Mestesuguri 20 Februarie 2023, 10:43

Concurs de brățări tricolore, ediția 2022. Port cu mândrie o Românie!

Scris de

A fost o ediție diferită de tot ce am avut până acum. Dar să pornim cu începutul. De câțiva ani încoace, în Brașov organizez ateliere de brățări tricolore pentru cei mici și nu numai. Port tricolor, iubesc culorile țării și îmi doresc cât mai multă lume să poarte cu mândrie aceste trei culori.

Cei mici învață foarte repede, este mereu o bucurie să îi văd cum singuri, cu multă răbdare, își împletesc brățările și, mai mult, le și poartă. Îmi sunt dragi cei mici pentru pasiunea și dorința lor de cunoaștere.

 

De câțiva ani, sărbătorim Ziua României prin acest concurs de brățări tricolore. Concurs pe care pandemia din 2020 ne-a forțat cumva să îl mutăm în online.

Și nu putea să treacă un decembrie fără acest concurs devenit tradiție. Este un concurs online, în care oricine se poate înscrie foarte ușor, respectând regulamentul pe care îl anunț din timp pe pagina de Facebook. Cu ajutorul partenerilor media acest concurs este anunțat în diverse medii online: ziare, radio și TV. Le mulțumesc tuturor. Posturi de radio din Brașov au preluat știrea, ajungând astfel la doritori. Tânăra care a câștigat locul I în acest an la categoria până în 16 ani a auzit știrea la radio și astfel s-a înscris.

Totul pregătit: regulament, sponsori, adresă de mail

Ca de fiecare dată, emoțiile au fost uriașe. Așteptam să sosească fotografii cu brățări tricolore. În primele zile, nimic. Primul meu gând a fost că poate lumea s-a plictisit de acest concurs. Au mai trecut câteva zile și au început să sosească fotografiile. Câte două, câte trei, cam pe toate mediile de comunicare.

O frumusețe de creații, idei noi, idei vechi. Elevi care s-au înscris în grup, sub îndrumarea profesorilor. Au venit spre acest concurs și doamne deosebite din Brăila, din Academia Bunicilor, care s-au organizat exemplar.

Colegele de la Șezătoarea din Șcheii Brașovului s-au înscris și ele. Au participat ca de fiecare dată și minunatele doamne de la Galați, Echipa Fashion Crochet.

Piticii Veseli, o echipă de copii minunați sub îndrumarea Luizei. Îi felicit pe cei din Melinești Dolj. Minunații copii de la Șezătoarea de croșetat de joi de la Magnolia. Copii cu vârste de la 6 ani până la studenți.

Participanți mai noi alături de cei cu vechime. Au sosit fotografii până în ultima zi. În total, un număr record de 235 de creații încrise în concurs. Dacă la ediția din 2020 aveam un număr puțin peste 70, cea din 2021 a adunat 144 creații minunate, însă cea din 2022 a depășit orice așteptare.

Competiția a fost foarte strânsă, ca de fiecare dată. Toate creațiile au fost minunate. Ca organizator nu îmi permit luxul de a avea creații preferate. Pentru mine mereu toate creațiile sunt extraordinare. Simplul fapt că acei oameni au ales să aloce din timpul lor pentru a crea o brățară, pentru a se înscrie în concurs, este neprețuit.

Câștigătorii acestei ediții au fost:

Pentru categoria până în 16 ani

Premiul 1 Adelina Bianca Ionică – din Brașov

Premiul 2 Denis Berbece – din Melinești

Premiul 3 Alexia Curiman – din Brașov

Mențiune Amînă Dragomir – din Melinești

Pentru categoria peste 16 ani

Premiul 1 Alina Maria Bârjac Durbacă – din Codlea

Premiul 2 Alisa Harcan – din Focșani

Premiul 3 Florina Țibă – din Brașov

Mențiune Maria Szabo – din Brașov

În acest an, destul de dificil din multe puncte de vedere, economic, social, m-a impresionat unitatea. Au participat foarte multe echipe. Bine organizate și foarte unite. Dar cel mai mult m-a impresionat unitatea familiei.

A fost anul în care mulți au ales să participe ca familie: surori, mamă cu fiice, mamă cu fiică, mama, tata și copilul. Cred că multe din greutățile anilor ce au trecut au condus la o consolidare a familiilor, la unitate și la apartenență. Pentru mine ca organizator acest lucru m-a bucurat enorm. Este cel mai mare câștig pe care îl poți avea într-o competiție, fie că ești concurent, fie că ești organizator.

Vă mulțumesc tuturor pentru participare și să ne vedem cu bine la ediția din 2023!

Cu drag, un artizan brașoveanbratari2


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti