Recomandările Syngenta pentru floarea-soarelui în sezonul 2022
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Agrotehnica
Pentru sezonul agricol 2022, Syngenta vine în întâmpinarea fermierilor cu un portofoliu complet de hibrizi de floarea-soarelui, atent selecționați și adaptați condițiilor pedoclimatice din România. Fermierii pot alege atât hibrizi linoleici cât și high-oleici, pentru fiecare tehnologie de erbicidare în parte: convențional, Clearfield®, Clearfield®Plus sau Express™.
Pentru segmentul high oleic, recomandăm fermierilor să aleagă hibrizi cu un potențial ridicat de producție, cel puțin la nivelul celor mai buni hibrizi linoleici, așa cum sunt SY Experto, Talento sau SY Gracia CLP. În acest sezon, Syngenta lansează și primul hibrid high oleic în tehnologia Express, hibridul NX02267 HTS. Astfel, compania își propune să redefinească standardele de producție în segmentul high oleic Express.
În portofoliul destinat tehnologiei Clearfield® Plus, îmbunătățim constant toleranța la mană. Propunerea specialiștilor noștri pentru acest sezon este hibridul SY Onestar CLP, care prezintă toleranță genetică la toate rasele de mană cunoscute în România. Pe lângă toleranța la mană, hibridul SY Onestar CLP, vine și cu o foarte bună adaptabilitate la arealul țării noastre, cu un potențial genetic de producție foarte mare și cu un profil de toleranțe la boli foliare foarte bun. Rezultatele de excepție obținute în culturile comerciale, dar și în diferite testări independente din România fac din hibridul SY Onestar CLP o alegere potrivită pentru fermieri. Alături de acesta, Syngenta va introduce pe piață alți doi hibrizi noi în acest segment: SY Michigan CLP și Fergus CLP.
Pentru segmentul Express™ oferta Syngenta cuprinde hibrizi deja consacrați, așa cum sunt Sumiko HTS și Subaro HTS, hibrizi care dovedesc în fiecare sezon, prin rezultatele obținute în fermă, în special datorită armoniei dintre potențialul genetic productiv, toleranță la boli foliare și mană, precum și stabilitate în diferite condiții de cultură. Pe lângă aceștia, au fost lansați sezonul trecut doi hibrizi noi, Suomi HTS și Sureli HTS, care păstrează caracterele generale ale hibrizilor Syngenta în ceea ce privește productivitatea și toleranțele la boli și la care este îmbunătățită toleranța la lupoaie. Suomi HTS este un hibrid semitimpuriu, cu talie medie, poziție semierectă a calatidiului, masă hectolitrică mare și profil foarte bun de toleranță la boli foliare. Sureli HTS este un hibrid semi-tardiv, cu un impresionant potențial de producție și o bună toleranță la cădere și frângere.
Toleranța genetică la mană reprezintă o prioritate în programele de cercetare Syngenta și o caracteristică importantă a hibrizilor atunci când se decide lansarea acestora în piață. Această toleranță, împreună cu alte verigi tehnologice, precum bunele practici agricole și tratamentul semințelor, reprezintă bazele gestionării integrate a dăunătorilor. Pentru că presiunea de mană este din ce în ce mai mare, recomandăm fermierilor alegerea unor hibrizi cu toleranță genetică la toate rasele de mană cunoscute în România. Mai exact, recomandăm toți hibrizii Syngenta din segmentul Express™, despre SY Experto, Talento și NX02267 HTS dintre hibrizii high oleic și despre SY Onestar CLP, SY Michigan CLP și Fergus CLP, din segmentul Clearfield®Plus. Toți acești hibrizi se regăsesc în oferta noastră comercială pentru sezonul 2022.
Avantajul de a avea un portofoliu mare de hibrizi cu rezultate foarte bune și dorința de a ne adapta cât mai mult oferta nevoilor agronomice din România vin și cu o responsabilitate din partea specialiștilor noștri în a-i îndruma pe fermieri către alegerea cea mai bună. În acest sens, venim în întâmpinarea fermierilor cu o echipă dedicată, care are capacitatea de a oferi sprijin în alegerea corectă a hibrizilor, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul mai multor ani, în fiecare areal în parte.
Acest model, care integrează investiția în cercetare pentru dezvoltarea de hibrizi adaptați fiecărei zone pedoclimatice în parte, alături de expertiza și suportul tehnic oferite fermierilor pe plan local, reprezintă abordarea Syngenta în toate țările cultivatoare de floarea-soarelui. Rezultatul se observă în multitudinea de fermieri mulțumiți, care ne poziționează pe locul 1 în cultura de floarea-soarelui în Europa și în România (Conform volumului de semințe însămânțate. Cercetare de piață independentă – România 2021 și 2020 și Europa 2020 – preluată de la AMIS, Grupul Kleffmann – acum parte a Kynetec).
Articole înrudite
-
Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
in Agrotehnica -
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
in Actualitate -
Fermierii campioni la floarea-soarelui din județul Dolj
in Actualitate -
Turul inovației în viticultură. Făinarea și mana, marile probleme ale plantațiilor de viță-de-vie
in Evenimente -
„Turul inovației în legumicultură“, maratonul hibrizilor și tehnologiilor de cultură
in Actualitate -
Vești bune pentru agricultura României: Syngenta anunță noi soluții pentru protecția plantelor
in Actualitate -
Certitudinea succesului. Hibridul de floarea-soarelui P64LE162, marca Pioneer®
in Agrotehnica -
Fermierii campioni la floarea-soarelui aleg hibrizii Pioneer® și în 2022
in Agrotehnica -
Syngenta a sprijinit plantarea a 8.000 de puieți forestieri la Stațiunea Didactică și de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească
in Actualitate -
Syngenta Crop Protection anunță achiziția a doua bioinsecticide de la compania Bionema, dezvoltator de tehnologii în biocontrol
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- Agricultura eco și alimentația
- 2022, al treilea cel mai călduros an din istoria României
- Mirel Pascu din Comuna Ianca (Olt), primarul „bătătarnic“
- Mărioara Băbu, Tezaurul Uman Viu de pe Transalpina
- Roma, fresca pictată de îngerii frumosului (III)
- Reușita însămânțărilor de primăvară este condiționată de calitatea pregătirii patului germinativ
- România, o țară de izbeliște?
- Identitatea vizuală și structura BioVillMAP - prezentat de echipa GREEN ENERGY CLUSTER
- Știați că… despre Pământ
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene