Magazin 17 Noiembrie 2022, 14:47

Aranjamente de toamnă în dovleac

Scris de

Chiar dacă pare că toamna pare mai lipsită de viață, cu flori din ce în ce mai puține și culori arămii care predomină în întreg peisajul, există, totuși, soluții prin care putem crea aranjamente care să înveselească orice încăpere. Nu avem nevoie de flori scumpe ori de plante decorative greu de procurat, ci doar de câteva pe care le găsim chiar și în piață, cum ar fi florile de sezon ori un dovleac.

Mai întâi trebuie ales un dovleac care să stea drept pe suprafață plană, deci să poată susține și aranjamentul într-o poziție corectă. Avem nevoie de un burete special pentru aranjamente florale, un cuțit, o foarfecă specială pentru plante, agrafe de birou sau sârmă și flori.

Începem prin a tăia capacul dovleacului cu cuțitul, pe care ulterior îl putem refolosi în aranjamentul final. Apoi scobim dovleacul, scoatem tot miezul și putem adăuga o folie de plastic sau o pungă în interior. Între timp tăiem buretele astfel încât să ocupe interiorul dovleacului și îl îmbibăm cu apă, după care îl așezăm în folia de plastic.

În ceea ce privește frunzele, putem alege frunze în diverse mărimi, culori și forme pentru a acoperi marginile buretelui. Veți observa că frunzele pot fi introduse cu ușurință în buretele umed și puteți adăuga câte doriți. În cazul aranjamentului nostru am folosit în principal frunzele arborelui cu lalea, dar și iederă verde și alte frunze încă verzi.

Continuăm cu aranjarea florilor, în cazul nostru mai întâi am ales daliile de diverse culori, pe care le-am scurtat cu forfeca și le-am lăsat mărimea dorită, apoi au urmat ultimii trandafiri din grădină pe care i-am pus în centrul aranjamentului și am adăugat crenguțe mov de Callicarpa bodinieri. Uniformitatea aranjamentului poate fi dată cu ușurință de imaginația fiecăruia; ca un mic sfat, ar fi bine ca lungimea florilor să nu fie egală și nici dimensiunea inflorescențelor. În continuare, pentru a acoperi tot buretele, am folosit și hortensie, chiar dacă uscată, adică o floare trecută, deoarece oferă acea perspectivă tomnatică, dar și iarba elefantului sau miscanthus, ce va rezista mult mai mult timp în aranjament.

Dacă aranjamentul arată așa cum v-ați dorit și nu mai adăugați alte plante sau flori, este momentul să decideți dacă veți folosi și capacul tăiat inițial. Pentru acest lucru aveți nevoie de sârmă sau chiar o agrafă de birou și încercați să-l poziționați în așa fel încât să nu acoperiți prea mult din aranjament, practic doar să oferiți ideea unei cutii din care ies flori.

Aranjamentul este gata, tot ce trebuie să faceți acum este să udați frecvent buretele și munca dumneavoastră va rezista și va putea fi admirată chiar și 7-10 zile.

Larissa DINU


Vizualizari 1174
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti