Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 15 May 2021

Divina călătorie...

Se poate spune despre Israel că este unul dintre cele mai interesante locuri de pe mapamond. Aceasta este concluzia majorității persoanelor care au pășit pe Tărâmul Sfânt. De ce susțin asta? În primul rând aici a luat naștere creștinătatea, este o zonă cu o cultură, vegetație și un relief aparte și, nu în ultimul rând, vibrația înaltă și energia pozitivă pe care o simți în Țara Sfântă sunt de nedescris. Am putea spune ca Israelul este destinația ideală pentru cei care vor să-și regăsească liniștea și pacea sufletească. Bethleemul, Nazaretul, Ierihonul și pustiul Hozeva sunt doar câteva obiective pe care vi le-aș recomanda să le vizitați, cel puțin o singură dată în viață.

Sunt multe de spus despre Țara Sfântă și nici nu cred că aș reuși să cuprind în două pagini tot ce ați putea vedea sau afla, mai în amănunt, despre locurile minunate în care Iisus a călătorit în urmă cu 2000 de ani. Însă un lucru este cert: odată ajuns pe Tărâmul Făgăduinței, te întorci un al om.

Un loc marcat de evenimente importante

Muntele Măslinilor este deseori menționat în Sfintele Evanghelii. Pe acest loc se află celebra Grădină Ghetsimani. Odată cu trecerea vremii au început să se construiască diferite biserici, printre care și Biserica Tuturor Națiunilor, ridicată pe locul unde se crede că Hristos s-a rugat divinității înaintea răstignirii. Evangheliile ne arată că Muntele Măslinilor este legat îndeosebi de ultima parte a activității pământești a Mântuitorului, începând cu Intrarea Domnului în Ierusalim până la Înălțarea Sa la Cer. De asemenea, de pe Muntele Măslinilor se poate observa și un vechi cimitir iudaic, unde cei adormiți așteaptă învierea de obște. Mulți evrei doresc să fie înmormântați pe Muntele Măslinilor deoarece aceștia au convingerea că la a Doua Venire a Domnului învierea morților va începe din acest loc. De asemenea, potrivit versetelor din primul capitol al Faptelor Apostolilor, pe Muntele Măslinilor a avut loc Înălțarea la Cer a Domnului.

Iordanul, o etapă a purificării

Râul Iordan este principala apă curgătoare a Palestinei. În Biblie, Iordanul este pomenit de cel puțin 150 de ori. Însă cel mai important lucru care s-a petrecut aici este momentul în care Iisus a fost botezat de către vărul său Ioan. Evenimentul este detaliat în scripturi de cei patru evangheliști: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Iordanul semnifică trecerea la o nouă condiție spirituală, nașterea prin botez la o nouă viață, în vederea intrării în împărăția lui Dumnezeu. Acesta este principalul motiv pentru care, anual, mii de pelerini vin să se boteze în apele Iordanului. De asemenea, un alt loc remarcabil, care merită vizitat, este Capernaumul. Pe timpul lui Iisus era un oraş de fron­tieră, un punct vamal situat la răscrucea unui drum ce duce dinspre Siria în Egipt, o zonă cu mulți pescari. Conform Evangheliei, acesta era orașul preferat al Mântuitorului, dar și locul unde a făcut nenumărate minuni, precum însănătoșirea oamenilor bolnavi. În prezent, Capernaum atrage o mulțime de turiști datorită peisajului și ruinelor templului din oraș.

Ruxandra HĂBEANU

GALERIE FOTO

MAI JOS REPORTAJUL VIDEO

Media