Șah mat în piața de carne de porc românească
- Publicat în Zootehnie
Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc
- Țara Mea pune bazele primei divizii de livestock din România
- Fără să se sperie de pesta porcină, trei jucători importanți din piață își unesc forțele, sub umbrela Țara Mea.
Cooperativa Țara Mea și Hunland România au semnat un parteneriat prin care întreaga capacitate de producție a diviziei Hunland pe România intră sub umbrela Țara Mea. Conform parteneriatului, Hunland România devine membru cu drepturi depline în cooperativă. Semnatarii acordului preconizează creșteri anuale de câteva milioane de euro pentru toate părțile implicate și, în același timp, asigură o calitate incontestabilă a cărnii de porc românești care ajunge pe rafturile magazinelor.
„Hunland va furniza material genetic de cea mai bună calitate în fermele proprii ale cooperativei și va administra întregul proces de creștere și îngrășare. Știm deja că este un partener de încredere și suntem bucuroși că e un partener pe care îl putem sprijini și, în același timp, pe care ne putem baza. Producția integrată a început să prindă contur în România și ne îndreptăm spre direcția corectă: aceea de a fi mai puțin dependenți de import.“ (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea).
„Suntem optimiști privind acest parteneriat. Este un pas extrem de important pentru noi și, de altfel, pentru întreaga industrie a cărnii de porc românească. Mă voi implica în acest program și voi depune toate eforturile pentru implementarea lui, cu maximum de seriozitate și profesionalism.“ (Cristian Tocănel, director Hunland România).
„Suntem onorați de parteneriatul cu Țara Mea. Cred cu tărie că acest gen de cooperare, de lucru integrat, este modul în care întreaga producție va fi organizată pe viitor. Suntem parteneri puternici și acesta este atuul care garantează calitatea. Suntem prezenți de 18 ani în România și credem că producția de porci se mută de la firme individuale la producție integrată, adică exact partea pe care o vom asigura pentru Țara Mea. Primul obiectiv este să facem producția din România mai puternică și mai sigură, dar mai ales mai puțin dependentă de import.“ (Dennis Hermkens, Import-Export Manager Hunland )
Premium Porc demarează procedura de intrare în Cooperativa Țara Mea
Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de porci din România, cu ferme în mai multe județe, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Țara Mea pentru o parte a unităților de producție. În perioada următoare se vor demara procedurile de auditare, urmând ca, la finalizarea acestora, părțile să formalizeze colaborarea.
„Există un istoric foarte bun al colaborării dintre Premium Porc și Cooperativa Țara Mea, iar un pas firesc în sensul întăririi acestei relații l-ar constitui adeziunea la cooperativă. Avem convingerea că în această formulă vom reuși să promovam cu mai mare succes consumul de produse românești, ceea ce va conduce implicit la dezvoltarea sectorului național al producției de carne de porc.“ (Georgiana Vlad, coordonator comunicare în cadrul Premium Porc Group).
Articole înrudite
- Recomandări privind sacrificarea porcilor şi consumul cărnii de porc în gospodăriile populației
- MADR: Alertele referitoare la scumpirea cărnii de pasăre și a celei de porc nu sunt justificate de situația din piață
- Noi reglementări privind centralizarea prețurilor la carcasele de animale
- Implicațiile tehnico-economice ale utilizării camelinei în creșterea porcilor
- Porcii crescuți la „negru“, vinovați de răspândirea rapidă a pestei porcine africane?
- Mangalița și Bazna, două rase care nu se lasă puse la colț!
- Apocalipsa porcului românesc
- Controale în unitățile de alimentație publică pentru prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane
- Programul „Alege Oaia!“ - cooperativa Țara Mea
- Situație fără precedent în evoluția prețului cărnii la raft!
Articole recente - Lumea Satului
- Fermierii depun la APIA cererile inițiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2020
- Întâlnire de lucru între reprezentanții producătorilor agricoli și cei ai crescătorilor de albine
- Kaki, o specie pomicolă rentabilă
- Soiuri de prun străine, larg răspândite în livezile din România
- Tehnologia culturii de gălbenele
- Miscanthus Giganteus, una dintre cele mai rentabile plante energetice
- AGROW - dialog deschis între fermieri și experții în agricultură
- „Tineri Lideri pentru Agricultură“
- Plantaţie de coacăze negre pe dealurile din Aghireșu
- Gradul de afânare, criteriu de apreciere a fertilității solului