Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Minifântână pentru casă sau grădină

Minifântână pentru casă sau grădină
Distribuie:   

Foloseşte susurul apei ca terapie de relaxare şi deconectare de la stresul cotidian. Dacă nu poţi avea acest sunet mereu în preajma ta, creează-ţi singur o minifântână care să îţi bucure auzul şi să te detensioneze. Specialiştii în astfel de proiecte folosesc tot felul de materiale pentru a realiza fântâni de mari dimensiuni, însă există şi soluţii simple pentru cei care vor să-şi folosească îndemânarea, astfel încât întreaga familie să se bucure de un produs unicat.

Propunerea noastră este minifântâna realizată din vase de teracotă pe care o puteţi orna după bunul plac cu pietre, plante sau chiar mici figurine din ceramică. Pentru ca visul să devină realitate, aveţi nevoie de următoarele materiale: o farfurie mare din teracotă, cu diametrul de 35 cm, o farfurie de teracotă cu diametrul de 17 cm, o alta cu diametrul de 15 cm şi alte 3 farfurii cu diametrul de 10 cm fiecare, un ghiveci din teracotă de 15 cm şi altul de 10 cm, o pompă de fântână şi un furtun din plastic, un tub de silicon şi un spray cu soluţie waterproof (rezistent la apă), o pilă rotundă pentru a crea fante pe marginea farfuriilor şi o maşină de găurit cu burghiu de diametrul furtunului.

Spray-aţi farfuria mare în două straturi, cât să devină rezistentă la apă, lăsaţi soluţia spray-ului să se usuce. Toate celelalte vase din teracotă puneţi-le într-o găleată cu apă timp de o oră, astfel încât să tragă apă şi să poată fi mai uşor de găurit, fără risc de spargere. Cu ajutorul pilei realizaţi o fantă pe marginea ghiveciului de 15 cm care va fi aşezat cu faţa în jos, cât să poată trece firul de alimentare a pompei cu energie electrică, apoi găuriţi cu bormaşina ghiveciul pe centru, astfel încât să puteţi introduce tubul de plastic. Montaţi pompa sub ghiveci şi introduceţi tubul de plastic prin orificiul ghiveciului. Găuriţi la fel şi farfuria de 17 cm, apoi aşezaţi-o peste ghiveci cu faţa în sus şi treceţi prin gaură tubul din plastic. Tăiaţi tubul la un cm deasupra farfuriei şi lipiţi de jur împrejurul tubului pentru a sigila orificiul. Realizaţi o fantă pe marginea farfuriei de 17 cm, pe unde să poată cădea apă spre farfuria mai mică, alăturată. Aşezaţi deasupra farfuria de 15 cm cu faţa în jos. Alături aşezaţi ghiveciul de 10 cm şi peste el puneţi o farfurie cu acelaşi diametru. Cele două farfurii rămase puneţi-le şi pe ele tot în farfuria mare, una cu faţa în jos şi peste ea cealaltă farfurie cu faţa în sus, alături de cele două ghivece, ca ultimă treaptă de cădere a apei. Adăugaţi ca decor pietre naturale sau plante. Opţional puteţi crea o poveste cu personaje miniaturale din ceramică. Băgaţi pompa în priză pentru a recircula apa şi, dacă este nevoie, mai adăugaţi din când în când apă.

constructie mini fantana

Patricia Alexandra Pop

Revista Lumea Satului nr. 16, 16-31 august 2016 – pag. 44

gradini, case, minifantana

Alte articole: