Imprimă această pagină
Magazin 01 Ianuarie 2018, 21:16

Alternative sănătoase

Scris de

Sănătate din Himalaya. Iodul este un mineral de care organismul nu se poate lipsi. Fără el se dezvoltă o serie de afecțiuni care pun grav în pericol sănătatea. Ca urmare, în 2012 Guvernul României a emis o hotărâre prin care toată sarea comercializată pe teritoriul României să fie iodată. În mod paradoxal, efectul nu a fost cel scontat. Excesul de iod și substanțele folosite pentru tratarea sării au dus la dublarea numărului bolnavilor de cancer tiroidian, cazurile de hipertiroidie au crescut de 5,4 ori, iar hipotiroidia – de 2,3 ori. Este sarea iodată un pericol pentru sănătate? Posibil. Din fericire, există și alternative. Sarea roz de Himalaya. Aceasta conține 84 de minerale și elemente care se regăsesc și în corpul uman, iar faptul că mineralele din compoziția sunt în formă coloidală permite absorbirea lor cu ușurință de către celule.

legume deshidratate

Legume deshidratate în locul delikatului. Glutamatul de sodiu și inozinatul de sodiu sunt doar două dintre substanțele componente din vegeta folosită de multe gospodine pentru a da gust mâncărurilor. Dacă veți citi cu atenție ingredientele vegetei o să găsiți însă o înșiruire incredibilă de potențiatori de aromă. Unii dintre aceștia nu au fost suficient studiați și nu se cunosc încă efectele lor asupra sănătății. O alternativă sănătoasă pentru a înlocui această „bombă“ chimică cu efect întârziat sunt, spre exemplu, legumele deshidratate. Puteți fie să deshidratați dvs. legume (în trecut gospodinele uscau în cuptoare legumele) și să faceți propriile amestecuri fie să le cumpărați direct din Plafare. Folosirea lor și a condimentelor va aromatiza mâncărurile precum vegeta din comerț, doar că astfel veți avea certitudinea că ceea ce consumați este natural.

sirop de artar

Dulcele din trunchiul arțarului. Dacă aveți poftă de ceva dulce preparat în casă, dar nu vreți să folosiți zahărul rafinat din comerț, încercați siropul de arțar, un produs bogat în două minerale foarte importante pentru organism, și anume manganul și zincul. Este o alternativă sănătoasă, doar că este mai costisitor. Practic, siropul de arțar este seva pe care arțarii o produc iarna. Este o metodă de a se proteja împotriva frigului. În primăvară această sevă este colectată de pe trunchiurile lor și apoi este fiartă. Astfel se elimină surplusul de apă și rămâne doar siropul concentrat de arțar. Se pare că din aproximativ 40 de litri de sevă se obține un litru de sirop.

cuisoare

Cuișoare pentru respirație proaspătă. Câți dintre dvs. folosiți guma de mestecat pentru a avea o respirație proaspătă? Se spune că folosirea acesteia are beneficii prin faptul că se menține un control asupra nivelului de stres și că protejează de carii. Însă substanțele din compoziția ei sunt toxice și, pe termen lung pot afecta sănătatea. Dacă vreți să vă mențineți o respirație proaspătă, folosiți cuișoare! Le puteți păstra în recipiente micuțe de plastic și ori de câte ori vreți să vă împrospătați respirația puteți folosi câte un cuișor. Pe lângă faptul că au o aromă plăcută, au și multiple beneficii pentru sănătate. Cuișoarele sunt antiinflamatoare, antiinfecțioase, ajută sistemul imunitar și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Laura ZMARANDA


Vizualizari 2043
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite