Dobre Puținelu, românului care a inventat îngrășământul-minune din dejecții animale
Scris de Lumea SatuluiFost profesor, Dobre Puținelu a devenit cunoscut după ce a inventat un îngrășământ natural care creștere recolta și cu 30%. Anii dedicați cercetării l-au plasat pe domnul Puţinelu în galeria inventatorilor de top din lume, cu recunoaștere internațională la Salonul de Inventică de la Geneva, unde a obținut medalia de argint.
Spune că nu s-a îmbogățit după ce a creat Folarex 2, un îngrășământ natural lichid și concentrat, obținut din dejecții animale, însă are satisfacția visului împlinit. Este căutat de agricultori din toată țară care îi apreciază produsul, iar vânzările se ridică anual la aproximativ 100 de tone.
În anul 2011 a început să creeze produsul renumit și timp de 3 ani a căutat cele mai bune metode pentru a-l inventa. A început investind suma de 10.000 de lei pentru a-și vedea visul cu ochii. Cultiva legume în propria gospodărie de la Izbiceni și pentru a obține o recoltă sănătoasă i-a venit ideea îngrășământului natural. A început să se documenteze și să facă experimente pentru a ajunge la un produs optim care să-i dea posibilitatea creșterii unor legume sănătoase și să reducă investiția în îngrășăminte chimice.
Dobre Puținelu a creat acest produs în primul rând pentru a mânca sănătos, apoi pentru a trăi mai bine. Avea trei copii la școală, băiatul cel mare era student la Marină, ceilalți doi erau la liceu. Îngrășămintele se găseau greu şi erau scumpe, așa a început să conceapă produsul care i-a adus și recunoaștere internațională. AVC-ul de care suferă inventatorul afectează gândirea, însă la Domnia Sa se întâmplat invers, i-a accentuat gândirea şi astfel s-a apucat singur de treabă, fără să aibă studii de specialitate. Așa a apărut Folarex, produs ce a fost testat pe grădina domnului Puținelul. La început a făcut cantități mici inițial, apoi vecinii au fost interesați de produs și ne-am apucat serios de treabă…
Mai multe despre povestea îngrășământului românesc 100%, apreciat pe piața internațională, descoperiți urmărind emisiunile Agro TV.
Anca Lăpușneanu
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- Conferința finală a proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni - o administrație publică transparentă și responsabilă” cod PNP002
- Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 250 specialiști în Științele vieții, din 15 țări, la USAMV Cluj-Napoca
- Obligații și responsabilități privind supravegherea și prevenirea bolilor transmisibile la animale și de la animale la om
- Grebla Poettinger Mergento V9220, un echipament care reduce pierderile de la recoltarea furajelor
- Ziua europeană a agriculturii ecologice la Primăria orașului Breaza
- Povestea impresionantă a tânărului care a ales să studieze agricultura „Primul meu ghiozdan a fost o sacoșă de rafie“
- USAMV Cluj-Napoca organizează a doua ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, la Apoldu de Sus
- Fermierii campioni la rapiță din județul Timiș
- Care sunt “secretele” unei culturi de rapiță sănătoase și cu producții bune?
- Adaptarea la era digitală