Rețeta originală a acestui fel de mâncare este cu brânză de burduf (fiind cea mai comună printre ciobanii de la stână). Pentru a te bucura de un bulz adevărat, extrem de gustos, să guști o delicatesă tradițională, avem rețeta de la restaurantele de munte:
- Se gătește o mămăligă vârtoasă și se lasă la răcit câteva minute.
- Se alege o bucată de mămăligă de mărimea unui pumn și se modelează ca un bol.
- Se pune la mijloc brânză de burduf și se acoperă cu a doua bucată de mămăligă.
- Se modelează foarte bine pentru a se contopi cele două bucăți.
- Apoi se face un foc (de preferat din lemn din brad) și se aruncă direct în jar bulgării de mămăligă.
Sfaturi pentru o mămăligă perfectă
- Alege întotdeauna să fierbi mălaiul în apă simplă, nu în lapte sau în supă, pentru ca mămăliga să nu capete un gust aparte.
- Adaugă în apă un vârf de sare.
- Nu pune niciodată tot mălaiul de la început. Se pune o lingură de mălai, iar când apa a dat în clocot, se adaugă și restul.
- Amestecă tot timpul pentru a evita cocoloașele.
- Adaugă o cantitate mare de mălai, circa 1 kg, pentru o mămăligă perfectă pentru bulz.
Anca LĂPUȘNEANU
Etichetat cu:
Articole recente - Lumea Satului
- TRATAMENTE CU FUNGICIDE pentru culturile de cereale de toamnă
- Vreau să fiu din nou copil!
- Domeniile Ostrov a înregistrat creșteri în volum și valoare. Cum arată vânzările și ce spun despre „gustul” românilor
- Pesta rumegătoarelor mici (PRM)
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences