Lumea satului 750x100 19 martie
update 28 Mar 2020
Publicitate

Publicitate (3)

Lebosol® Dünger GmbH este o companie germană, cu sediul central în Elmstein, specializată în producția și comercializarea de îngrășăminte foliare lichide, având un rol de pionier în domeniul fertilizării foliare, în ultimii 30 de ani. Lebosol® oferă clienților servicii complete, de la consultanță tehnică în ceea ce privește alegerea produselor până la vânzarea acestora la nivel de fermă și monitorizarea acțiunii lor pe tot parcursul ciclului vegetativ.

Pentru Lebosol®, inovația este o prioritate continuă. Dezvoltând noi rețete și asigurând calitatea excelentă a produselor, compania Lebosol® este capabilă să ofere soluții cu grad ridicat de specializare. Astăzi, produsele Lebosol® sunt folosite la scară largă atât în Europa cât și în lume. Compania dispune de două facilități de producție, ambele în Sembach, Germania. Prin filiala Lebosol® România (2012), compania este bine poziționată pe piață, aproape de agricultori și nevoile lor.

Calitate de la bun început

 • Scopul principal al întregii activități este acela de a furniza soluții, suspensii concentrate și adjuvanți cu formulare lichidă pentru aplicare foliară, perfect adaptate tuturor culturilor. Lebosol® este o companie capabilă să realizeze scheme de fertilizare foliară atât pentru cele mai cultivate culturi din lume cât și pentru cele mai puțin uzuale.
 • Garantează calitatea, de la dezvoltarea unui produs până la absorbția acestuia în plantă, titrarea produselor realizându-se în contextul controlului calității.
 • În domeniul protecției mediului și sustenabilității, Lebosol® se concentrează pe utilizarea economică a energiei. Produsele din portofoliu sunt concepute în vederea unei utilizări durabile, iar logistica este și ea ecologică și eficientizată din punctul de vedere al utilizării resurselor naturale.
 • Se acordă atenție cercetării compatibilității produselor Lebosol®, atât unele cu celelalte cât și cu majoritatea pesticidelor uzuale la nivel european. Testele se fac în mod regulat în laboratorul propriu al companiei, în condiții stricte de laborator.
 • Toate produsele etichetate cu sigla „Bio“ sunt înregistrate de Institutul German de Cercetare pentru Agricultura Ecologică (FiBL) ca substanțe permise pentru agricultura ecologică. Aceste produse sunt fabricate în conformitate cu principiile agriculturii ecologice pentru utilizarea lor în Germania și România. La omologarea acestor produse se aplică prevederile regulamentelor europene în domeniu.
 • Consultanță tehnică individuală oferită de angajați competenți și calificați. În aceeași ordine de idei, Lebosol® Dünger GmbH este o societate certificată pentru instruirea tehnică în domeniul chimiei a specialiștilor din producție.
 • Mii de loturi de testare la Stațiunea din Üplingen, Germania, și în toată Europa.
 • Cele mai moderne instalații și utilaje de producție. Unități de producție complet automatizate. Centru logistic, în Germania, cu peste 5.000 locuri de depozitare și linie de ambalare ultraperformantă.
 • Control strict al calității în vederea furnizării de produse de înaltă calitate pentru agricultură.

Evoluția progresivă și creșterea stabilă a Lebosol®:

 • 1985 Începutul distribuției produsului Aminosol® în Germania.
 • 2004 Relocarea sediului central din Deidesheim în Elmstein, sud-vestul Germaniei.
 • 2007 Construirea primei fabrici de producție cu laborator de dezvoltare și testare propriu în Sembach.
 • 2012 Extinderea facilității de producție prin construcția unui depozit de produse finite. Înființarea filialei Lebosol® România.
 • 2014 Punerea în funcțiune a unei noi fabrici de producție cu depozit și corp administrativ în Sembach.

Contactați Lebosol® România accesând www.lebosol.ro/Contact.

Lebosol® – Partenerul dumneavoastră în nutriția plantelor – Echipa Lebosol România

Un fermier care a gândit lucrurile bine

Mulți dintre fermieri s-au întrebat care este povestea acestui producător de utilaje despre care s-a auzit în întreaga lume. Totul izvorăște din vremurile demult trecute, când fiecare agricultor își construia singur câte o grapă rigidă cu colți, pentru a nivela solul și a sparge bolovanii. Acestea erau confecționate din lemn și nu rezistau niciodată prea mult. Un fermier din micuța localitate Väderstad din Suedia, pe nume Rune Stark, a construit o grapă rigidă cu colți pentru uzul propriu. Era atât de eficientă încât câțiva dintre vecinii săi fermieri l-au rugat să le construiască câte una. Acesta a fost numai începutul a ceea ce urma să devină unul dintre cei mai importanți producători de echipamente agricole din lume, care poartă numele localității din care a pornit totul.

Lansarea semănătorii de precizie Tempo

foto VV19758 38714

Motorul dezvoltării constructorului suedez a fost alimentat întotdeauna de soluții inovative, printre care crearea de utilaje rapide, precise și flexibile pentru lucrările solului și semănat. Cel mai important proiect de dezvoltare din istoria Väderstad a condus la apariția semănătorii de precizie Tempo sau așa-numitul „Planter“ (temenul utilizat pentru tipurile de semănători care pot semăna de exemplu porumb, soia, floarea-soarelui și bumbac, culturi mai puțin cultivate în Suedia, dar importante în alte zone ale lumii). Este important ca semințele să fie plasate la distanțe relativ exacte și la adâncimi precise pentru o dezvoltare optimă a plantei. Visul de a furniza utilaje de semănat de precizie către fermierii din întreaga lume i-a aparținut lui Crister Stark, fiul fondatorului Rune Stark. În călătoria acestuia în Argentina în 1996 a văzut ce proporție importantă o au culturile de plante prășitoare în cultura mare, mondială.

Tur de studiu prin SUA

Și cum elementul declanșator deja se propagase în interiorul companiei, unul dintre prestigioșii ingineri, Gert Gilstring, a început să schițeze toate aceste gânduri și idei ce aveau în prim-plan mult dorita semănătoare de precizie Väderstad într-un proiect care avea să dureze câțiva ani. A început prin a călători de-a lungul Statelor Unite în zona centurii porumbului și a purta discuții cu fermierii pe tema semănatului de precizie. Suplimentar, el a vizitat și Ungaria și Ucraina pentru a învăța mai mult despre cultivarea porumbului, a florii-soarelui și a culturii de soia, studiind inițial patentele existente în cele mai mici detalii.

„La început a fost foarte important să înțelegem dezvoltarea istorică, alte soluții și tendințe viitoare. Desigur, competitorii aveau un avantaj enorm datorită anilor de experiență în față. M-am întrebat adesea cum va putea Väderstad să-i prindă din urmă. Putem spune că spiritul de pionierat a fost cel care m-a călăuzit înainte, dorința de a învăța ceva nou, iar în particular de a face mai bine decât toți ceilalți“, a spus Gert Gilstring.

Era o bogăție de invenții în proiectele de dezvoltare, iar Väderstad a aplicat pentru un număr de patente legate de Tempo, de-a lungul proiectului.

După aproximativ un an de studii de semănat, Gert Gilstring a decis să aplice măsurarea la fiecare rând și să sufle fiecare sămânță în sol. Această idee fenomenală a însemnat că semănătoarea nu mai este sensibilă la vibrațiile și ondulațiile solului și devine mai robustă în direcție laterală. Decizia respectivă a fost critică pentru restul procesului de dezvoltare. Pentru a asigura contactul bun cu solul, fiecare secție este dotată cu o roată specială de presiune direct în spatele tubului de semănat. Din moment ce secția de semănat are o unitate motorizată electric, fiecare secție poate fi închisă individual.

foto VV19736 38692

Proiectul prinde contur

În 2007 proiectul a început să prindă contur și să ia avânt. Diferite tipuri de dozatoare, secții de semănat, șasiuri și plieri au fost testate în laborator și în câmp și peste 100.000 de măsurători au fost efectuate. Semănătoarea Tempo a fost lansată în 2011 la Agritehnica în Germania. „Suntem convinși că lansăm un utilaj cu o precizie de neegalat datorită testelor intensive pe care le-am făcut. În total aproximativ 84.000 de distanțe între plante au fost măsurate, iar asta spune ceva despre cât de serios testăm produsele noastre“, spunea Magnus Eriksson, un membru al echipei de testare Väderstad.

