Imprimă această pagină
Magazin 01 Septembrie 2019, 21:48

Hrana viitorului ar putea fi produsă în laborator pe bază de CO2

Scris de

Compania finlandeză Solar Foods și-a propus să revoluționeze toate conceptele legate de mâncare. Prin tehnologia pe care au inventat-o, reprezentanții companiei și-au propus să demonstreze că hrana poate fi obținută din alte surse decât din agricultură. Astfel, aceștia au dezvoltat o tehnologie prin care să obțină o pudră proteică, similară făinii, pe bază de dioxid de carbon, captat din aer. Inventatorii acestei pudre spun că este 100% sigură pentru consumul alimentar și că poate fi folosită în iaurturi sau alternative la carne, cum ar fi burgerii vegetali. Cum se obține, concret, această pudră?

Apa este deshidratată cu ajutorul electricității în hidrogen şi oxigen. Ulterior, hidrogenul rezultat este adăugat la CO2 folosit pentru hrănirea microbilor în timpul unui proces de fermentare. Astfel, proteinele obţinute sunt transformate în pudră. Și așa hrana viitorului nu mai are nicio legătură cu agricultura.

Compania are planuri ambițioase în ceea ce privește dezvoltarea acestui concept pentru că, după obținerea licenței de comercializare în Uniunea Europeană, și-a propus ca, pe lângă reactorul pe care îl are acum, să achiziționeze mai multe astfel de echipamente de mărimea unui autobuz.

Laura ZMARANDA


Vizualizari 1317
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite