ALCEDO susține agricultura conservativă prin programul MY ALCEDO CARBON
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Agrotehnica
Fermele cu o amprentă redusă de carbon sunt, de fapt, și cele care folosesc mult mai eficient resursele și care sunt mai bine poziționate în ceea ce privește vânzarea creditelor de carbon.
Agricultura conservativă, prin practicile sale, favorizează captarea și reținerea carbonului în sol.
Tu știi ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți amprenta de carbon sau a menține stocarea actuală?
Intră în programul MY ALCEDO CARBON, alege varianta care ți se potrivește și verifică cât de pregătit ești pentru a intra pe piața de carbon:
MY ALCEDO CARBON BASIC
1. CUNOAȘTEREA FERMEI
Adunarea de date pentru: evaluarea sistemului de producție, evaluarea sistemului de lucrări ale solului, evaluarea sistemului de fertilizare, evaluarea producției.
2. AUDIT BILANȚ CARBON
Se va pune la dispoziție un raport ce va conține: indicatorii de rentabilitate pe cultură, indicatorii de carbon pe cultură, indicatori ai agriculturii regenerative, 2 vizite în fermă ale specialiștilor.
MY ALCEDO CARBON PREMIUM
1. CUNOAȘTEREA FERMEI
Adunarea de date pentru: evaluarea sistemului de producție, evaluarea sistemului de lucrări ale solului, evaluarea sistemului de fertilizare, evaluarea producției.
2. AUDIT BILANȚ CARBON
Se va pune la dispoziție un raport ce va conține: indicatorii de rentabilitate pe cultură, indicatorii de carbon pe cultură, indicatori ai agriculturii regenerative, 2 vizite în fermă ale specialiștilor.
3. PROPUNEREA UNUI PROGRAM DE TRANZIȚIE PERSONALIZAT.
Articole înrudite
-
Combaterea buruienilor din culturile de porumb, pentru producții mari și de calitate
in Fitosanitar -
Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție
in Agrotehnica -
PREȚUL IGNORANȚEI
in Actualitate -
O viață dedicată studiului și cercetării științifice din agricultură. Prof dr. ing. Vasile POPESCU, la 90 ani
-
Aurel Placinschi, Tigănași, județul Iași: „După 40 de ani de experiență în agricultură, anul 2022 a fost extrem de dificil!“
in Agrotehnica -
„Deși 2022 a fost complicat, este un an peste care se poate trece...“
in Actualitate -
„Antreprenor în agricultura 4.0“, seria 2022-2023
in Actualitate -
O tehnologie agricolă așa cum... nu trebuie
in Agrotehnica -
Femeile din agricultură, între responsabilitate și respect
in Actualitate -
Agricultura 4.0 în livadă: o plantație bio de cireș care face profit și susține educația
Articole recente - Lumea Satului
- Investiție de 40.000 de euro, fonduri europene, într-un business de succes. Roiesc albinele în jurul unui tânăr apicultor din Iași
- Glasul Papilor din inima Vaticanului (I)
- Defrișarea, cauze și efecte
- Metamorfoza lutului până la produsul finit
- Dunărea și brațele ei
- Totul despre tuberoze. Cum să le crești, să le îngrijești și să te bucuri de beneficiile lor
- Meșterii populari, vestitori ai primăverii la Iași
- Rețetă de post - chiftele de ghebe
- Reducerea stresului de înțărcare cu ajutorul nutrețurilor combinate ale institutului IBNA BALOTEȘTI
- Schimbările climatice și epoca de semănat