Evantai de vinete
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Rețete
Este încă toamnă și tarabele din piețe sunt pline de legume proaspete produse local. Așadar, să mai profităm de gustul lor unic și să preparăm rețete delicioase și rapide. Vă propun o rețetă ce are în prim-plan vinetele, pentru că da, dincolo de salata de vinete pe care o îndrăgim cu toții, această legumă stă la baza mai multor preparate. Propunerea din acest număr al revistei este evantaiul de vinete, o rețetă cu puține ingrediente, ușor de făcut și sățioasă.
Ingrediente:
- o vânătă mare sau 2 mai mici;
- mozarella sau cașcaval – 200 g;
- șuncă/jambon/muchi/bacon – 200 g;
- roșii – 5 buc;
- ulei de măsline – 1 lingură;
- sare și piper.
Cum procedăm
Mai întâi spălăm vânăta, o ștergem și începem să o tăiem felii aproximativ egale, însă trebuie să avem grijă ca la coadă să rămână 2-3 cm, astfel încât să putem despărți feliile fără să se desprindă. Se sărează fiecare felie și se lasă la scurs. Între timp se filează roșiile, șunca sau tipul de carne ales, mozarella/cașcavalul.
Alegem o tavă sau un vas termorezistent, dar nu prea mare, punem vânăta și despărțim ușor feliile și adăugăm pe rând șunca, mozarella/cașcavalul și roșiile. Continuăm așa cu fiecare felie, iar la final presărăm ulei de măsline, piper și sare după gust. Dacă sunteți fanii ierburilor aromatice sau a usturoiului puteți să asezonați după cum vă place. Indicat ar fi ca pereții vasului ales să fie atinși de vânătă, astfel încât feliile să nu se despartă prea mult și să formeze acel evantai din care se văd toate ingredientele.
Se adaugă la cuptorul preîncălzit tip de 35-40 min la 180° C. Mozarella/cașcavalul se va topi, iar întregul acordeon va fi rumenit la exterior. Se poate servi rece sau cald, cu parmezan ras, cu iaurt ori cu diferite sosuri.
Poftă bună!
Larissa DINU
Articole înrudite
-
Vinete cu rodii și sos de usturoi
in Social -
Tratamente în culturile de legume în perioada 27 mai - 1 iunie
in Fitosanitar -
Tratamente la culturile de legume în luna mai
in Fitosanitar -
Tratamente la răsaduri
in Fitosanitar -
Tratamente la culturile de legume
in Fitosanitar -
Ce tratamente se aplică răsadurilor
in Fitosanitar -
Producătorii de vin reuniți la Vinexpo caută mijloace pentru a lupta împotriva încălzirii climatice
in Actualitate -
Cum să întreții ecologic cultura de vinete
in Agrotehnica -
GHESAF TRADE SRL – București vă propune spre cultivare cei mai performanți hibrizi de vinete și castraveciori partenocarpici
Articole recente - Lumea Satului
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție