ipso august 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 23 Sep 2021

Plante pentru uituci

Poți avea în casă plante care să rămână veșnic verzi, bine îngrijite și cu un aspect impecabil chiar dacă nu ai suficient timp să te ocupi de ele, iar spiritul grădinăresc nu prea te prinde. Din fericire, există nenumărate plante frumoase și rezistente. Unele dintre ele poți spune că au fost create special pentru... uituci. Așadar, dacă vrei să crești plante, dar de obicei uiți să le uzi, nu este nicio problemă! Iată care sunt florile cu care te sfătuim să te inițiezi în arta grădinăritului.

Cactușii • sunt și ei în cursa pentru cele mai rezistente plante. Cactușii fac parte din categoria plantelor xerofile, al căror nume înseamnă în limba greacă „iubitoare de uscăciune“. Ele au fost denumite astfel pentru că au capacitatea de a supraviețui condițiilor de mediu foarte dure, cu un grad de ariditate crescut. Toată lumea știe că aceștia rezistă mult timp neudați. Singurul lucru important pentru tine este să-i uzi rar și peste iarnă și să nu-i așezi lângă o sursă de căldură. De asemenea, nu uita că acest gen de plante au nevoie de foarte multă lumină. Dacă vrei ca micuții țepoși să înflorească atunci  oferă-le o temperatură mai scăzută.

plante cactusi

Liptos • pot fi ușor de confundat cu cactușii dar, spre deosebire de aceștia, ei nu au țepi. Dacă îi uiți în soare tot anul și îi mai lași și neudați, te-ai scos: vei avea cele mai frumoase plante.

plante lipthos

Pretențiile liptosului: Vara și toamna se udă 15 zile, iar în rest deloc. Nu-i place atmosfera umedă. Pentru un decor mai atrăgător presară pe sol pietricele mici, eventual colorate.

Aspidistra • este campioană la fum, poluare, lipsă de apă și lumină slabă. Sigur, dacă ai grijă să nu o uzi în verile arzătoare și o hidratezi doar o dată pe săptămână, ea va fi mai frumoasă și proaspătă decât multe alte flori.

plante apidistra

Crasula • sunt circa 150 de astfel de specii. Se mai numește și planta bogăției. Dacă îi merge bine se spune că la fel va fi și cu tine. Și pe ea o poți uita neudată vara. Iar acum, mai ales dacă stă la răcoare, o poți uda o dată la trei săptămâni.

plante crasula

Sfat:  Când se alungește prea mult o poți tunde pentru a o ajuta să se ramifice.

Ruxandra HĂBEANU

Articole recente - Lumea Satului