Acesta nu a fost decât începutul unei povești adevărate care de la an la an a luat o amploare din ce în ce mai mare, ajungând astăzi una dintre cele mai populare semănători de precizie din lume. În următoarele două materiale vă vom descrie principiile care stau la baza semănătorii de precizie Tempo, informații despre cota de piață pentru Väderstad, dar și despre distribuția acesteia realizată de Titan Machinery România, desemnat în această iarnă cel mai bun importator și distribuitor Väderstad din lume.

Bogdan CONSTANTIN

1. Manager fabrica de lapte

Angajez manager cu experienta pentru fabrica de lapte cu capacitate de 15.000l/zi. (Flamanzi, Jud Botosani)

Anuntul nu este pentru persoanele lenese si nepasatoare, ci pentru persoanele dinamice corecte, serioase, carora le place munca și stiu ce inseamna Echipa si dau 100%.

Ce cautam?

 • sa fii gospodar si sa vrei sa fii cel mai bun
 • sa iubesti in aceeasi masura oamenii, animalele, natura
 • sa gandesti pozitiv si sa actionezi in consecinta
 • sa fii pasionat de ceea ce faci si sa nu vii doar pentru a ocupa un loc vacant
 • sa fii punctual, organizat, dinamic si cu intiativa
 • sa fii atent la detalii si sa ai spirit de observatie;
 • sa detii abilitati de comunicare si negociere.
 • sa fii minutios si sa nu tratezi lucrurile cu superficialitate.

Ce oferim?

 • plan de cariera;
 • educatie si pregatire continua;
 • pachet salarial avantajos;
 • recompensarea performantei;
 • conditii negociabile de relocare, daca este necesar.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimită un CV pe mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 08.01.2018. Persoanele selectate vor fi contactate si programate ulterior pentru interviu.

Persoana de contact: Andreea Topciu

Telefon: 0756/227.227

2, Șef de sectie lactate

Angajez sef de sectie lactate, om priceput si cu experienta in lucru cu laptele. (Flamanzi, Jud Botosani)

Nu cautam un angajat impersonal care sa ocupe locul vacant, ci TE cautam pe tine, cel care iti doresti o cariera in aceasta profesie.

Ce cautam?

 • sa ai incredere in tine, sa fii proactiv, tenace, insistent si ambitios;
 • sa nu fii egoist si sa nu-ti pui propria persoana inaintea intereselor echipei
 • sa fii corect si obiectiv.
 • sa fii punctual, organizat, dinamic si cu intiativa

Ce oferim?

 • plan de cariera;
 • educatie si pregatire continua;
 • pachet salarial avantajos;
 • recompensarea performantei;
 • conditii negociabile de relocare, daca este necesar.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimită un CV pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 08.01.2018. Persoanele selectate vor fi contactate si programate ulterior pentru interviu.

Persoana de contact: Andreea Topciu

Telefon: 0756/227.227

“Elly Food Traditional este o companie 100% românească, ferma noastră fiind situată în Jud. Botoșani, Loc. Flămânzi, într-o zonă cu tradiție îndelungată în producția și procesarea laptelui. Laptele folosit în fabricarea produselor noastre lactate provine de la ferma proprie de vaci, capre și oi ceea ce garanteaza trasabilitatea și calitatea produselor.”

Elly Food Traditional SRL
Flamanzi, jud. Botosani
Str. Dumitru Iov, nr. 282
CUI: RO34183336
J7/76/2015

 

Abonează-te la acest feed RSS