Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

O nouă fabrică pentru salamurile crud-uscate

O nouă fabrică pentru salamurile crud-uscate
Distribuie:   

Compania Agricola și-a mărit capacitatea de producție cu 1.000 de tone pe an grație unei investiții de cinci milioane de euro într-o nouă unitate destinată salamurilor crud-uscate. Proiectul demarat la 1 august 2015 și constând în construirea unei noi clădiri, legată de fabrica deja existentă are o suprafață desfășurată de aproximativ 5.000 mp. „Acest eveniment era planificat pentru anul 2017. Însă, încă de la finalul anului 2014 primim din piață semnale pentru necesitatea suplimentării capacității de producție, devansarea investiției venind ca un răspuns la acestea”, a declarat Grigore Horoi, președinte AGRICOLA Bacău.

Piața crud-uscatelor, în continuă creștere

La finalul anului 2015, vânzările de salamuri crud-uscate AGRICOLA au ajuns la 2.363 de tone, dintre care 1.126 de tone de Salam de Sibiu. Pentru 2016, estimările arată o creștere de până la 2.750 de tone de crud-uscate și 1.350 de tone de Salam de Sibiu. În ultimii șapte ani, compania a înregistrat, așadar, o creștere în volum de până la 300%.

„Piața salamurilor crud-uscate este în creștere, Salbac fiind lider în categorie, cu o cotă de piață valorică de 20%, care estimăm că va ajunge, după această investiție, la 25%, până la finalul anului 2018. Consumatorii români apreciază tot mai mult produsele de calitate, la prețuri corecte pentru calitatea primită”, a completat Angelica Șmil, Director General SALBAC, companie din cadrul grupului AGRICOLA.

Noua capacitate permite o creștere de 10% pe an, în următorii trei ani, fabrica deja existentă, modernizată la standarde europene în anul 2007, preluând integral producerea Salamului de Sibiu, iar cea nou inaugurată preluând producția sortimentelor de crud-uscate nemucegăite, precum Salam Mozaic, Salam Bănățean, Salam Uscat, sau Salam Levant - sortiment care urmează să fie lansat.

2016 – anul Salamului de Sibiu

Segmentul Salam de Sibiu în piața internă atinge 1.500 de tone, anul 2016 venind cu o creștere de aproximativ 20%. Odată cu această nouă unitate de producție, focusul va trece și pe dezvoltarea relațiilor de export, în primă fază către comunitățile de români din țările Uniunii Europene.

Aflat în topul preferințelor consumatorilor români, salamul de Sibiu a primit anul acesta o serie de recunoașteri care atestă calitatea sa de excepție – înscrierea în Registrul Denumirilor cu Indicație Geografică Protejată al Uniunii Europene, dobândirea a două stele de aur în cadrul Galei Superior Taste Award, distincția Silver Award, din partea Institutului Internațional pentru Selecții de Calitate „Monde Selection”, și recunoașterea ca furnizor al Casei Regale a României.

Agricola Bacau, Salam de Sibiu, salamuri crud uscate, fabrici

Alte articole: