Imprimă această pagină
Magazin 03 Mai 2022, 16:27

Știați că…? Curiozități despre flori

Scris de

Pentru că suntem în luna mai, adică în luna lui Florar, vă propun să aflăm câteva lucruri interesante și poate mai puțin cunoscute despre flori.

Știați că… în Olanda secolului al XVII-lea bulbii de lalele importați din Turcia erau mai valoroși decât aurul? Așa a luat naștere și „nebunia lalelelor“ ori „tulipomania“, ceea ce se traduce printr-o importantă criză economică ale acelor vremuri.

Știați că… în Malta crizantemele sunt asociate cu înmormântările? Mai mult, sunt considerate flori aducătoare de ghinion, indiferent de culoare.

Știați că… mirosul florii de cactus american se răspândește pe o rază de 1 km? Cactusul american este cea mai parfumată floare cunoscută până la acest moment.

Știați că… magnolia este veche de peste 25.000 de ani? Se consideră ca este una dintre cele mai vechi specii, ce exista chiar și pe vremea dinozaurilor.

Știați că… orhideea este considerată un simbol al virilității? Grecii antici priveau florile de orhidee drept simboluri ale bărbăției. De fapt, în greaca veche orhid înseamnă testicul, iar pentru a-și îmbunătăți fertilitatea bărbații trebuiau să mănânce flori de orhidee.

Știați că… cel mai vechi trandafir din lume se află în Germania? Acesta crește de aproximativ 700 de ani pe peretele Catedralei Hildesheim.

Știați că…cel mai scump trandafir din lume a costat 15,8 milioane de dolari? Se numește Juliet și a fost obținut de David Austin, iar cultivarea lui a durat 15 ani și a costat 5 milioane de dolari.

Știați că… zambilele erau florile dedicate zeului soarelui și al artelor, Apollo? Din acest motiv, și în prezent zambilele sunt folosite ca simbol al jocurilor și sporturilor, precum și al grabei și îndrăznelii.

Știați că… irisul este floarea reprezentativă a zeiței curcubeului? În Grecia Antică Iris era zeița curcubeului.

Știați că… ghioceii au puteri tămăduitoare? Datorită substanței numită gelantamină pe care aceste flori o conțin, cercetătorii consideră că pot trata Alzheimerul și demența senilă.

Știați că… denumirea iasomiei vine din persană și înseamnă „dar al Domnului“? Mai mult, iasomia este considerată floarea sfântă a zeului hindus al dragostei, Kama.

Știați că… în China bujorul este „Floarea Împăratului“? Din acest motiv, în Antichitate aceste flori puteau fi cultivate doar de persoanele bogate.

Larissa Dinu


Vizualizari 3273
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite