Mediu 19 Septembrie 2016, 16:44

Aranjamentele florale luminoase, un nou trend în amenajarea spațiilor exterioare

Scris de

Tot ceea ce avem în interiorul unei case putem avea și în exteriorul ei. Acesta este unul dintre principiile care guvernează evoluția în amenajarea spațiului exterior, dar și atitudinea specialiștilor în fața îngrădirii și limitărilor pe care le oferă clasicul „4 pereți“. De la grătare până la zone acoperite, încălzite și iluminate, cu toții ne dorim să „extindem“ sezonul grădinilor și al teraselor, iar totul începe de la transformarea nopții în zi.

Din dragoste pentru trandafiri și pentru fermecătoarea lor simbolistică, mulți arhitecți peisagiști au dat curs impulsului imaginației și au dedicat grădini feerice avându-i ca piesă dominantă. Le sunt alături designeri care găsesc cele mai inspirate modalități de a-i pune în lumină, prin mobiliere de grădină și obiecte de decor. Și pentru că vorbim de trandafiri și modalități de a-i pune în valoare, dincolo de frumusețea naturală pe care oricum o afișează, specialiștii FamousRoses.eu vorbesc despre tendințe în amenajarea spațiilor exterioare, incluzând aranjamentele florale luminoase în rândul noilor trenduri care stau să prindă tot mai mult avânt.

În alegerea luminii artificiale trebuie să ții cont ca aceasta să se integreze armonios în ansamblul proprietății. O modalitate de a pune în evidență florile, pe timpul serii sau în spații întunecate, este prin plantarea acestora în ghivece luminoase disponibile în diferite culori, de diferite forme și dimensiuni astfel încât să se potrivească cu orice stil de amenajare. Având o rezistență sporită la îngheț, astfel de vase sunt perfecte pentru spațiul exterior al casei, putând fi ținute în aer liber pe tot parcursul anului. De asemenea, recipientele poziționate pe suprafețe luminoase sunt o altă propunere de integrare a luminii în peisajul feeric sau inserarea şiragurilor cu LED-uri între mănunchiurile de trandafiri plantați direct în pământ. Cu un consum foarte redus de energie, chiar și de proveniență solară, aceste soluții inovative pot transforma experiența unui cadru natural într-un eveniment de referință. Cu puțină fantezie și creativitate poți aduce în grădina ta Crăciunul pe timpul verii sau o priveliște care te păstrează ore bune în natura scăldată în culori, sub clar de lună. Iluminatul exterior va imprima senzaţia unei proprietăți mai sigure, ce devine mai utilă si mai atractivă. Totodată, îți va permite ție și invitaților tăi să descoperiți frumusețile ascunse ale peisajului, punând în valoare elementele naturale specifice unui ambient plăcut.

De la clasic la modern, de la minimalist la rococo, orice idee poate prinde contur în propria grădină, trebuie doar să îți cauți imaginația urmărind tendințele din domeniu. În februarie, spre exemplu, Hong Kong-ul a găzduit o instalație luminoasă alcătuită din 25,000 de trandafiri luminoși, cu sursa LED, pentru a celebra Valentine’s Day. Acest eveniment „floral“ a depășit cadrul sezonier al unei grădini obișnuite și mai cu seamă i-a dat o extraordinară valoare pe timpul nopții. Totodată, a adus aranjamentele florale luminoase în centrul discuțiilor dedicate amenajării spațiilor exterioare, fie ele publice ori private.

Dacă a avea o grădină fabuloasă în orice sezon și în orice moment al zilei se află pe lista dorințelor tale, FamousRoses.eu vine cu alternativa naturală a celebrilor trandafiri din grădina radiantă: Popcorn Drift, un trandafir de peisaj extrem de versatil, care exprimă întocmai trendul în ceea ce privește trandafirii la nivel mondial. Aceștia se bucură de o înflorire repetată, deasă și abundentă, rezistă la îngheț și dăunători și pot fi plantați în ghivece luminoase, special destinate spațiilor exterioare, rezistente la apă și variații de temperatură. Popcorn Drift înflorește repetat din primăvară până toamna târziu și produce boboci galbeni care se deschid în flori de culoare albă, cu tente ușoare de galben spre mijloc chiar și în perioade de îngheț.

Caută-ți inspirația pe http://www.famousroses.eu și alege să te bucuri de frumusețea propriei grădini, fie ea mângâiată de razele soarelui sau vegheată de lună.

Revista Lumea Satului nr. 18, 16-30 septembrie 2016 – pag. 48-49


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti