Zootehnie 19 Decembrie 2020, 21:25

Cinci proiecte în valoare de 8 mil. euro depuse de USAMV Iaşi în cadrul competiţiei Innotech Student

Scris de

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași (USAMV) a depus cinci proiecte, care însumează peste 8 milioane de euro, în cadrul programului „Innotech Student“ lansat de către Ministerul Fondurilor Europene.

Dintre cele cinci cereri de finanțare, USAMV are calitatea de coordonator principal în trei proiecte, iar în două va fi partener. Acest lucru înseamnă că aproximativ 1.700 de studenți vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectați cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanțare. În funcție de valoarea granturilor de care vor beneficia, viitorii antreprenori vor asigura crearea a două până la cinci locuri de muncă, cel mult 40 mii de euro vor fi alocați pentru minimum două locuri de muncă create; între 40 mii – 60 mii de euro pentru trei locuri de muncă create; iar maximum de 100 mii de euro pentru cel puțin cinci locuri de muncă create.

„Innotech Student este un program de finanțare din fonduri europene nerambursabile ce se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru a începe o afacere nouă, iar în momentul de față, are loc selecția administratorilor de schemă de antreprenoriat. Mai exact, programul de finanțare Innotech Student nu poate fi accesat direct de către tineri (studenți, masteranzi sau doctoranzi), ci se accesează prin intermediul unor «administratori de schemă de antreprenoriat», iar Universitatea noastră are acest statut. În primăvara anului viitor vom avea posibilitatea să selectăm studenții care vor fi implicați în activitățile propuse de programul de finanțare și sperăm ca propunerile lor de afaceri să contribuie la dezvoltarea zonei de Nord – Est a României“, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitatea studențească.

Potrivit anunțurilor realizate de către Ministerului Fondurilor Europene, lista proiectelor finanțate în cadrul apelului Programul Operațional Capital Uman și a administratorilor de schemă selectați va fi publicată în martie 2021. Apoi, administratorii de schemă vor selecta tinerii care vor beneficia de pregătirea în domeniul antreprenoriatului.

Beatrice Alexandra MODIGA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti