Agrotehnica 15 Noiembrie 2019, 20:44

Aloe Vera - mic ghid de întreținere

Scris de

Se spune că Aloe Vera este o plantă minune. Înaintea erei noastre, oamenii o foloseau în cazul rănilor deschise sau arsurilor. În prezent, acest rod al naturii este folosit pentru tratarea mai multor afecţiuni precum: diabet, astm sau în diferite probleme ale pielii. Dincolo de beneficii, Aloe Vera este o plantă de apartament ideală pentru decorarea casei. Odată ce cunoașteți elementele de bază, îngrijirea unei plante de Aloe Vera este simplă. Cu puțin efort, puteți ajuta planta să supraviețuiască ani de zile.

O plantă care iubeşte lumina

Pentru a vă menține planta verde și sănătoasă plasați-o într-un loc însorit, cum ar fi fereastra de la bucătărie, şi hidrataţi-o atunci când solul este uscat. Așteptați până când solul se usucă cu cel puțin 2 centimetri sub suprafață, apoi turnaţi apă încet până când vedeți că lichidul trece prin orificiile de drenaj.

În perioada aprilie-octombrie va trebui să hidrataţi planta în mod regulat. Acest lucru va echivala cu udarea din timpul iernii, care va fi tot mai rară. Atenție, dacă udaţi prea mult, rădăcinile încep să putrezească, iar planta moare în cele din urmă. Dacă vă place cu adevărat planta de aloe, luați în considerare utilizarea apei de ploaie.

Aşa cum am menţionat mai devreme, Aloe Vera este iubitoare de lumină. Dacă planta va sta în umbră nu va prospera, așa că asiguraţi-vă că în camera unde amplasați planta razele soarelui pătrund în voia lor.

O puteți muta în aer liber în lunile de vară, atât timp cât nu există nicio șansă de îngheț. Nu uitaţi că plantele de Aloe Vera sunt alcătuite din 95% apă și chiar și un îngheț ușor le poate distruge.

Fertilizați aloe în timpul sezonului de creștere

Din aprilie până în septembrie, aloe va crește viguros. În toată această această perioadă puteţi să furnizați câteva îngrășăminte de două ori pe lună. Se diluează un îngrășământ amestecându-l cu apă. Pentru drenare, puneți la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nucă zdrobite. Deasupra se aşază un strat subţire de rumeguş de lemn stropit cu îngrăşământ.

Opriți fertilizarea în timpul iernii deoarece planta nu poate utiliza îngrășăminte atunci când nu este în creștere.

Aloe, ca și cactușii, preferă pământul uscat, nisipos și nu se dezvoltă bine în umiditatea bogată a pământului obișnuit.  Aşadar, optaţi pentru un amestec de pământ făcut special pentru cactuși sau plante suculente, care își păstrează apa.

Spațiu, spațiu și iar spațiu

Plantele vin adesea în vase de plastic subțiri și mici când le cumpărați din magazin. Așadar, aruncați o privire la vasul în care a fost introdusă aloe. Pentru a vă ajuta planta să dureze ani de zile este o idee bună să o repoziționați într-un vas mai mare, unde va avea mai mult spațiu. Alegeți un ghiveci de trei ori mai mare decât mărimea rădăcinii. Aloei îi place să se răspândească și să se dezvolte, așa că este indicat să alegeți un vas care să ofere suficient spațiu. Chiar şi aşa, după câteva luni sau un an de îngrijire, s-ar putea să observați că planta de aloe începe să depășească vasul. În cazul în care frunzele de aloe sunt la fel de înalte ca ghiveciul, este timpul să transplantaţi planta într-un container mult mai mare.

Ruxandra HĂBEANU

Vizualizari 3353
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti