistrează umiditatea solului și temperatura la diferite adâncimi.
Progres în ferme
„În decembrie anul trecut New Holland a lansat noua divizie de agricultură de precizie, iar noi ne-am mobilizat pentru că vrem să le oferim fermierilor români produse de nouă generație. Este important ca ei să poată interveni în teren acolo unde este cazul și atât cât este necesar pentru ca astfel să fie cât mai eficienți, să aibă un consum cât mai redus de carburant și de substanțe administrate. Iar noutatea pe care o aduc aceste sisteme este dată de faptul că prin scanarea terenului sau a culturii, rezultatele pe care le obține un fermier sunt mult mai precise“, a specificat Florin Marin, director post-vânzare AgroConcept.
Gazda evenimentului de lansare a noilor echipamente a fost fermierul Vasile Târziu, din localitatea Cenad, județul Timiș, care lucrează 2.500 ha și este mereu interesat de noutățile din agricultură. „Cele două tipuri de echipamente care au fost prezentate în fermă fac două tipuri de scanări diferite, care indică în timp real care este starea solului sau a culturii într-un anumit moment. Hărțile rămân în istoric, deci pe viitor le poți consulta pentru a ști ce ai de făcut. Consider că aceste echipamente sunt bine-venite, mai ales dacă ținem cont de faptul că în 2020-2021 vor fi fonduri din partea Comunității Europene pentru achiziționarea acestor tipuri de echipamente. Sunt sigur că nu orice fermier își va putea permite un astfel de echipament, ci doar cei care au o suprafață însemnată și pentru care optimizarea contează, pentru că, de exemplu, diferențele de 10% în aplicarea îngrășămintelor, să spunem, nu reprezintă o valoare foarte mare pentru un fermier care are 10 ha, dar pentru unul care are 1.000 ha această valoare înseamnă ceva“, a punctat fermierul.
Larissa SOFRON
„Machine of the Year“ - tehnologia IntelliSenseTM și Tractorul T5 Auto CommandTM premiate la SIMA 2019
Scris de Lumea Satului în .
Jurații titlului „Machine of the Year 2019“ au acordat râvnitul premiu tehnologiei New Holland IntelliSense™, disponibilă pe gama de combine CR Revelation la categoria combinelor, și Tractorului T5 Auto CommandTM la categoria tractoarelor de capacitate medie, în cadrul SIMA 2019.
Juriul acestui premiu prestigios este format din jurnaliști ai principalelor publicații agricole europene. Acest concept de premiu a luat naștere în anul 1997 și a fost acordat la fiecare 2 ani în cadrul expoziției Agritechnica din Germania. Odată cu anul 2015, premiul se acordă și în Franța, la expoziția SIMA.
Aceste premii recunosc orientarea New Holland către tehnologia inovatoare și către oferirea în mod constant de soluții care să îmbunătățească eficiența fermierilor și care să ajute operatorii să lucreze cu rezultate maxime, în condiții de siguranță și confort. Premiile sunt dovada clară a expertizei și a abordării tehnice bazate de inovație, pe care echipele tehnice din Modena, Zedelgem și Jesi le-au dovedit în mod continuu, a declarat Carlo Lambro, președintele New Holland Agriculture
Sistemul IntelliSenseTM duce automatizarea la un nou nivel și introduce o serie de îmbunătățiri care consolidează supremația mondială a gamei CR în termeni de capacitate și productivitate. Acest nou sistem este complet automatizat și proactiv și oferă avantaje semnificative.
Sistemul crește productivitatea zilnică, reduce spargerile și pierderile de cereale și îmbunătățește calitatea acestora. Deoarece sistemul efectuează setări automate ale combinei, operatorii iau mai puține decizii în timpul muncii, aspect ce sporește nivelul de confort și încredere și scade oboseala.
Tractorul T5 Auto CommandTM este deja renumit pentru gradul său superior de confort datorat spațiului generos din cabină pe care inginerii l-au combinat cu performanțele tehnice de vârf. Transmisia variabilă continuă a fost premiată în repetate rânduri datorită modului în care reușește să crească productivitatea tractorului în ansamblu.
O nouă gamă de utilaje pentru fermierii români
Scris de Lumea Satului în .
Piața echipamentelor agricole din România s-a mărit cu încă o companie renumită în fabricarea utilajelor performante. Este vorba despre ARBOS EASTERN EUROPE, importatorul și distribuitorul exclusiv ARBOS în România, Bulgaria și Republica Moldova. De câțiva ani, investitorii dezvoltă cu succes afaceri în domeniul producției de cereale și culturi specializate și dețin compania AGROCONCEPT IMPEX, care importă și distribuie exclusiv brandul NEW HOLLAND în România.
