Magazin 03 Iulie 2023, 09:41

Beneficiile ceaiului din ierburi naturale

Scris de

Ceaiurile comerciale au câștigat o mare popularitate de-a lungul timpului, iar ceaiul din ierburi naturale continuă să rămână o alegere bună atunci când vorbim de sănătate. Unul dintre cele mai importante motive pentru a alege ceaiurile din ierburi naturale este absența aditivilor și substanțelor chimice nocive. Ceaiurile comerciale pot conține aditivi artificiali, arome artificiale și chiar pesticide. Pe de altă parte, ceaiurile din ierburi naturale sunt obținute din plante cultivate organic sau sălbatic, fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice dăunătoare. Astfel, putem fi siguri că ceaiul pe care îl consumăm este pur și benefic pentru sănătatea noastră.

Proprietățile terapeutice și calmante ale ceaiului natural

Ceaiurile din ierburi naturale au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor terapeutice și calmante. Fiecare plantă are compuși activi care pot avea efecte benefice asupra organismului uman. De exemplu, ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și calmante, ceaiul de mentă ajută la reducerea disconfortului digestiv, iar ceaiul de sunătoare este cunoscut pentru efectele sale antidepresive.

Ceaiurile din ierburi naturale ne oferă posibilitatea de a ne personaliza băutura în funcție de preferințele și nevoile noastre individuale. Putem combina diferite plante pentru a crea amestecuri unice și delicioase de ceai, adaptate gustului nostru. De la ceaiurile revigorante și energizante până la cele liniștitoare și relaxante, opțiunile sunt nelimitate.

Ceaiul din comerț poate fi nociv pentru sănătatea noastră

Multe ceaiuri comerciale conțin aditivi și arome artificiale pentru a îmbunătăți gustul și aspectul băuturii. Acești aditivi pot include coloranți artificiali, îndulcitori sau arome sintetice. Consumul regulat al acestor substanțe chimice poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv alergii, iritații și sensibilități la nivelul sistemului digestiv. În ciuda eforturilor fermierilor de a reduce utilizarea pesticidelor, pot rămâne reziduuri de chimicale pe frunzele sau florile plantelor. Consumul regulat al acestor ceaiuri poate expune organismul la toxine.

Calitatea ingredientelor inferioare ale ceaiului din comerț

Pentru a reduce costurile și a obține profituri mai mari, unele companii de ceaiuri comerciale pot utiliza ingrediente de calitate inferioară sau chiar umpluturi. De exemplu, pot fi adăugate frunze de ceai de calitate scăzută, părți inferioare ale plantei sau chiar alte plante care nu au aceleași proprietăți terapeutice. Aceasta poate duce la un produs final de calitate slabă și sărac în substanțe nutritive.

În multe țări, industria ceaiului nu este supusă unor reglementări stricte și nu există un control riguros al calității. Acest lucru poate duce la o varietate mare de produse pe piață, cu niveluri variate de calitate și siguranță. Uneori, etichetele produselor pot fi înșelătoare sau incomplete, iar consumatorii pot fi expuși riscului de a achiziționa ceaiuri de calitate slabă sau contaminate.

Alegerea ceaiurilor din ierburi naturale în defavoarea celor comerciale poate fi o opțiune mai sigură și mai sănătoasă. Înțelegerea ingredientelor și surselor ceaiurilor pe care le consumăm poate contribui la promovarea sănătății noastre și la reducerea expunerii la substanțe chimice nocive.

Vara este un moment minunat pentru a savura ceaiuri naturale și răcoritoare. Îți recomand să mergi în grădină, poate ai norocul să găsești câteva frunze de mentă cu care îți pot prepara un ceai delicios. Adaugă câteva frunze de mentă într-o cană cu apă fierbinte și lasă-le să infuzeze timp de aproximativ 5-10 minute. Poți adăuga și puțină miere pentru a îndulci și pentru a adăuga un plus de aromă.

Liliana POSTICA


Vizualizari 500
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti