Imprimă această pagină
Agrotehnica 08 Noiembrie 2022, 13:06

De ce să alegem produsele pe bază de plante

Scris de

Probabil că, mai mult sau mai puțin, ești deja familiarizat cu beneficiile produselor naturale. De-a lungul timpului, industria a evoluat și clienții pot avea o gamă variată de tratamente și soluții cu produse naturiste. Varietatea de produse este în mod special apreciată de cei care își doresc să aibă un stil de viață sănătos. Nu este un mit faptul că unele produse din plante sunt foarte eficiente în ceea ce privește tratarea și prevenirea bolilor, desigur, dacă sunt folosite într-un mod corespunzător. Conform specialiștilor, cu ajutorul produselor naturiste se poate întări sistemul imunitar, se poate îngriji tenul și se pot trata diferite afecțiuni.

Produsele naturiste homemade

Irina Patras din satul Rădeni, județul Neamț, este unul dintre producătorii români care au explorat „lumea naturistă“ și au constatat că beneficiile acesteia trebuie valorificate. De aceea, de peste doi ani, face produse homemade naturiste.

„De mai bine de doi ani activez în domeniul frumuseții. Simt o pasiune pentru acest domeniu, iar produsele naturale mi-au oferit această șansă. Am făcut cea mai potrivită alegere, și anume cea de-a face diverse produse homemade pe bază de plante. Printre acestea se numără săpunuri, șamponuri și diverse creme din plante medicinale. Plantele sunt atent selecționate de către mine din mediul înconjurător, cum ar fi gălbenele, mușețel, petale de trandafir, ulei esențial de lavandă, turmeric, scorțișoară, ghimbir, ulei esențial de mentă, brusture și altele care mi se par potrivite pentru un anumit tip de tratament. Pentru unele cremuri și săpunuri care sunt macerate în ulei de floarea-soarelui presat la rece achiziționez materia primă de la producătorii locali. La fel și cu tincturile care sunt macerate în alcool, le achiziționez de la producătorii locali“, ne-a spus Irina Patras.

Afacere profitabilă cu produse naturiste

Irina Patras ne-a împărtășit și faptul că afacerea a pornit din investiții proprii. Nu intenționează să acceseze în viitor fonduri europene, însă desigur că dorește să-și extindă și mai mult gama de produse. Totodată, se pare că de produsele naturiste sunt în special interesați părinții cu copii mici deoarece acestea nu conțin adaosuri chimice.

„Afacerea pe care am început-o cu astfel de produse este destul de profitabilă, chiar dacă sunt la început de drum și este încă una micuță. Materia primă nu necesită mari investiții, luând în calcul că plantele sunt culese din «grădina Domnului». Mi-ar plăcea ca aceste produse să fie cunoscute mai mult decât deja se știe. Consider că beneficiile acestora sunt incomparabile, neavând factori de risc cum sunt anumite produse cu agenți chimici. Este important și că acestea se găsesc la un preț accesibil“, a accentuat Irina Patras.

Șamponul solid ajută la întărirea firului de păr

Unul dintre produsele pe care le promovează Irina Patras este șamponul solid pentru regenerare, creștere și întărire a firului de păr. Acesta conține brusture, usturoi, busuioc, cimbru, extract din paie de in, spirulină, miere de albine, ulei de cocos și ulei de măsline. Desigur că este un produs fără chimicale și adaos de parfum. Datorită salviei, troscotului și a știrului, părul capătă strălucire, volum și vitalitate.

Un alt produs pe care îl recomandă producătoarea este săpunul intim. Acesta este antibacterian, antimicotic și ajută la tratarea iritațiilor și a mâncărimilor din zona intimă. Printre ingrediente se numără gălbenelele, coada șoricelului, pelinul, coada calului, sunătoarea, uleiul de măsline, uleiul de cocos, mierea de albine, propolisul și bicarbonatul de sodiu. Cel mai important lucru este că nu conține adaos de parfum.

Deoarece deja a început sezonul rece, unul dintre produsele preferate naturiste este crema pentru stările virale, febră, nas înfundat, dureri musculare, tuse, răgușeală și dureri în piept. Acest lucru se datorează ingredientelor speciale, ulei esențial de eucalipt, mentă, camfor și cedru. Un astfel de tip de produs este recomandat și copiilor.

De asemenea, pentru tenul acneeic, arsuri solare, infecții ale pielii, producătoarea a făcut o creamă pe bază de gălbenele, trandafir, mușețel, vitamina E, ceară de albine și esență de vanilie.

Liliana POSTICA


Vizualizari 1434
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite