PACE SAU RĂZBOI?
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Editorial
Un nou început de an, noi speranțe, dar și îngrijorări față de ce va fi să fie. Informațiile, zvonurile ajunse în mediul online ori din colț de stradă par de-a dreptul apocaliptice: crize de tot felul, război, încălzire globală, secetă...
Dintre toate acestea, ce-i drept, pe noi, tinerii, ne sperie efectiv ideea „zăngănitului de arme“ despre care aud tot mai des și mult vorbindu-se în ultima vreme, care naște, firesc, întrebarea: va fi pace sau război?
Existența conflictului de la răsărit, despre care se zvonește că s-ar extinde, ajungând, în cel mai negru scenariu, chiar în țările membre NATO, generează o serie de întrebări precum: O de nu va fi pace, oare vom știi cum să acționăm? Oare vom mai supraviețui? Cum va fi viața noastră, de va mai fi, după aceea?
Toate acestea, probabil, au un răspuns, cu siguranță greu de dat în acest moment. Se spune adesea că istoria se repetă, sigur, dacă o lăsăm să se repete. Dintotdeauna au existat orgolii ale unor popoare sau conducători generate de setea pentru putere, supremație și bunăstare materială. În prezent, toate acestea se petrec în spatele falsei democrații deșănțat afișată.
Din păcate, mulți cred încă în democrația mult trâmbițată și promovată în așa-zisele țări democratice. În realitate, spre dezamăgirea multora, controlul mondial se exercită tot într-un mod totalitarist, în care libertatea există fizic, într-adevăr, dar nu și financiară, mentală ori socială.
Mass-media joacă un rol esențial în controlul umanității, dezvăluind puțin câte puțin din ceea ce este dictat să se ofere publicului larg, astfel încât în rândul cetățenilor să se creeze uneori panica ori să se deturneze atenția de la adevăratele realități.
Privind totul retrospectiv sau prin altă prismă, nu este bine ca toată lumea să afle tot ceea ce se întâmplă în fapt pentru că diferențele noastre de comportament, gândire, percepție și paradigmă ar putea duce chiar la scăparea lucrurilor de sub control. Teoria pe care eu, de pildă, mi-am conturat-o de-a lungul desfășurării războiului de la răsărit este aceea că marile puteri, la fel ca în cel de-al Doilea Război Mondial, încearcă să-și dea mâna urmărind destabilizarea Europei și pieței globale, reducerea considerabilă a populației, un plan bine cunoscut și dezbătut de analiști, și recăpătarea fostelor sfere de influență de dinaintea anilor '90.
Însă, din păcate, jocurile politice globaliste joacă un rol esențial în desfășurarea vieții pe singura noastră planetă universală, fizică, Pământul.
Sunt multe de spus, de la teorii conspiraționiste, religioase și anatomice, până la adevăratul sens al vieții, la cursul pe care omenirea vrea să-l urmeze sau este obligată s-o facă.
Până la urmă, totul depinde de alegerea fiecăruia dintre noi, iar aceasta stă la baza creării propriului nostru univers, alături de persoanele dragi din jur, aspirațiile și speranțele spre care năzuim.
Mi-aș dori să ne continuăm existența în pace și liniște, să nu ne fie mintea plină de umbrele răului, să avem șansa alegerii libere a drumului în viață.
Până la următoarea întâlnire cu dumneavoastră, stimați cititori, împreună cu echipa Lumea Satului, vă urăm toate cele bune și pace tuturor!
Alex OPREA-BANU
Articole înrudite
-
ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
in Editorial -
STAREA NAȚIEI
in Editorial -
În loc de „La Mulți Ani!“
in Editorial -
Șansa satului românesc
in Editorial -
CU BĂȚUL PRIN GARD
in Editorial -
NOAPTEA MINȚILOR
in Editorial -
CRIZA DE MÂINE
in Editorial -
Concurs de literatură la Cicârlău-Maramureș
in Cultura -
SAREA DE PE RANĂ
in Editorial -
Viața pe muchie de… kilowatt
in Editorial
Articole recente - Lumea Satului
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție