ipso august 2021    reclama youtube lumeasatuluitv

PLANETA FIERBE

Abundența de informații care mai de care mai stufoase și alarmiste, inductoare ale neîncrederii și temerii pentru ziua de mâine, pentru viitorul personal și colectiv, ne trimite într-o zonă, i-aș spune, apocaliptică.

Realitatea pe care o trăim, acceptată sau nu de mulți dintre noi, interpretată de fiecare după mintea și puterea de înțelegere a fiecăruia, este cu totul alta decât cea pe care cei prezenți non-stop pe rețelele de socializare încearcă să ne-o prezinte.

Nu vreau să par a face parte dintre cei la care fac referire, spun doar că pentru a surprinde realitatea vremurilor pe care le trăim ar trebui să studiem mai mult pentru a cunoaște trecutul și prezentul, ce s-a vrut și cum au evoluat lucrurile în decursul istoriei și unde s-a ajuns. Astfel am putea înțelege pe ce drum ne aflăm și în ce direcție ne îndreptăm, fără a fi nevoie să ne obosim mintea în încercarea de a desluși ce spun ori scriu diverși inși pe unde tehnica contemporană le permite.

„Planeta fierbe“ – auzim adesea spunându-se, sigur făcându-se referire la evoluția vremii și vremurilor, a temperaturilor în creștere de la an la an, a fenomenelor meteo extreme tot mai prezente, dar și la evoluția politică, economică, organizațională, militară aflate în continuă și rapidă mișcare, situații și fenomene cărora trebuie să le facem față. Nu trebuie să ne lăsăm dominați de informațiile tendențioase, lansate sub presiunea unor interese meschine menite a genera frică, trebuie să fim noi înșine capabili să evaluăm lucrurile în mod realist, manifestând precauție în preluarea știrilor.

Trebuie să ne menținem încărcați cu energie pozitivă pentru a ne susține moral, spiritual și biologic. Orice derapaj de la această stare ne poate fi de rău augur.

Ce-i drept, trăim o perioadă tulbure, cu multe provocări, în care trebuie să ne regăsim pe noi înșine, să ne evaluăm și să evaluam fiecare eveniment aflat în desfășurare ori așteptat a se întâmpla. Prudența, grija față de ceea ce suntem și ceea ce ne propunem să fim trebuie să primeze. Cu alte cuvinte, trebuie să fim atenți la tot ceea ce ne propunem să întreprindem pentru a nu fi surprinși de eventuale derapaje economice, sociale etc.

Preocupările noastre trebuie să fie îndreptate către ceea ce trebuie să facem azi, mâine, peste o lună sau un an pentru a ne realiza un scop, un ideal. Altfel, prăbușirea psihică și fizică este iminentă.

Planeta fierbe pe flacăra întreținută de fiecare dintre noi. Este momentul s-o stingem până nu este prea târziu. Ne stă în putere.

Ion Banu