Istoria companiei începe în anul 1896, când familia Bubba începe într-un mic atelier din Santimento – Piacenza producția de echipamente agricole. În anul acela Pietro Bubba a realizat prima sa lucrare: o mașină de decorticat. Cu ajutorul fiilor săi Federico, Salvatore și Artemio, Pietro Bubba a creat primele sale mașini de treierat. În prezent, Strategia ARBOS GROUP și ARBOS EASTERN EUROPE pentru Europa de Est reprezintă o soluție unică pentru fermierii care caută o planificare optimă a investițiilor, oferind un raport calitate – preț foarte bun, cu soluții tehnice simple, dar moderne. Companiile se concentrează pe patru segmente diferite ale pieței: SMALL (Seria 2000 și 3000 de la 25 la 70 CP), cu un preț foarte competitiv, cu tehnologie modernă și garanție de 24 de luni. OPEN FIELD (serie 5000 de la 110 la 140 CP – și în curând până la 240 CP), o gamă complet nouă de tractoare care combină tehnologia modernă cu soluții simple și un preț competitiv, țintind o fiabilitate completă și o garanție de 36 de luni. SPECIALTY (fosta serie GOLDONI de la 20 la 110 CP), echipamente extrem de specializate pentru culturi de viță-de-vie, livezi, legume și culturi specializate și IMPLEMENT, o gamă completă, fostul brand MATERMACC, care, printre altele, include utilaje pentru pregătirea solului, semănători de precizie, mașini de erbicidat, semănători de prelucrare directă, sprayers.
„Suntem onorați să fim parteneri cu această organizație profesionistă și puternică. ARBOS Eastern Europe va deveni în curând un punct de referință pentru fermierii din această zonă a Europei, iar în 2019 ne așteptăm ca Europa de Est să devină cea mai importantă piață din lume pentru ARBOS“, explică directorul de vânzări, marketing și after-sales al ARBOS GROUPS Spa., Massimo ZUBELLI.
În decembrie 2018 s-a semnat la București parteneriatul de distribuție exclusivă dintre ARBOS GROUP Spa. și ARBOS EASTERN EUROPE pentru brandurile de tractoare și utilaje agricole Arbos, Goldoni și Lovol. În foarte scurt timp, companiile ARBOS EASTERN EUROPE (România) și ARBOS BALKAN (Bulgaria) au creat o echipă profesionistă de vânzări și post vânzări și au demarat operațiunile comerciale.
„După succesul pe care l-am înregistrat cu fermele noastre și AGROCONCEPT, suntem foarte bucuroși să putem continua susținerea clienților noștri, oferindu-le o linie complementară de produse care completează gama noastră existentă. Grupul nostru consideră acest proiect ca fiind foarte atractiv, îndeplinind obiectivele noastre de expansiune regională și adăugând – pe lângă România – provocarea de a acoperi Bulgaria și Republica Moldova, două țări foarte promițătoare pentru sectorul agricol. Arbos Group Spa. s-a dovedit deja a fi un partener foarte valoros și suntem siguri de o colaborare de succes de lungă durată“, a declarat Tommaso SERRANO, CEO al ARBOS EASTERN EUROPE.
Ruxandra HĂBEANU
New Holland câștigă premiul Good Design® 2018 pentru conceptul de Tractor pe Gaz Metan
Scris de Lumea Satului în .
New Holland a primit prestigiosul premiu Good Design® pentru conceptul de Tractor alimentat cu Gaz Metan din partea Chicago Athenaeum, Muzeul de Arhitectură și Design și Centrul European pentru Arhitectură, Design, Arte și Studii Urbane.
Juriul, format din specialiști în design și industrie, jurnaliști și critici, a premiat tractorul pe metan care reimaginează designul standard al tractorului, dezvăluie o tehnologie a viitorului și deschide calea către noi opțiuni ale tehnologiei alternative în agricultură.
Tractorul pe gaz metan a fost echipamentul selectat de juriu dintr-o vastă flotă de echipamente concurente, aparținând producătorilor de top din peste 47 de țări.
În realizarea acestui tractor, echipa de designeri ai CNH Industrial a regândit designul astfel încât acesta să fie complet compact. De altfel, capota, aripile din față și din spate precum și rezervorul fac din acest tractor o apariție foarte elegantă. Grație creșterii suprafeței vitrate cu 20% față de un tractor standard, operatorul are vizibilitate la 360 grade.
Premiul recunoaște cele mai inovatoare și de ultimă generație echipamente în materie de design din toată lumea, iar selecția se bazează pe criterii de calitate a designului, funcționalitate și estetică.
În calitate de câștigător al premiului, tractorul pe gaz metan va fi protagonistul Anuarului Good Design 2018-2019.
Carlo Lambro, președintele New Holland, a afirmat că: „Acest premiu prestigios recunoaște abordarea New Holland ca fiind una inovatoare și futuristă: folosirea unor tehnologii avansate, menite să protejeze mediul, vizibilitatea mare a cabinei vitrate în totalitate, ergonomia și operarea intuitivă oferă o idee amplă despre viziunea New Holland asupra viitorului. Tractorul pe metan împinge limitele combustibilul alternativ și pe cele ale tehnologizării agricole în asemenea măsură încât rezultatul nu poate fi decât o agricultură sustenabilă și eficientă.“
Tractorul cu gaz metan a fost proiectat pe baza prototipului anterior al tractorului T6 Methane Power pentru a atinge un progres tehnologic semnificativ și dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, dezvoltată de către FPT Industrial, special pentru domeniul agricol. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10% mai puține emisii de CO2 și reduce emisiile totale cu 80% față de un tractor diesel tradițional. Echipa New Holland a reproiectat și structura exterioară a tractorului, inspirându-se din industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland sunt mult mai vizibile.
Tractorul pe metan este la fel de performant și fiabil ca echivalentul său diesel, dar cu cost de funcționare redus cu 30%.