Magazin 21 Ianuarie 2024, 17:30

Top 5 cei mai frumoși trandafiri de grădină din 2023

Scris de

Grădinile de trandafiri au fost multă vreme simboluri ale romantismului și eleganței. Iubiți pentru florile lor mari și parfumul divin, trandafirii sunt vedete în orice grădină și există puține plante care pot rivaliza cu versatilitatea lor. Disponibili într-o varietate de culori, parfumuri, înfloriri repetate sau unice și diverse forme (urcători, pomișori, tufe, teahibrizi, floribuna), există trandafiri de grădină pentru orice loc și pentru orice iubitor de frumos.

Pe vremuri, grădinile de trandafiri cu ziduri erau cunoscute sub numele de mătănii și adesea nu conțineau altceva decât trandafiri. Grădinile de trandafiri formale sunt concepute pentru a aduce un omagiu eleganței clasice a trandafirilor. Adesea, aceste grădini constau din chenaruri simetrice, geometrice, mărginite cu garduri vii tăiate și umplute cu tufe de trandafiri adesea aranjate după culoare. Cu toate acestea, nu trebuie să plantați trandafiri într-o grădină formală, există numeroase moduri pentru a vă bucura de frumusețea și parfumul lor în propria locuință sau grădină, de la cățăratul peste o pergolă, până la ghivece pe terasă.

Mai mult decât atât, practica modernă de grădinărit tinde să favorizeze proiectarea unei grădini de trandafiri, astfel încât aceștia să se afle printre plante perene, bienale și anuale, atât pentru că arată mai contemporan, cât și pentru că ajută la prevenirea apariției anumitor boli la trandafiri.

Grădinile anului 2023 s-au îmbrăcat în culori și arome cu ajutorul unor trandafiri excepționali. Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Spania au realizat un topul 5 al celor mai frumoși trandafiri de grădină care își încântă cultivatorii și admiratorii cu frumusețea lor remarcabilă.

1. Rose Des Cisterciens, eleganță clasică în culori vibrante

Rosa Rose des Cisterciens

Cunoscut pentru forma sa clasică de trandafir și pentru petalele sale vibrante, Rose Des Cisterciens este un veritabil spectacol vizual. Culorile sale pastelate aduc un farmec aparte grădinii, iar parfumul său delicat transformă fiecare colț într-o oază de relaxare și rafinament.

2. Leonardo da Vinci, o capodoperă florală

LeonardoDiVinci roses

Inspirat de geniul artistului italian, trandafirul Leonardo da Vinci impresionează prin nuanțele sale unice și forma perfectă a florilor. Petalele sale, dispuse armonios, aduc aminte de creațiile maestrului, iar aroma sa bogată completează atmosfera artistică din grădină. Această creație, această roză care poartă numele lui Leonardo da Vinci, este unică în ansamblul ei, florile sale adunând peste 90 de petale pictate într-un roz bengalez de-a dreptul încântător.

3. Giardina, trandafirul preferat al romanticilor

Rose Giardina

Giardina este un trandafir care impresionează prin diversitatea culorilor sale și parfumul său inconfundabil. În nuanțe delicate de roz, acest trandafir adaugă o notă de eleganță și prospețime grădinii. Romanticii ne vor spune că Giardina trebuie admirat în nopțile calde de august, când singura sursă de lumină e luna. Sau atunci când se crapă de ziuă și peste florile mari pictate în nuanțe de roz se așterne o lumină albăstruie, liniștitoare. Cu siguranță, un astfel de romantic este și celebrul creator de trandafiri Tantau, care și-a dorit ca Giardina să fie un urcător fără pereche.

4. Zephirine Drouhin, eleganță și rezistență

trandafir catarator roz zephirine drouhin

Zephirine Drouhin se distinge prin flori roz intens și parfumul său subtil, atrăgând privirile și admirația tuturor. Ceea ce îl face și mai special este rezistența sa remarcabilă la boli, făcându-l alegerea perfectă pentru grădinarii care caută frumusețe durabilă.

5. Eric Tabarly (Eden Rose Roșu), o călătorie în lumea petalelor roșii

eric tabarly trandafir urcator 3

Cu petalele sale în nuanțe profunde de roșu, Eric Tabarly (Eden Rose Roșu) este o adevărată declarație de pasiune în grădină. Parfumul său intens și rezistența la diverse condiții climatice îl fac preferatul celor care caută un trandafir spectaculos și ușor de întreținut.

Acești cinci trandafiri aduc o varietate de culori și parfumuri, transformând orice grădină într-un colț de rai. Cu eleganța lor distinctă și rezistența lor, acești trandafiri rămân în centrul atenției, aducând bucurie și frumusețe în fiecare colț al casei sau grădinii.

Dacă vă doriți un trandafir celebru în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe famousroses.es. Aveți de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an. (I.B.)


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti